CULISE | Omul care veghează din umbră asupra Simonei. Ea a trimis-o pe Halep să efectueze investigaţia prin RMN: "Este prietena mea de suflet"

2 oct 2018 15343 afişări Tenis
CULISE | Omul care veghează din umbră asupra Simonei. Ea a trimis-o pe Halep să efectueze investigaţia prin RMN: "Este prietena mea de suflet" O poză de grup care cuprinde "nume" grele ale sportului românesc, dar în care se află şi Dr. Dana Safta, care s-a poziţionat între Simona Halep şi Ion Ţiriac.

Simona Halep a anunţat printr-o postare pe pagina sa de Twitter că suferă de hernie de disc, iar prezenţa liderului mondial la Turneul Campioanelor este în pericol. Din sursele ProSport, medicul care a îndrumat-o pe Halep să efectueze o investigaţie prin RMN (Rezonanţă magnetică nucleară) este Dr. Dana Safta, coordonatoarea secţiei ORL Ponderas Academic Hospital.

Contactată de ProSport, Dr. Dana Safta a spus că nu poate comenta situaţia în care se află Simona Halep.

Dana Safta a trimis-o pe Halep către un alt medic avizat, dânsa activând pe secţia de ORL din cadrul spitalului Regina Maria din Floreasca. Decorată în 2004 cu Meritul Sanitar în grad de Cavaler, Dana Safta e o figură cunoscută printre sportivii de top ai României. În urmă cu doi ani, Simona Halep recunoştea că e foarte apropiată de doamna doctor: "Mereu am venit aici (n.r. la spitalul Regina Maria) pentru a mă trata când a fost nevoie. Am încredere mare în aceste servicii. Şi familia mea e tot la Regina Maria. E un spital foarte bun, performanţa e foarte sus, de aceea am ales serviciile acestui spital. Am venit la un control la ORL, dar şi să o salut pe doamna doctor Dana Safta, prietena mea de suflet, care face parte practic din echipă. Doamna doctor a fost cu mine la Singapore, ştie bine tenis".

În trecut, Dr. Dana Safta a mai lucrat atât cu Virginia Ruzici, cât şi cu Ion Ţiriac, alături de care s-a afişat public în trecut. Rezultatul investigaţiei prin RMN a scos la iveală o problemă cât se poate de serioasă pentru Simona Halep. Lider mondial de aproape 60 de săptămâni, Halep suferă de hernie de disc, dar nu se ştie pentru moment cât de gravă este afecţiunea. Este destul de probabil ca Simona să rateze Turneul Campioanelor, care va debuta pe 21 octombrie. Între timp se mai dispută turneul de la Moscova, la care ştim cu sigurnaţă că Simona nu se va putea prezenta.


Dr. Dana Safta, alături de Simona Halep, în 2016, în cadrul unui eveniment organizat la spitalul Regina Maria.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.