De la "Liceenii" la "Million Dollar Baby". Simona Halep a avut o replică memorabilă atunci când dirigintele a băgat-o în şedinţă la liceu: "Voi fi cea mai bună din lume. Veţi vedea!"

29 nov 2017 3301 afişări Tenis
De la "Liceenii" la "Million Dollar Baby". Simona Halep a avut o replică memorabilă atunci când dirigintele a băgat-o în şedinţă la liceu: "Voi fi cea mai bună din lume. Veţi vedea!"

"Când îţi doreşti ceva cu adevărat, tot Universul conspiră pentru îndeplinirea visului tău", este un citat celebru ce a fost confirmat şi de Simona Halep (1 WTA)! Jucătoarea din Constanţa şi-a propus să devină lider mondial încă din adolescenţă, iar episoadele relatate de profesorii ei de liceu sunt emoţionante.

"Am întrebat-o ce are de gând să facă: sport serios sau invers? S-a gândit un pic şi mi-a răspuns atât de frumos..."

Ca orice jucătoare profesionistă, Halep lipsea des de la liceu pentru a merge la competiţii, însă profesorii au îndrăgit-o oricum pentru caracterul ei puternic. Dirigintele Cătălin Spătaru povesteşte pentru ziarul Ring că i-a pus Simonei o întrebare de baraj atunci când a observat că banca ei era mai tot timpul goală. Răspunsul sportivei i-a rămas întipărit în minte până astăzi: "Parcă a ştiut dintotdeauna că va ajunge numărul 1. Îmi amintesc că am întrebat-o la un moment dat, prin clasa a IX-a, când am văzut că nu prea venea pe la şcoală, deoarece era plecată mai mult la turnee, ce are de gând să facă: şcoală şi sport serios sau invers? S-a gândit un pic şi apoi mi-a răspuns atât de frumos, cu o voce atât de caldă, încât ori de cate ori o privesc la televizor îmi vin în minte aceste cuvinte: 'Domnule diriginte, eu vreau să fac performanţă. Voi fi cea mai bună din lume. O să vedeţi!'".

"Ce copil ratează BAC-ul pentru un concurs? Acum am aflat răspunsul"

Simona a urmat cursurile Liceului cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru", în perioada 2006-2010, învăţând într-o clasă formată numai din sportivi. Colegii îi spuneau "Mony" celei care avea să devină cunoscută de întreaga Planetă. Halep a făcut însă sacrificii uriaşe pentru a ajunge pe locul 1 mondial, fiind singura elevă care a lipsit de la examenul de Bacalaureat, pe care l-a luat mai târziu: "Făceam parte din comisia de supraveghere a desfăşurării examenului in sală. La efectuarea prezenţei, singura persoană care lipsea era Simona Halep. Am întrebat de ce lipseşte şi am primit răspunsul: 'Joacă tenis, este la un turneu, parcă în Asia'. Eu m-am întrebat ce copil ratează BAC-ul pentru un concurs? Acum am aflat răspunsul şi nu pot spune decât 'bravo, Simona Halep! Toate eforturile tale nu au fost zadarnice'", a declarat şi profesoara Valerica Toscu pentru sursa citată.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.