Cu gândul acasă, cu sufletul pe teren! Halep o învinge pe Vekic într-o zi dureroasă și se califică in turul 3 la Indian Wells

Cu gândul acasă, cu sufletul pe teren! Halep o învinge pe Vekic într-o zi dureroasă și se califică in turul 3 la Indian Wells
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (4 WTA) s-a întors victorioasă în circuit, câștigând în fața Donnei Vekic (Croația, 86 WTA), în turul secund de la Indian Wells (SUA), scor 6-4, 6-1.
  • Pentru un loc în optimile concursului de categorie Premier Mandatory, Halep se va duela în noaptea de luni spre marți cu jucătoarea franceză Kristina Mladenovic (26 WTA).

Simona, victorie în ziua în care a pierdut o persoană importantă din viața ei

În ziua în care s-a stins din viață bunicul ei, Simona Halep (favorită 4) a găsit puterea să joace în fața Donnei Vekic (wild-card). Și a făcut-o excelent, mai ales că românca nu mai disputase niciun meci oficial în ultimele 5 săptămăni! Halep a obținut calificarea în turul al treilea de la Indian Wells după o oră și 12 minute, scor 6-4, 6-1, urmând ca în faza următoare să o înfrunte pe Mladenovic (franțuzoaica a câștigat cu 6-0, 7-5 meciul cu Annika Beck).

Cadoul Donnei a fost decisiv în primul set

Problemele fizice din ultima perioadă, dar și vestea cumplită pe care a primit-o înaintea meciului, au influențat primele game-uri jucate duminică dimineață. Simona nu a avut ritm pe propriul serviciu, însă a gestionat bine situația, mergând umăr la umăr cu Donna până la 4-4. Halep a fost ajutată și de adversară să prindă viteză: Vekic i-a oferit break-ul cadou, la 4-4, după două duble greșeli consecutive, iar românca a apăsat pe accelerație și a închis actul inaugural cu serviciul!

Halep se dezlănțuie în actul secund și obține a treia victorie a sezonului

Setul al doilea nu a avut istoric! Simona a fost pe tot terenul, în timp ce croata s-a chinuit să țină pasul cu numărul 4 mondial. Halep și-a regăsit loviturile din vremurile bune, a urcat chiar și la fileu, arătând astfel o încredere mare în forțele proprii. Constănțeanca i-a luat serviciul adversarei de 7 ori, în timp ce Vekic a reușit doar 3 break-uri, toate în prima manșă. Cel mai important e că Halep obține o victorie clară – a treia a sezonului și prima din ultima lună și jumătate: 6-4, 6-1 cu Vekic, sportivă care în turul I a produs o surpriză, eliminând-o pe americanca Riske.


04:05 Halep o învinge pe Vekic în minimum de seturi, scor 6-4, 6-1, și merge în turul al treilea de la Indian Wells! După un început mai groei, oarecum normal – în condițiile în care Simona venea după o pauză de 5 săptămâni, a 4-a favorită a impus un joc agresiv, dominându-și clar adversara în vârstă de 20 de ani.


03:55 Croata câștigă al doilea game pe propriul serviciu de astăzi, dar asta nu o deranjează prea tare pe Simona. Eleva lui Darren Cahill rămâne calmă și conduce cu 4-1.


03:50 Halep – Vekic 6-4, 3-0! Simona are un set secund mai lejer decât primul, pentru că Donna nu mai rezistă în schimburile lungi. Românca urcă și la fileu, acoperă tot terenul, iar scorul este unul confortabil: set și dublu break!


03:35 Seet Simona Halep, scor 6-4! Donna i-a făcut cadou Simonei încă un break, după două duble greșeli, iar constănțeanca nu a mai iertat-o pe Donna. Halep servește bine, expediază și un as, iar primul act merge în contul ei, după 40 de minute.


03:24 Halep – Vekic 4-4! Primul act este unul pe muchie de cuțit, ambele jucătoare având probleme pe propriul serviciu. Vekic a făcut rebreak-ul după un forehand slab al Simonei, care s-a oprit în fileu.


03:18 Simona a avut break în față, dar Donna dă dovadă de mult curaj, reușește li o scurtă perfectă, și egalează la 3.


03:10 Halep – Vekic 2-2, după câteva schimburi controlate de jucătoarea noastră. Donna a întors scorul, însă Simona rămâne calmă și își face treaba cu serviciul.


03:00 Vekic intră cu emoții în primul game, iar Halep reușește break-ul, 1-0! Interesant este că Halep nu are loc la Digisport de importantele meciuri Venus Williams – Jelena Jankovic și Gael Monfils – Darian King.


02:50 Jucătoarele sunt la încălzire, Simona făcându-și apariția într-un echipament diferit de cel pe care l-a îmbrăcat în primele luni din 2017. Croata în vârstă de 20 de ani va servi prima!


02:30 Halep și Vekic se pregătesc de duel, pentru că Terenul 2 s-a eliberat: Berdych a trecut de Fratangelo cu 7-6, 6-4. Astfel, în aproximativ 10 minute, o vom vedea la lucru pe a 4-a favorită a turneului, Simona Halep.


02:10 Simona și-a aflat posibila adversară din turul 3! Aceasta este Kristina Mladenovic (26 WTA), una dintre cele mai în formă jucătoare ale momentului. Franțuzoaica a eliminat-o pe Annika Beck (Germania, 61 WTA), în minimum de seturi, scor 6-0, 7-5.


01:50 Cel mai probabil, meciul Halep – Vekic va începe în jurul orei 02:30! Simona este programată pe Terenul 2 al complexului „Indian Wells Tennis Garden”, dar trebuie să aștepte încheierea partidei dintre Berdych și Fratangelo, scor 7-6, 1-0 în acest moment. Arena pe care va juca Simona are o capacitate de 8.000 de locuri, în timp ce stadionul central este de două ori mai mare.


01:30 Salutăm și victoriile importante obținute de Florin Mergea și Horia Tecău în concursul de dublu! Mergea s-a calificat în optimi alături de pakistanezul Qureshi, după 2-6, 6-3, 10-4 cu puternica echipă Dodig/Granollers (Croația/Spania)! De asemenea, Tecău a acces în optimi înpreună cu olandezul Rojer: 6-2, 4-6, 10-4 în fața croaților Cilic și Mektic.


01:15 Salutare, prieteni! Facem noapte albă pentru Simona, așteptând unul dintre cele mai grele meciuri din cariera jucătoarei noastre. Halep trece printr-o dramă, după ce bunicul ei s-a stins din viață sâmbătă. Totuși, Simona nu a lipsit de la antrenamentul dinaintea partidei cu Vekic, la care a fost supervizată de antrenorul Darren Cahill.


Simona Halep e în doliu

Halep debutează în noaptea de sâmbătă spre duminică la Indian Wells, după ora 01:30, împotriva croatei Vekic. Meciul așteptat cu nerăbdare de fanii Simonei trece însă în planul secund, după ce sportiva a fost zguduită de o veste cumplită. Constănțeanca a pierdut un membru al familiei de care era foarte apropiată, bunicul ei. Halep a postat sâmbătă seară un mesaj prin care și-a exprimat tristețea: „Papu… un om deosebit, care astăzi s-a ridicat la Ceruri, un om cu un suflet bun, un om blând, nu-i plăcea niciodată cearta… Dar nici măcar atunci când m-a certat n-am putut să mă supăr pe el.

El ne făcea mereu sa râdem cu felul lui glumeț. Când eram junioară, făcea glume, motivându-mă în același timp – și spunea că trofeele mele sunt din tinichea. Iar atunci când am reușit să ajung în top, a fost foarte mândru de mine, de faptul că am muncit și nu am cedat niciodată… și m-a prețuit. Mereu ne-a prețuit, mereu ne-a iubit, iar pe mama (nora lui) a tratat-o întotdeauna cu blândețe, apreciere și admirație. Un tată, un socru, un BUNIC cu suflet de aur. Dumnezeu să te odihnească, Papule! Mereu vei fi în sufletele noastre”, a scris numărul 4 WTA pe pagina personală de Facebook.

Halep a învins-o fără probleme pe Vekic în singurul meci direct

Simona va avea ocazia să obțină o victorie pe care să o dedice memoriei bunicului, dar Donna nu este o adversară de neglijat. Croata care trăiește o relație de dragoste cu starul elvețian Stan Wawrinka a produs o surpriză în primul tur și a învins-o pe americanca Alison Riske (39 WTA), în timp ce Halep a beneficiat de bye. Românca a mai disputat un singur meci direct cu Vekic, câștigat fără probleme la US Open 2013, scor 6-2, 6-1. Dacă va trece în turul al treilea, Simona o va întâlni pe Kristina Mladenovic (Franța, 26 WTA) sau pe Annika Beck (Germania, 61 WTA).

Meciul dintre Halep și Vekic va fi transmis live de Digisport și în format LIVE BLOG pe www.prosport.ro. Câștigătoarea va primi un cec în valoare de 41.350 de dolari.

 

 

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire…
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi LUATĂ cât de curând
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi LUATĂ cât de curând
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen