Confuzie printre utilizatorii unei reţele de socializare: au apărut imagini sângeroase în momentul în care au căutat "Halep" pe Twitter

27 sep 2018 4985 afişări Tenis
Confuzie printre utilizatorii unei reţele de socializare: au apărut imagini sângeroase în momentul în care au căutat "Halep" pe Twitter

V-aţi întrebat de ce în momentul în care efectuaţi o căutare pe Twitter cu termenul "Halep" apar şi imagini sângeroase, mărturii ale unor confruntări armate?

În ziua în care împlineşte 27 de ani, Simona Halep poate spune că a atins toate marile obiective la care visează un adolescent pornit pe drumul cu mult roşu al tenisului. Cum numele liderului mondial a fost destul de căutat în această zi, în momentul în care au afişat rezultatele pentru „Halep”, mulţi utilizatori au văzut şi imagini ale conflictului din Siria.

Oraşul sirian Alep, capitala Governoratului Alep - cel mai mare oraş al ţării şi cel mai populat până la izbucnirea Războiului Civil Sirian, cu peste 2 milioane de locuitori, aflat la 48 km de graniţa cu Turcia, poartă numele "Halep" în limba urmaşilor otomani.

Conflictul din Siria a izbucnit în martie 2011 şi continuă cu acceaşi intensitate. Conform datelor furnizate de Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), în acest moment ar fi vorba de aproximativ 350.000 de decese, dintre care aproximativ 20.000 de copii, dar şi milioane de refugiaţi care s-au mutat în alte zone ale ţării sau care au emigrat.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.