Campioana s-a întors la BRD Bucharest Open! Simona Halep merge în optimi după 3-6, 6-1, 6-1 cu Barbora Krejcikova

Campioana s-a întors la BRD Bucharest Open! Simona Halep merge în optimi după 3-6, 6-1, 6-1 cu Barbora Krejcikova
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (5 WTA), favorita principală de la BRD Bucharest Open, turneu International dotat cu 250.000 de dolari, s-a calificat marți în optimi după un meci neașteptat de lung, scor 3-6, 6-1, 6-1 cu Barbora Krejcikova (Cehia, 200 WTA).
  • Halep o va înfrunta joi pe Isabella Shinikova (Bulgaria, 156 WTA), într-un duel pentru sferturile de finală.

Simona Halep se califică în optimile de finală, după 3-6, 6-1, 6-1 cu Barbora Krejcikova! Halep închide meciul cu stil, printr-un forehand superb în diagonală, spre bucuria celor 2.000 de fani care au asistat la meci! Simona a intrat mai greu în joc, ținând cont că nu mai evoluase pe zgură de de două luni! Campioana ediției din 2014 s-a enervat însă și a demolat-o pe Krejcikova în următoarele două manșe. Iar Halep e din nou victorioasă la Arenele BNR după doi ani!

Condițiile au fost extrem de grele pentru Halep în primul set: un teren central improvizat (din cauză că vechea arenă nu a primit avizul ISU) cu care nu era familiarizată, dar și o suprafață pe care nu a mai jucat de multă vreme. Așa că Simona are o scuză pentru faptul că nu a reușit niciun break în fața numărului 200 WTA în primul act. Krejcikova a simțit că o poate suprinde pe Halep în aceste condiții, iar atacurile cehoaicei au avut succes: 6-3!

Halep se afla într-o situație dificilă după primul act, dar toate ghinioanele s-au spart în fața unui public fantastic! Energia pozitivă emanată de fanii înfocați ai Simonei a făcut ca numărul 5 WTA să intre în transă. Oamenii au luat cu asalt tribunele, iar Simona Halep a vrut să le ofere o noapte care să merite chiar și prețul de 5 ori mai mare cerut de bișnițari la poarta complexului din Cotroceni!

Seturile doi și trei nu au avut istoric, fiind dominate categoric de campioana de la Madrid 2016, scor final 3-6, 6-1, 6-1! Simona își va continua aventura la BRD Bucharest Open joi, atunci când va întâlni o altă sportivă din afara Top 100 WTA, Isabella Shinikova (Bulgaria, 156 WTA), într-un meci din cadrul optimilor. Bulgăroaica a trecut de Katerina Kozlova (Cehia, 95 WTA) în primul tur, scor 6-2, 3-6, 6-3.


21:57 Simona servește al treilea as astăzi, câștigă un game alb și se apropie la un pas de câștigarea meciului din turul! Românca a fost impresionantă în ultimele două seturi.


21:47 Halep se distanțează în decisiv, scor 3-1! Simona are acum un joc fluid, se mișcă excelent, simte jocul pe zgură, și nu-i mai oferă nicio șansă adversarei.


21:40 Acum e clar că Simona deține controlul total al partidei: 3-6, 6-1,1-0, cu break! Barbora și-a luat o pauză neobișnuit de lungă între seturi, dar astă nu o ajută cu nimic. Cehoaica e groggy, iar Halep joacă cel mai bun tenis al ei.


21:27 E o pasăre? E un avion? Nu! E Simona Halep, care câștigă un set fulger, în 23 de minute! Simona s-a acomodat cu suprafața de joc și defilează în fața propriilor fani, trimițând meciul în decisiv. Serviciul ei merge ceas, iar atacurile de rever o lasă fără replică pe Barbora Krejcikova. Cehoaica cere time out și merge la vestiare în pauza dintre seturi.


21:22 Halep – Krejcikova 3-6, 4-1! Tresărire de orgoliu a numărului 5 WTA, care în acest moment îi predă o lecție de tenis cehoaicei. Setul secund nu seamănă deloc cu primul, iar celebrul „Si-Mo-Na” e strigat cu putere de pătimașii fani ai Simonei. 


21:15 Spectatorii s-au bucurat pentru primul break reușit de Halep, dar cehoaica îl ia repede înapoi, scor 2-1 în setul secund. Fanii creează o atmosferă superbă la Arenele BNR: „PCH și Sus Steaua nu ar avea nicio șansă în fața fanilor Simonei”, ne spune Cristian Voicu. Colegul meu nu introduce însă și galeria Rapidului în discuție, probabil din cauza momentelor dramatice prin care trec giuleștenii.


21:05 SET pentru Krejcikova, scor 6-3! Halep are mari probleme la revenirea la București, nereușind să câștige pe serviciul advers în fața numărului 200 WTA. Jocul Simonei nu e adaptat încă la zgură, meciul cu Krejcikova fiind primul după epuizantul turneu disputat pe iarbă la Wimbledon. Cehoaica simte că Halep este vulnerabilă în schimburile lungi, așa că își joacă șansa până la capăt. Stere Halep este destul de neliniștit în tribune: „De unde a apărut, frate, și Krejcikova asta, că n-am auzit de ea până acum”, pare a spune tatăl tenismenei.


20:55 Simona își face serviciul fără emoții, dar acum e acum! Krejcikova servește la 5-3 pentru câștigarea primului act, iar moralul ei nu poate fi decât ridicat, ținând cont că Halep nu a luat niciun break până în acest moment.


20:45 Halep – Krejcikova 2-4! I-a trecut glonțul pe la ureche sportivei noastre, Barbora ratând două mingi de dublu break. Soarta primei manșe putea fi pecetluită, dar Simona s-a concentrat și a câștigat al doilea game pe propriul serviciu, astfel că setul se joacă! Simona arată că este nemulțumită de racordajul rachetei, ultimele puncte fiind câștigate totuși cu noroc.


20:35 Noua rachetă o ajută pe Simona, iar constănțeanca punctează și ea pe tabelă, scor 1-3! Krejcikova începe să simtă în sfârșit forța româncei. Se aud mai tare și încurajările copiilor din tribune: „Hai, Simona”!


20:30 Start de meci surprinzător! Cehoaica aflată pe locul 200 în lume domină partida și conduce deja cu 3-0! E clar că Halep are nevoie de mai multe game-uri pentru a se acomoda cu suprafața pe care nu a mai jucat de două luni.


20:20 Colegul Cristian Voicu, aflat pe centralul de la Arenele BNR, ne spune că bișnițarii au scos bani buni din biletele vândute la un preț de 5 ori mai mare. Vedem o imagine cu tribunele pline ale arenei improvizate, o dovadă a admirației pe care bucureștenii i-o poartă Simonei.


20:15 Halep și Krejcikova se află la încălzire, iar 2.000 de oameni sunt pregătiți pentru spectacol. Înaintea meciului, crainicul Adrian Fetecău a ținut un lung discurs la microfon, exprimându-și opiniile personale. Cert este că Halep a câștigat tragerea la sorți și a ales primirea.


20:00 S-a încheiat și al treilea meci pe arena centrală, iar Gabriela Ruse a pierdut cu Anastasija Sevastova, scor 6-3, 6-4! Organizatorii au fost extrem de inspirați atunci când au oferit wild-cardurile româncelor pentru tabloul principal… Ruse și Mincă au pierdut în minimum de seturi astăzi. Tribunelel centralului s-au umplut între timp, pentru că urmează meciul Simonei.


19:15 O rivală care a „înțepat-o” pe Simona Halep în 2016 a participat la o sesiune de autografe la Arenele BNR. Sara Errani arată diferit cu șapcă, obiect vestimentar pe care se prea poate ca italianca să îl poarte intenționat, pentru a nu fi recunoscută de fanii înrăiți ai Simonei. A doua favorită de la Bucharest Open a atacat-o pe Halep după retragerea româncei de la Brisbane: „Câte tablouri are de gând să mai strice”?


18:15 Pentru că biletele s-au epuizat, iar lumea continuă să vină la Arenele BNR, bișnițarii sunt cei care încearcă să profite de interesul arătat de fani pentru tenis. Un bilet se vinde „la negru” cu 100 de lei, în condițiile în care biletele pentru ziua de marți au costat 20 de lei! E drept că după o negociere „la sânge” cu reporterul ProSport, care a demarat o investigație jurnalistică la fața locului, speculantul a scăzut prețul la 70 de lei.


Halep se întoarce la Arenele BNR după doi ani

Agitație mare la Arenele BNR din București, în ziua în care Simona Halep revine la BRD Bucharest Open! Toate biletele pentru ziua de marți au fost epuizate, deși ne aflăm abia în turul inaugural. Evident că prezența Simonei a generat un interes fantastic, iar cele 2.000 de locuri ale centralului vor fi ocupate, în ciuda faptului că favorita publicului înfruntă o adversară slabă. Halep este campioana din 2014 a turneului disputat la complexul din Cotroceni (6-1, 6-3 în finală cu Roberta Vinci), iar suporterii Simonei sunt entuziasmați că românca va juca din nou în fața lor, după ce a lipsit la ediția din 2015.

Adversara Simonei a reușit o surpriză uriașă în acest an

Halep și Krejcikova nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul WTA, cehoaica în vârstă de 20 de ani fiind o specialistă a zgurii. Sportiva aflată pe locul 200 WTA se poate lăuda cu o surpriză uriașă pe care a produs-o în acest an, învingând-o pe Dominika Cibulkova (Slovacia, 12 WTA) cu scorul de 6-2, 6-2, în primul tur la Praga. Barbora vine însă după 5 înfrângeri consecutive, așa că pare victimă sigură în fața Simonei, care este sfert finalistă la WImbledon (5-7, 6-7 cu Angelique Kerber). Meciul va fi transmis pe Digisport 2, iar jucătoarea calificată o va întâlni în turul doi pe Isabella Shinikova (Bulgaria, 156 WTA).

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut 625.000.000 € la un singur transport trimis la Constanța
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut 625.000.000 € la un singur…
Se cutremură România. Ion ILIESCU nu mai scapă
Se cutremură România. Ion ILIESCU nu mai scapă
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…