Continuă dezvăluirile despre blaturile din tenis: "Am râs atunci când un tip mi-a spus cum se vor termina meciurile unor jucători importanţi. Apoi..."

21 ian 2016 4720 afişări Tenis
Continuă dezvăluirile despre blaturile din tenis: "Am râs atunci când un tip mi-a spus cum se vor termina meciurile unor jucători importanţi. Apoi..."

Lumea tenisului stă pe un butoi de pulbere după ce BBC şi BuzzFeed au prezentat primele rezultate ale unei anchete explozive: 28 de jucători sunt suspectaţi că ar fi trântit meciuri în ultimii 8 ani, printre aceştia numărându-se şi foşti câştigători de Grand Slam. Organizatorii de la Australian Open (18-31 ianuarie), turneu la care participă 8 tenismeni aflaţi pe lista neagră, au fost puşi pe jar, iar numele importante din tenis au găsit momentul să rupă tăcerea.

Blaturile din tenis, un secret ştiut de toţi

Novak Djokovic a spus luni că i s-au oferit 200.000 de dolari pentru a pierde un meci la Sankt Petersburg, în 2007, iar un fost sportiv din ATP declară miercuri că fenomenul a luat amploare în ultimii ani. Un jucător sud-african retras din activitate, în prezent antrenor, a vorbit sub protecţia anonimatului pentru BBC, explicând cum funcţionează sistemul pus la cale de mafia pariurilor: "Este ca un secret ştiut de toată lumea în circuit, dar despre care nu vorbeşte nimeni. Ştim ce se întâmplă, însă ne vedem de treabă. Există trei grupuri ale mafiei pariurilor, fiecare cu oamenii săi. Au mulţi oameni în interior şi se folosesc de 50-60 de conturi deschise la casele de pariuri online. Se plasează sume mici concomitent, iar la final se obţine un profit destul de mare. Noi ştim cine sunt cei care fac blaturi. Ca jucător, îţi dai seama imediat atunci când adversarul trimite mingea în mod intenţionat în aut".În interviu se mai spune că tenismenii nu cooperează cu Unitatea pentru Integritatea Tenisului (TIU), având în vedere că instanţa desemnată de ATP să lupte contra corupţiei nu doreşte stoparea acesteia. Pentru ca imaginea sportului alb să nu fie pătată, TIU ar fi ignorat dovezile incriminatorii pentru cei 28 de jucători corupţi de reţelele de pariori din Rusia şi Italia.

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.