COȘMAR în optimi la Wuhan: Halep – Konta 3-6, 6-3, 5-7. Simona a clacat inexplicabil, după ce a condus cu 5-1 în decisiv

COȘMAR în optimi la Wuhan: Halep - Konta 3-6, 6-3, 5-7. Simona a clacat inexplicabil, după ce a condus cu 5-1 în decisiv
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (2 WTA) a pierdut dramatic cu Johanna Konta (Marea Britanie, 66 WTA), în optimile de finală ale turneului Premier 5 de la Wuhan, scor 3-6, 6-3, 5-7

UPDATE 16:00 ULUITOR! Numărul doi mondial cedează un meci pe care l-a avut în mână: Halep – Konta 3-6, 6-3, 5-7 și o nouă anonimă din circuitul feminin obține victoria carierei în fața Simonei! Halep a condus cu 5-1 în setul trei, dar jocul ei s-a prăbușit brusc. După Cepelova, Lucic-Baroni și Allertova, Konta este a patra jucătoare de pluton, din ultimele patru luni, care își face un nume după un meci cu Halep. Evident, constănțeanca mai are mult de lucrat la gestionarea meciurilor contra unor astfel de adversare.

What a win from @JoKonta91! Comes back from 1-5 down in the 3rd to beat Simona Halep 6-3, 3-6, 7-5 in Wuhan. pic.twitter.com/a5bi8Dz0U3


UPDATE 15:55 Scenariu horror: Konta salvează două mingi de break ale Simonei și face 6-5 în setul trei. Va întrerupe Halep seria de 5 game-uri a adversarei sau vom avea un final de coșmar?


UPDATE 15:50 Halep își pierde inexplicabil din consistență, iar revenirea Johannei Konta este uluitoare. Favorita principală se vede egalată după ce a condus cu 5-1, iar privirile oamenilor din loja ei spun totul.


UPDATE 15:40 Simona are probleme de concentrare acum, iar Johanna se apropie la 5-4, după o serie de trei game-uri.


UPDATE 15:30 Konta își face serviciul la 30 și o obligă pe Halep să închidă ea partida, 5-2!


UPDATE 15:30 Halep – Konta 3-6, 6-3, 5-1! Clasa numărului doi mondial își spune cuvântul în game-ul șase al decisivului. Cu sânge rece, Halep a salvat trei mingi de break, iar Johanna servește acum pentru a prelungi meciul.


UPDATE 15:25 Simona face dublu break și se apropie la două game-uri de calificarea în sferturi, 4-1! Konta a protestat la o minge importantă câștigată de Halep, la 0-30, însă nu poate cere reluare pentru că nu există sistem Hawk-Eye.


UPDATE 15:20 Halep mărește din nou avantajul, scor 3-1! Konta a avut o minge de rebreak, dar constănțeanca nu se sperie, menține ritmul, iar serviciul ei rămâne neatins în setul trei.


UPDATE 15:12 Konta rămâne aproape, scor 3-6, 6-3, 2-1. Britanica își cheamă antrenorul spaniol pentru sfaturi, lucru pe care nu îl poate face și Simona. Arbitrul nu-i permite să vorbească cu Darren Cahill prin WhatsApp.


UPDATE 15:10 Favorita principală gestionează perfect schimburile lungi de mingi, accelerând în momentele optime ale game-ului secund din setul decisiv: 2-0 pentru Halep!


UPDATE 15:05 Breeak Simona, 1-0 în actul decisiv! Halep neutralizează acum serviciul adversarei, unul care în startul meciului părea invincibil.


UPDATE 15:00 Seeeet Halep, scor 3-6, 6-3! O recunoaștem din nou pe Simona, care închide setul cu serviciul, la 40-30, după un out mare al Johannei.


UPDATE 14:53 Halep face 5-3 și servește pentru setul doi! Serviciul britanicei nu mai este la fel de eficient ca în primul set, în care Simona a fost luată prin surprindere de forța adversarei.


UPDATE 14:48 Simona revine de la 0-40 la egalitate, dar nu își poate face serviciul: 4-3, după un game în care Halep a comis două duble greșeli.


UPDATE 14:40 Punctul meciului este câștigat de Halep, la minge de 4-1, iar românca strânge pumnul!!! Arma favorită a Simonei, reverul, îi aduce constănțencei un avantaj confortabil pe tabelă.


UPDATE 14:35 Breeak Halep! Nu i-a mai intrat primul serviciu outsiderului, iar Simona profită și câștigă pentru prima dată un game la retur, scor 3-6, 3-1!


UPDATE 14:30 Singurul lucru îmbucurător este acela că Halep rămâne și ea lucidă atunci când servește: 2-1 în actul doi. Sperăm că vine primul break al meciului.


UPDATE 14:25 Simona își creează primele mingi de break, dar Johanna are încredere în continuare în serviciul ei și revine cu patru puncte la rând, scor 1-1.


UPDATE 14:20 Halep conduce pentru prima dată, 1-0, după un game încheiat la egalitate. Statistica primului set: 7 lovituri direct câștigătoare pentru Halep, 9 în dreptul Johannei Konta.


UPDATE 14:15 SET Konta, 6-3! E incredibil de slab tenisul Simonei la retur, constănțeanca jucând schimburile cu frică, prea retrasă. Johanna și-a făcut ultimul game la 30, după un semi-as.


UPDATE 14:11 Game Halep, scor 3-5, iar Konta servește acum pentru set. Până acum, singura minge de break a meciului a fost în dreptul numărului 66 WTA.


UPDATE 14:08 Numărul doi mondial rămâne invizibil la retur și britanica are 5-2. Simona servește pentru a rămâne în set.


UPDATE 14:05 Halep reușește în sfârșit un game mai bun, presărat cu câteva execuții care au smuls aplauzele zgomotoase ale chinezilor, scor 2-4. Constănțeanca nu pare însă prea mulțumită.


UPDATE 14:00 Johanna are o forță impresionantă la serviciu și nu-i oferă Simonei nicio șansă de break, 4-1! Halep așteaptă prea în spate mingile adversarei, la câțiva metri de linia de fund, iar o astfel de tactică nu poate fi decât autodistrugătoare.


UPDATE 13:56 Simona punctează pentru prima dată pe tabelă și se apropie la 1-3. În imagine poate fi văzută mama jucătoarei, aflată singură în acea zonă a tribunei. 


UPDATE 13:53 Continuă greșelile în jocul româncei și Konta se distanțează ușor la 3-0.


UPDATE 13:49 Halep a jucat destul de timid pe primul ei game de serviciu, iar Konta o atacă din toate pozițiile și reușește break-ul: 2-0!


UPDATE 13:42 Konta servește apăsat și își face serviciul în debutul meciului, 1-0. Am văzut termobagul Simonei, de care a agățat un ursuleț de pluș. Nu stiu dacă jucăria respectivă are o valoare sentimentală pentru ea sau doar și-a cumpărat-o special pentru turneele din China, țară în care urșii sunt foarte îndrăgiți.


UPDATE 13:35 Simona și Johanna au intrat în superba arenă din Wuhan, construită recent. Ceea ce nu este posibil la trei dintre cele patru turnee de Grand Slam se întâmplă aici. Stadionul are acoperiș retractabil, care acum este tras, ținând cont că plouă torențial. Temperatura din arenă este 21 de grade Celsius.


UPDATE 13:20 Există o asemănare între adversarele de la Wuhan. Atât Simona, cât și Johanna adoră condusul, însă diferența dintre mașinile lor este direct proporțională cu distanța locurilor din clasamentul WTA. Halep are un Porsche pe care nu prea îl stăpânește în București, conform antrenorului Darren Cahill, în timp ce Konta este posesoarea unui Peugeot.


Johanna Konta a primit cadou un autoturism Peugeot.


UPDATE 13:00 Au apărut fotografii de ultimă oră cu Simona, realizate la conferința de presă de la Wuhan:


Simona a părut inițiat abătută: „Din nou ne dau doar mâncare chinezească la hotel”.


Simonei i-a revenit zâmbetul pe buze în momentul în care a auzit-o pe mama ei, prezentă și ea la Wuhan: „Simo, ți-am făcut sarmale! După rețeta bunicilor de duminică”.


UPDATE 12:45 Aflăm multe lucruri interesante din interviul acordat de Simona la Wuhan. Numărul doi mondial a comentat diferențele dintre China și România, dezvăluind că nu îi place mâncarea chinezească: „E foarta diferit aici față de țara mea. Totul este mare. Oameni foarte mulți. Mâncarea este diferită și nu e ușor pentru mine. Dar vin deja de mulți ani aici și încep să mă obișnuiesc. Sunt ok”!


UPDATE 12:30 Simona Halep ar trebui să joace la loto în fiecare duminică! Norocul ei este incredibil, iar marile favorite pierd repede și la Wuhan. După Șarapova (favorită 2), Wozniacki (favorită 4) și Azarenka, pleacă acasă și Kvitova (favorită 3). Campioana en-titre pierde meciul cu Roberta Vinci (Italia), scor 7-6(3), 6-2.

#Tennis, #WuhanOpen, altra impresa di #RobertaVinci, batte la Kvitova in due set: 7-6, 6-2 http://t.co/xFnspRBMzU pic.twitter.com/n5WwWs2Ubj


UPDATE 12:15 Salut, Sunt Alex Tăcină și vă invit să urmăriți împreună cu noi meciul Halep – Konta. Simona a vorbit cu jurnaliștii chinezi înaintea meciului din optimi, iar ziariștii au întrebat-o ce spune despre posibilitatea ca idolul Simonei, Justine Henin, să devină și antrenoarea ei. Legenda cu 7 titluri de Grand Slam în palmares dorește să antreneze în circuit, dar constănțeanca nu s-a arătat încântată de respectiva variantă: „Nu știam că vrea să devină antrenor. Nu m-am gândit la asta. Acum îl am pe Darren Cahill și nu vreau să îl schimb. Vreau doar să continui munca alături de el.” Australianul nu o însoțește pe Simona la Wuhan, cei doi discutând detaliile tactice prin intermediul WhatsApp.


Simona vine după o victorie clară, 6-2, 6-1 cu Anastasia Pavliucenkova (Rusia), iar calificarea în sferturile turneului dotat cu 2,2 milioane de dolari pare o formalitate. A doua jucătoare a lumii a avut și noroc, ținând cont că Viktoria Azarenka (23 WTA) s-a retras în meciul cu Johanna Konta, la scorul de 4-6, 0-1. Halep a scăpat astfel de un meci de foc, care ar fi reprezentat reeditarea sfertului de finală de la US Open 2015 (6-3, 4-6, 6-4 în fața bielorusei), însă s-a ales cu o adversară dornică de afirmare. Johanna a început să scoată capul în lumea mare a tenisului în acest sezon, reușind accederea în optimile de finală de la US Open. Le-a învins acolo pe Andrea Petkovic (Germania) sau Garbine Muguruza (Spania), iar britanica se laudă cu un parcurs impresionant. În ultimele 22 de meciuri disputate pe hard, Konta a suferit o singură în frângere, în sferturile US Open, scor 7-5, 6-3 pentru Petra Kvitova (Cehia). E adevărat că cele mai multe dintre victoriile ei au avut loc în turnee Futures, competiții de nivel scăzut, însă procentajul de victorii al Johannei spune multe despre forma ei.

Halep și Konta nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul feminin, dar au făcut-o în Fed Cup, unde Simona s-a impus cu 6-1, 6-4. Meciul disputat pe teren neutru, în Ungaria, a fost tranșat de naționala României cu scorul de 2-1. Câștigătoarea partidei de la Wuhan, dintre Halep și Konta, o va înfrunta în sferturile de finală pe Venus Williams (24 WTA). Meciurile de la Wuhan sunt transmise în direct de Digisport 2.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
A rămas blocat pe linia de tramvai, iar la fel a păţit şi autoutilitara care a venit să îl ajute. Cum a fost rezolvat blocajul din Bucureşti
A rămas blocat pe linia de tramvai, iar la fel a păţit şi autoutilitara care a venit să îl ajute.…
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
Maghiarii au învins în România. Schimbarea care îi duce la vârf în 2024
Maghiarii au învins în România. Schimbarea care îi duce la vârf în 2024
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
De Rossi va continua ca antrenor al Romei
De Rossi va continua ca antrenor al Romei
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…