Copil pierde la mare luptă prima finală ATP a carierei, la Sofia, scor 6-7, 7-6, 4-6 cu Basic! Marius se consolează cu un salt frumos în clasament

Autor: Alexandru Tăcină Publicat: 11 Feb. 2018, 19:44 Actualizat: 11 Feb. 2018, 21:38 Tenis
  • Marius Copil (93 ATP) a fost învins duminică de Mirza Basic (129 ATP), scor 6-7(6), 7-6(4), 4-6 în finala turneului ATP 250 de la Sofia. Copil putea aduce primul titlu ATP în România după o pauză de 10 ani, însă arădeanul a clacat în setul decisiv.

Finala de la Sofia s-a transformat în coșmar, după ce Marius Copil a cedat inițiativa în ultimele două game-uri ale duelului cu Mirza Basic, scor 6-7, 7-6, 4-6! A fost un deznodământ total neașteptat, ținând cont că românul s-a aflat în controlul partidei, ratând mai multe mingi de break în startul decisivului. Bosniacul care l-a eliminat pe Stan Wawrinka în semifinale și-a revenit însă incredibil după ce părea că nu mai are resurse fizice, reușind break-ul într-un moment cheie.

Ne bucurăm oricum pentru Marius, care face un salt de 19 locuri în ierarhia mondială, până pe 74 ATP. De aesmenea, Copil primește un cec în valoare de 47.000 de euro și felicitările noastre după ce a devenit primul român care ajunge într-o finală ATP în ultimii 7 ani. „Este primul meu discurs la o ceremonie de premiere, așa că sunt emoționat…

Îi mulțumesc antrenorului meu, Andrei Mlendea, care m-a ajutat foarte mult în ultimii doi ani – alături de el am început această aventură, când eram cu 200 de locuri mai jos în clasament. Le mulțumesc tuturor sponsorilor, dar și spectatorilor care au venit în această seară. Nu în ultimul rând, sunt foarte recunoscător familiei. Îl felicit pe Mirza, pe care îl cunosc de la vârsta de 8 ani”, a fost frumosul discurs al lui Marius Copil.


19:24 Moment teribil pentru Copil, care își pierde serviciul, scor 6-7, 7-6, 4-5! Marius atacă neinspirat, iar bosniacul are șansa uriașă de a servi pentru meci.


19:17 Se menține echilibrul în decisiv, scor 6-7, 7-6, 4-4, după o minge pe care Copil nu a controlat-o așa cum trebuie. Basic scapă și de această dată și câștigă game-ul la 30.


19:14 Copil – Basic 6-7, 7-6, 4-3! Ce nebunie de meci: Marius înfruntă cu succes două mingi de break, oferind un exemplu de curaj. Nu a așteptat greșeala adversarului, ci s-a aruncat la fileu precum un animal de pradă.


19:08 Basic lasă impresia că nu mai simte dureri și egalează la 3 în setul al treilea. Copil trebuie să fie foarte atent, pentru că bosniacul aleargă mult mai bine acum, ridicându-ș nivelul de joc.


19:04 Copil rămâne în față, după câteva torpile pe care le expediază în careul advers: 6-7, 7-6, 3-2! Arădeanul ajunge la 18 ași.


18:59 Încă un game consistent pentru Marius, care își impune ritmul și face 6-7, 7-6, 2-1!


18:56 Copil – Basic 6-7, 7-6, 1-1, după un game de la care arădeanul putea obține mult mai mult! Două mingi de break au fost irosite însă cu ușurință, în condițiile în care bosniacul se mișcă tot mai greu pe teren.


18:49 Copil rămâne în transă și începe excelent setul al treilea: 6-7, 7-6, 1-0, după un game alb! Basic e luat pe sus de român!


18:40 SEEET pentru Copil în finala de la Sofia! „Buldozerul” nostru închide cu sânge rece manșa a doua, după o nouă venire hotărâtă la fileu, scor 6-7(6), 7-6(4). Basic solicită imediat time out medical, semn că Marius i-a testat limitele fizice bosniacului. Românul a fost extrem de agresiv în tie-break-ul setului doi, fiind răsplătit pentru curajul său.


18:35 Marius e inspirat de această dată, iar inimile noastre bat acum cu viteza ultimului serviciu expediat de român: 6-7, 6-6 și avem un tie-break crucial!


18:30 Copil – Basic 6-7, 5-6, după ce bosniacul își adjudecă al treilea game consecutiv! Momente de panică în jocul lui Marius, care trebuie să își câștige serviciul pentru a supraviețui în finală.


18:27 Marius își pierde din nou consistența și inclusiv serviciul, în cel mai nepotrivit moment, iar Mirza face rebreak-ul: 6-7, 5-5. A fost prea nesigur pe el românul în ultimele puncte.


18:23 Basic face 6-7, 5-4, nu înainte de a salva și o minge de set, iar Copil este obligat să servească pentru a-și adjudeca manșa secundă.


18:19 SOLID, acesta este cel mai bun cuvânt pentru a caracteriza jocul lui Copil, care mai are nevoie de un singur game pentru a trimite finala în decisiv: 6-7, 5-3.


18:16 Bosniacul continuă să rămână periculos, nelăsându-l pe Marius să-și tragă răsuflarea: 6-7, 4-3!


18:14 Copil – Basic 6-7, 4-2! Arădeanul păstrează break-ul fără emoții, iar asta este cel mai important.


18:10 Basic răspunde imediat și își face și el serviciul la 0, după un atac prea lung al lui Copil: 6-7, 3-2.


18:07 Tot mai bătăios este Marius, așa cum remarcă și comentatorul partidei de pe Digisport, iar românul face un game alb și se distanțează la 6-7, 3-1!


18:05 După două game-uri rapide, scorul devine 6-7, 2-1! E important ca Marius să își conserve energia pentru momentele în care se află la serviciu, doar așa putând să-și destabilizeze adversarul. 


17:59 Marius dă dovadă de multă inteligență în joc și nu se precipită, ștergându-și din minte finalul dramatic al manșei inaugurale. Românul devine încrezător și face break-ul imediat: 6-7, 1-0.


17:53 Copil cedează primul set cu 7-6(6), deși la un moment dat părea că se află în control. Marius a condus cu 4-1, dar brațul său s-a încordat brusc, iar Mirza a fructificat a doua minge de set. Ce păcat!


17:45 Acum se merge umăr la umăr cu serviciul, iar primul act se va decide la tie-break: 6-6!


17:43 Copil și-a luat doza de încredere după game-ul precedent, revine de la 0-30 și conduce pentru a doua oară în set: 6-5.


17:38 Marius, condamnat să câștige pe serviciul advers pentru a rămâne în primul set, sparge gheața și egalează la 5! Românul a jucat totul pe cartea atacului, a venit la fileu precum un buldozer, hotărât, creându-și trei mingi de break! Ultima a fost convertită de arădean, care a eliberat imediat un strigăt de luptă: „Haide!”


17:33 Copil – Basic 4-5! Românul face un pas în față, lovește puternic și rămâne aproape pe tabelă: 4-5. Bosniacul servește însă pentru a închide primul set.


17:30 Marius e forțat să lovească dintr-o poziție incomodă, încearcă să puncteze decisiv, dar greșește cu reverul: 3-5!


17:28 Copil – Basic 3-4. Lăsând la o parte faptul că e condus cu break, trebuie să remarcăm și un lucru pozitiv: lui Marius au început să îi intre „bombele” cu serviciul.


17:26 Basic nu dă niciun semn de slăbiciune deocamdată, distanțându-se din nou pe tabelă, 2-4!


17:22 Copil – Basic 2-3! În ciuda faptului că jocul nu îi funcționează în startul finalei, Marius are o atitudine pozitivă și salvează minge de dublu break.


17:18 Bosniacul este agresiv și reușește să își consolideze break-ul, scor 1-3.


17:15 Copil – Basic 1-2! Arădeanul are ghinion în acest game, fileul nu ține cu el, iar sportivul nostru își cedează serviciul pentru prima oară în turneu.


17:11 Basic servește și el solid și egalează la 1.


17:09 Copil – Basic 1-0, după un game alb al arădeanului! Marius a livrat deja doi ași!


17:03 Finala de la Sofia stă să înceapă, Marius și Mirza aflându-se la încălzire! Meciul se joacă cu casa închisă, să sperăm că vecinii noștri vor ține cu Copil


16:45 Am păstrat această informație pentru minutele de dinaintea meciului, ca Basic să nu aibă timp să-i afle secretul lui Copil :). Românul a dezvăluit pe Facebook cum a reușit să-și ridice atât de mult nivelul: „Anul acesta am decis să risc mai mult, să vin la fileu și să rămân agresiv, mai ales pe serviciul meu. Sunt foarte fericit de rezultat, însă mai am un meci de jucat”.


16:13 Salutare! După ce meciurile din Fed Cup s-au încheiat așa cum ne-am dorit, interesul fanilor tenisului din România se mută spre circuitul ATP! Irina Begu, artizana victoriei împotriva Canadei, l-a încurajat pe Marius Copil pe finalul conferinței de presă de la Cluj: „Îi țin pumnii lui Marius și îmi doresc să câștige primul său titlu!”.


România ar putea avea un campion în circuitul ATP după 10 ani

Copil se află la un singur pas de o performanță uriașă, întâlnindu-l pe Basic în marea finală din țara vecină! Ultimul român care a disputat o finală în circuitul ATP a fost Victor Hănescu, în urmă cu 7 ani, la turneul de la Nisa (7-6, 3-6, 3-6 cu Nicolas Almagro). Tot „Hane” a adus și ultimul trofeu ATP în țară, trecând nu mai puțin de 10 ani de la ziua în care triumfat la Gstaad (6-3, 6-4 cu Igor Andreev). Marius poate intra și el în galeria campionilor din tenisul masculin, la capătul unei săptămâni memorabile.

Atenție, Marius! Bosniacul a eliminat două nume grele

Finala de la Sofia pare surprinzătoare la prima vedere, însă cei doi protagoniști au jucat superb la turneul dotat cu premii în valoare totală de 561.000 de euro! Copil nu a cedat niciun set contra unor adversari precum Robin Haase, Blaz Kavcic, Gilles Muller sau Josef Kovalik, în timp ce Basic a produs două surprize de proporții, învingându-i pe Philipp Kohlschreiber (optimi) și Stanislas Wawrinka (semifinale). Bosniacul a câștigat cu două meciuri mai mult decât Marius, deoarece a venit din calificări pe tabloul principal.

Copil urcă fulminant în clasament dacă se impune în finala de la Sofia

Marius Copil s-a mai întâlnit de trei ori cu Mirza Basic, istoria meciurilor directe fiind de partea bosniacului, scor 2-1! Este clar că duelul din Bulgaria are miza cea mai importantă, campionul plecând acasă cu un cec în valoare de 90.000 de euro. Dacă se va impune, arădeanul va face un salt spectaculos în clasamentul mondial, până pe 63 ATP. El a urcat deja 19 locuri după calificarea în finală, aflându-se pe poziția 74 în clasamentul live. De partea cealaltă, oponentul lui Copil a pătruns în premieră în Top 100 ATP (locul 92).

Autor: Alexandru Tăcină Publicat: 11 Feb. 2018, 19:44 Actualizat: 11 Feb. 2018, 21:38 Tenis
Pe aceeași temă
Atac fara precedent la Oana Radu, dupa ce si-a acuzat iubitul mort: Mi-e sila de cum calci pe cadavre! Ce a urmat e de-a dreptul socant
Atac fara precedent la Oana Radu, dupa ce si-a acuzat iubitul mort: Mi-e sila de cum calci pe cadavre! Ce a urmat e de-a ...
VIDEO Alte 10 minciuni despre România, demontate de un canal educaţional străin
VIDEO Alte 10 minciuni despre România, demontate de un canal educaţional străin
Scandal la PRO TV! Ce NU s-a vazut la TV la Romanii au Talent! Acuzatii DURE: A COPIAT...
Scandal la PRO TV! Ce NU s-a vazut la TV la Romanii au Talent! Acuzatii DURE: A COPIAT...
Prima ţară din lume care oferă, începând de azi, transport public gratuit
Prima ţară din lume care oferă, începând de azi, transport public gratuit
„A fost destul ciudat!” Decizia care l-a scos din minti pe Steven Gerrard! Ce facut Ianis Hagi
„A fost destul ciudat!” Decizia care l-a scos din minti pe Steven Gerrard! Ce facut Ianis Hagi
Ca să ai partide de sex memorabile, fă acest lucru extrem de simplu
Ca să ai partide de sex memorabile, fă acest lucru extrem de simplu
A apărut filmarea cu șoferița care a zburat cu Dacia Duster pe linia de tramvai, rulând în marșarier
A apărut filmarea cu șoferița care a zburat cu Dacia Duster pe linia de tramvai, rulând în marșarier
De ce nu pozează Andra niciodată în costum de baie? Avem singurele imagini cu ea dezbrăcată! Detaliul pe care îl ascunde
De ce nu pozează Andra niciodată în costum de baie? Avem singurele imagini cu ea dezbrăcată! Detaliul pe care îl ascunde
Coronavirus, adevărat şi fals: cele mai comune mituri, demontate
Coronavirus, adevărat şi fals: cele mai comune mituri, demontate
Ce salariu primesc angajaţii care intră în carantină sau izolare la domiciliu din cauza coronavirusului
Ce salariu primesc angajaţii care intră în carantină sau izolare la domiciliu din cauza coronavirusului
În sfârşit s-a aflat! Care este MĂRIMEA BUNĂ a penisului?
În sfârşit s-a aflat! Care este MĂRIMEA BUNĂ a penisului?
"Îmi pare rău că iubitul tău se uită ..." Incredibil cum a ieşit pe stradă această tânără. Ce le transmite femeilor
BREAKING | Haaland, transfer de vis! Semnează cu un gigant, după doar câteva luni la Dortmund. Cât primesc germanii
BREAKING | Haaland, transfer de vis! Semnează cu un gigant, după doar câteva luni la Dortmund. Cât primesc germanii
Ministrul Muncii a găsit soluția! Ce se va întâmpla cu pensiile acestor români
Ministrul Muncii a găsit soluția! Ce se va întâmpla cu pensiile acestor români
Oamenii din întreaga lume au rămas uluiți de bogăția României! Imaginea din satelit care a devenit virală
Oamenii din întreaga lume au rămas uluiți de bogăția României! Imaginea din satelit care a devenit virală
SOC in Romania! Inca un POSIBIL caz de CORONAVIRUS! Cine este PACIENTUL
SOC in Romania! Inca un POSIBIL caz de CORONAVIRUS! Cine este PACIENTUL
BREAKING NEWS: ATENŢIE unde călătoriţi! Ţară din Europa este în ALERTĂ MAXIMĂ. AVERTISMENTUl care înfioară o lume întreagă
BREAKING NEWS: ATENŢIE unde călătoriţi! Ţară din Europa este în ALERTĂ MAXIMĂ. AVERTISMENTUl care înfioară o lume ...
Ce pensie are Florin Piersic, dupa o viata pe scena! Suma rusinoasa pe care o ia de la statul roman
Ce pensie are Florin Piersic, dupa o viata pe scena! Suma rusinoasa pe care o ia de la statul roman
Un hoţ din tramvai a sustras obiectul pe care această tânără îl avea în buzunarul din spate. Când a văzut ce era a rămas ŞOCAT şi a vrut să îl pună înapoi. Anecdota este virală. „Rugaţi-vă pentru el!”
Un hoţ din tramvai a sustras obiectul pe care această tânără îl avea în buzunarul din spate. Când a văzut ce era ...
Pot flatulenţele să transmită noul virus COVID-19? Explicaţia experţilor în sănătate din China
Pot flatulenţele să transmită noul virus COVID-19? Explicaţia experţilor în sănătate din China
DRAMĂ TOTALĂ! Vulpița a ales cu cine rămâne: soțul Viorel sau amantul Marian
DRAMĂ TOTALĂ! Vulpița a ales cu cine rămâne: soțul Viorel sau amantul Marian
A intrat în vigoare codul galben de VISCOL, valabil pentru 20 de județe. Vezi HARTA
A intrat în vigoare codul galben de VISCOL, valabil pentru 20 de județe. Vezi HARTA
Este unul dintre cei mai BOGAȚI oameni din lume! Un celebru designer a dezvăluit ce avere are
Este unul dintre cei mai BOGAȚI oameni din lume! Un celebru designer a dezvăluit ce avere are
Este însărcinată! Una dintre surorile Kardashian a făcut ANUNTUL!
Este însărcinată! Una dintre surorile Kardashian a făcut ANUNTUL!
George Burcea A EXPLODAT: “Doar bârfa-i bună?”. Ce a putut să scrie pe Instagram
George Burcea A EXPLODAT: “Doar bârfa-i bună?”. Ce a putut să scrie pe Instagram
Mascaţii au oprit în trafic o maşină suspectă. Ce au găsit la percheziţii – VIDEO
Mascaţii au oprit în trafic o maşină suspectă. Ce au găsit la percheziţii – VIDEO
FOTO. Andreea Mantea s-a lăsat fotografiată goală în cada cu spumă! Imagini incendiare cu prezentatoarea emisiunii ‘Puterea dragostei’
FOTO. Andreea Mantea s-a lăsat fotografiată goală în cada cu spumă! Imagini incendiare cu prezentatoarea emisiunii ‘Puterea ...
FOTO. Fără rețineri: cum arată soția lui Petre Roman, în costum de baie, la 47 de ani! Imagini nemaivăzute cu Silvia Chifiriuc
FOTO. Fără rețineri: cum arată soția lui Petre Roman, în costum de baie, la 47 de ani! Imagini nemaivăzute cu Silvia ...
Coronavirus - top neadevăruri extrem de periculoase!
Coronavirus - top neadevăruri extrem de periculoase!