CALCULE | Misiune clară pentru Halep la Indian Wells! Ce trebuie să facă Simona pentru a fi sigură de rămânerea pe locul 1 mondial + toate scenariile posibile

3 mar 2018 14672 afişări Tenis
CALCULE | Misiune clară pentru Halep la Indian Wells! Ce trebuie să facă Simona pentru a fi sigură de rămânerea pe locul 1 mondial + toate scenariile posibile Foto: Jimmie48
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

Simona Halep a plecat la Indian Wells (7-18 martie), acolo unde se va da o nouă bătălie pentru locul 1 WTA. Halep va trebui să îşi apere coroana pe care tocmai a recuperat-o de la Caroline Wozniacki, iar cel mai important e că românca stă doar la mâna ei.

Simona Halep pleacă cu un avantaj important în faţa Carolinei Wozniacki, singura adversară care îi ameninţă poziţia de lider

Singura adversară care o poate detrona pe Halep la Indian Wells este Wozniacki, însă daneza pleacă cu un handicap major! Caroline se află la 440 de puncte în spatele Simonei, iar diferenţa se va mări în prima zi a turneului de categorie Premier Mandatory, deoarece Wozniacki are mai multe puncte de apărat. Ambele jucătoare vor evolua direct în turul secund, iar Caroline va pierde 180 de puncte - a ajuns în sferturile din 2017, în timp ce Simonei i se vor scădea doar 30 de puncte - s-a oprit în turul al treilea la ediţia de anul trecut. Astfel, Halep va avea 7.935 de puncte, iar avansul faţă de Wozniacki, care începe competiţia cu 7.345 de puncte, se va mări la 590 de puncte.

Simona trebuie să se califice în finala de la Indian Wells pentru a fi sigură de locul 1 mondial

În aceste condiţii, pentru a fi sigură de rămânerea pe locul 1 mondial, Simona trebui să ajungă în finală! Ar acumula 8.585 de puncte, iar Caroline nu ar mai putea să o întreacă, ajungând la numai 8.310 de puncte în cazul în care câştigă titlul. Evident, Halep îşi poate apăra poziţia de lider al tenisului feminin şi cu alte rezultate mai slabe, însă va depinde de ceea ce face Wozniacki în turneu. Cele două rivale vor fi primele favorite ale turneului din SUA şi nu se vor putea întâlni decât în ultimul act. Dacă îşi va îndeplini misiunea, Simona Halep va ajunge la cel puţin 21 de săptămâni petrecute pe prima poziţie a ierarhiei mondiale, această perioadă putându-se prelungi după Miami (19 februarie - 1 aprilie).

Dacă Halep pierde înainte de finală, dar câştigă cel puţin un meci, Wozniacki este obligată să triumfe la Indian Wells

În orice caz, Halep are şanse uriaşe să se menţină în fotoliul de lider, ţinând cont că Wozniacki trebuie să muncească din greu pentru a o depăşi, chiar şi în condiţiile în care eleva lui Darren Cahill cedează în tururile inaugurale de la Indian Wells! Caroline este obligată să ajungă cel puţin în finală pentru a spera la locul 1, asta dacă Simona va fi eliminată la debut! În situaţia în care Halep câştigă cel puţin un meci, dar nu ajunge în ultimul act, Wozniacki are nevoie să cucerească titlul pentru a face o nouă rocadă la vârful clasamentului WTA. Jucătoarea nordică a mai triumfat la Indian Wells în anul 2011, pe când Halep este campioana ediţiei din 2015.

Toate scenariile prin care Simona Halep rămâne lider după Indian Wells

  • Halep pierde la debut, iar Wozniacki nu ajunge în finală;
  • Halep pierde în turul trei, iar Wozniacki nu câştigă titlul;
  • Halep pierde în sferturi, iar Wozniacki nu câştigă titlul;
  • Halep pierde în semifinale, iar Wozniacki nu câştigă titlul;
  • Halep ajunge în finală;
  • Halep câştigă titlul.
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.