Bianca Andreescu a oprit-o pe Taylor Townsend! Calificare în premieră pentru jucătoarea de origine română în sferturi la US Open

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 03 Sep. 2019, 07:51 Actualizat: 03 Sep. 2019, 09:21 Tenis

Bianca Andreescu a arătat cum trebuie învinsă Taylor Townsend, într-un prim set perfect, apoi a depășit o evoluție oscilantă în setul doi pentru a se califica în sferturile US Open 2019, scor 6-1, 4-6, 6-2, după o oră și 55 de minute de joc. Reprezentanta Canadei, cap de serie 15, a pus punct în optimi parcursului americancei care le învinsese în meciuri consecutive pe Simona Halep și Sorana Cîrstea și s-a calificat în premieră pe tabloul de 8 la un turneu de Mare Șlem, acolo unde o va înfrunta pe Elise Mertens, cap de serie 25 la New York.

Jocul agresiv al Biancăi Andreescu, retururile excelente din primul set și o pleiadă de passing-uri (11 direct câștigătoare) au făcut-o pe Taylor Townsend să încheie partida din optimi cu mult mai puține atacuri la fileu (40, față de 106 contra Simonei Halep și 75 contra Soranei Cîrstea), dar și cu procentaj mult diminuat de reușită (16 atacuri concretizate în punct, adică procentaj de reușită de 40%, față de 63% contra Soranei și 60% contra Simonei).

33 lovituri câștigătoare a contabilizat Bianca Andreescu în partida cu Taylor Townsend, față de 25 ale americancei. Bianca și-a adjudecat, per total, 91 dintre cele 163 de puncte ale partidei

Tânăra reprezentantă a Canadei a luat-o tare pe americancă de la primul punct al partidei, returnând excelent, percutant și construindu-și rapid un avantaj dezarmant, de 4-0 în primul set, în puțin peste un sfert de oră.

Townsend a început primul game-ul pe lansare predictibil, cu tactica deja marcă înregistrată serviciu-voleu. Andreescu a răspuns cu două passing-uri apăsate, care au determinat-o imediat pe Taylor să rămână în punctul următor pe linia de fund a terenului. Cu avantaj net la deplasare, dar și ca repertoriu de execuții, Andreescu a taxat-o imediat, lovind în forță și smulgând eroarea de pe forehandul advers. Taylor Townsend a salvat o primă minge de break cu intervenții bune la fileu, însă Andreescu nu a iertat-o pe a doua minge, lovind prompt spre dreapta americancei.

Bianca a avut emoții la a doua tură pe serviciu, revenind de la 0-40 (scor înscris pe tabelă după o dublă greșeală) cu as, dreaptă câștigătoare și apoi un punct controlat de pe linia de fund a terenului. Cu 81% frecvență a primului serviciu, la 3-0, Andreescu a plusat peste retururile extrem de adânci cu un lob fantastic – o lovitură la care nu au apelat nici Simona Halep, nici Sorana Cîrstea pentru a contracara tactica super-agresivă a jucătoarei americane, obținând al doilea break și adunând deja în partidă 10 lovituri câștigătoare.

Taylor Townsend a trimis un prim semnal de luptă adevărată, procurându-și minge de rebreak cu retururi câștigătoare consecutive. Convinsă de faptul că are nevoie de servicii doi puternice pentru a stăvili asaltul adversarei sale, Bianca Andreescu a cedat pe lansare, după a cincea sa dublă greșeală. La retur însă, Bianca a continuat să facă ravagii, refăcându-și iute avantajul de două game-uri, insistând cu retururi în lung de linie, pentru winner.

Bianca Andreescu a închis primul set cu un autoritar 6-1 și 13-8 raportul loviturilor câștigătoare în fața adversarei sale, după o jumătate de oră de joc, americanca nemaireușind să își adjudece decât 7 puncte din 17 atacuri la fileu.

Tot fără să facă punct pe atac la fileu, Taylor Townsend a reușit, totuși, să rupă seria break-urilor Biancăi Andreescu în start de set doi, impunându-se la 30. Cu o nouă dublă greșeală strecurată în contul sportivei de origine română, Taylor Townsend a prins curaj și a executat-o pe Bianca cu un lob perfect, ce a aterizat fix pe tușa laterală, în ciuda privirilor circumspecte aruncate de „Bibi”, în drum spre 2-0.

Americanca a crescut ritmul la serviciu, lucru devenit vizibil deranjant pentru Andreescu, ale cărei retururi au început să fie mai scurte. Chiar dacă pornind de la un retur spre corp care a lovit-o în umăr pe Townsend, venită în grabă la fileu, Bianca Andreescu a dus game-ul de retur la egalitate, mingea de break nu a apărut, campioana de la Indian Wells și Rogers Cup ajungând să aibă 7 greșeli neforțate în primele trei game-uri ale setului doi, cu una mai puțin decât adunase în întregul prim set.

Cu un Come on! violent, Bianca Andreescu a dat semnalul revenirii, câștigându-și în premieră serviciul în setul doi, la 0-3, închizând cu două puncte aduse de o dreaptă aprigă și apoi un serviciu de cel mai bun nivel. Taylor Townsend a revenit la schema favorită de joc pe serviciu și, imediat, a venit și break-ul pentru Andreescu, după un nou passing trimis răvășitor de forehandul ei, din mijlocul zonei interzise a terenului. Bianca s-a chircit pe suprafața de joc, urmârindu-și execuția, apoi s-a îndreaptat mulțumită spre scaun, la un 2-3 ce a reechilibrat actul secund.

Un hold la zero al Biancăi a dus scorul la 3-3, Andreescu punând din nou presiune la retur: urcă ea la fileu, finalizează cu smash, apoi – după un retur tare în diagonală – trimite din colțul opus al terenului o minge joasă în lung de linie, pe care Townsend o împinge în fileu, surprinsă pe deplasare în față. Townsend a rezistat însă în cele din urmă, adjudecându-și game-ul al șaptelea după minge de break salvată.

Bianca Andreescu a egalat la 4-4, însă finalul de set i-a aparținut americancei. După o tură la zero pe serviciu, americanca s-a dezlănțuit. A părut că pierde un tempo la 0-30, când a executat voleul la o minge a Biancăi ce se ducea în out, trimițând în fileu. Americanca s-a regrupat însă rapid, a reușit o contră fantastică într-un punct în care Bianca avusese inițiativa, lovind decisiv cu dreapta în lung de linie pentru a-și procura minge de break și set, iar Bianca Andreescu a cedat manșa, comițând a doua sa dublă greșeală din setul secund.

Taylor Townsend a împins în set decisiv meciul din optimile US Open 2019 cu Bianca Andreescu (scor 1-6, 6-4) și, în timp ce sportiva din Canada a mers la vestiare înainte de începerea manșei a treia, s-a apucat să sară coarda pe cea mai mare arenă de tenis a lumii, Arthur Ashe Stadium, cu o capacitate de aproape 24.000 de locuri.

Americanca folosește această metodă pentru a-și menține tonusul muscular.

Decisiv dominat de Bianca Andreescu, dar și cu avertisment pentru jucătoarea de origine română

Favorita 15 nu a avut chiar cel mai bun start de set decisiv, continuând să greșească, însă ajunsă la 40-15 în game-ul pe lansare, Townsend a avut voleul câștigător în rachetă și a ratat, readucând-o în joc pe Bianca Andreescu. Sportiva de origine română a profitat la maximum și, cu patru puncte consecutive, a obținut break-ul.

De parcă ar fi fost nevoie de și mai multă tensiune, tânăra reprezentantă a Canadei a primit avertisment pentru comportament nesportiv după ce a lovit cu furie o minge, iar racheta i-a zburat, aterizând la mică distanță de arbitru. Andreescu a fost avertizată pentru comportament nesportiv, însă pentru că racheta nu a atins oficialul partidei, scapă de amenințarea descalificării. Jucând la semi-siguranță în diagonală, Andreescu a salvat mai departe minge de break și apoi a confirmat avantajul break-ului, pentru 2-0. Un passing uriaș a ajutat-o pe Andreescu să dejoace urcarea la fileu după retur a americancei Taylor Townsend și să mai câștige un game important pe serviciu.

Următorul moment decisiv al setului trei a venit la 3-1 pentru Bianca, aceasta reușind un al doilea break care, la 4-1, i-a securizat, practic, victoria și calificarea în sferturi. Sportiva de origine română a luat inițiativa cu dreapta, distribuind uniform loviturile și a convertit și a doua minge de break avută în decisiv.

Sigură pe ea și pe loviturile de pe linia din spate a terenului, Bianca Andreescu a mărșăluit spre linia de finiș, cu un hold la 30. Și-a procurat trei mingi de meci la retur, a încercat să facă ea pasul în față, însă a fost depășită și pasată. Un retur ratat în fileu i-a anulat Biancăi Andreescu a patra minge de meci în game-ul de retur, însă reprezentanta Canadei a închis fără probleme la serviciu, cu game la zero, servind excelent și urcând la plasă, americanca Taylor Townsend neputând să o paseze.

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 03 Sep. 2019, 07:51 Actualizat: 03 Sep. 2019, 09:21 Tenis
Pe aceeași temă
Atenție, români: se schimbă ora. Trecem la ora de iarnă
Atenție, români: se schimbă ora. Trecem la ora de iarnă
Abilităţile extraordinare ale oamenilor obişnuiţi. 7 persoane care au şocat lumea
Abilităţile extraordinare ale oamenilor obişnuiţi. 7 persoane care au şocat lumea
Cine este miliardarul care vrea să cumpere PRO TV
Cine este miliardarul care vrea să cumpere PRO TV
SCANDALUL înregistrărilor cu prezidenţiabili. Ramona Bruynseels, după convorbirile făcute publice în care îl critică pe Dan Voiculescu: Voi discuta cu avocaţii
SCANDALUL înregistrărilor cu prezidenţiabili. Ramona Bruynseels, după convorbirile făcute publice în care îl critică ...
Nu se mai pot ascunde: Real pregateste cel mai scump transfer din istorie! Mutarea care arunca in aer Europa | FOTO
Nu se mai pot ascunde: Real pregateste cel mai scump transfer din istorie! Mutarea care arunca in aer Europa | FOTO
S-a DEZBRACAT la 51 de ani! Cum arata Oana Sarbu in lenjerie intima! E cea mai sexy 'bunicuta' din showbiz
S-a DEZBRACAT la 51 de ani! Cum arata Oana Sarbu in lenjerie intima! E cea mai sexy 'bunicuta' din showbiz
Permis uitat acasă, permis suspendat, fără permis: Ce păţeşti dacă eşti prins la volan în fiecare din cazuri
Permis uitat acasă, permis suspendat, fără permis: Ce păţeşti dacă eşti prins la volan în fiecare din cazuri
BREAKING | Puşcaş a dat lovitura carierei, în ciuda dezamăgirii din meciul cu Norvegia! Anunţul OFICIAL făcut de germani
BREAKING | Puşcaş a dat lovitura carierei, în ciuda dezamăgirii din meciul cu Norvegia! Anunţul OFICIAL făcut de germani
BREAKING! Unul dintre cei mai puternici şefi de multinaţională a murit. În România are 4.400 de angajaţi şi afaceri de 1 mld.
BREAKING! Unul dintre cei mai puternici şefi de multinaţională a murit. În România are 4.400 de angajaţi şi afaceri ...
Paradisul turistic european care a devenit capitala VIOLENŢEI. Totul este paralizat, oamenii sunt în TEROARE
Paradisul turistic european care a devenit capitala VIOLENŢEI. Totul este paralizat, oamenii sunt în TEROARE
Profesorul a observat că această elevă se comporta ciudat la extemporal. A chemat-o la catedră, iar după o „percheziţie” a descoperit ceva ULUITOR | VIDEO
Profesorul a observat că această elevă se comporta ciudat la extemporal. A chemat-o la catedră, iar după o „percheziţie” ...
Cum a ajuns să arate prima iubită a lui Ștefan Bănică Jr. Cristina Țopescu este de nerecunoscut. FOTO
Cum a ajuns să arate prima iubită a lui Ștefan Bănică Jr. Cristina Țopescu este de nerecunoscut. FOTO
Toți românii, salariu de minim 1.000 de euro! Cine a venit cu propunerea
Toți românii, salariu de minim 1.000 de euro! Cine a venit cu propunerea
Cheloo i-a lăsat pe toți fără cuvinte! Ce salariu are la iUmor
Cheloo i-a lăsat pe toți fără cuvinte! Ce salariu are la iUmor
După ce a scăpat de PUȘCĂRIE, Salman Khan a umplut-o de bani pe Iulia Vântur. Contract URIAȘ cu o televiziune
După ce a scăpat de PUȘCĂRIE, Salman Khan a umplut-o de bani pe Iulia Vântur. Contract URIAȘ cu o televiziune
Prezidenţiabilul ADN: Interesul lui Iohannis, un guvern şi un comisar agreat de Germania. Mureşan va ajunge premier | VIDEO
Prezidenţiabilul ADN: Interesul lui Iohannis, un guvern şi un comisar agreat de Germania. Mureşan va ajunge premier | ...
ANM: cum va fi vremea în luna noiembrie! NU e normal aşa ceva în România
ANM: cum va fi vremea în luna noiembrie! NU e normal aşa ceva în România
Prima zi din weekend aduce certuri serioase în cuplu! Atenție mare daca esti Berbec, Gemeni, Rac dar și…
Prima zi din weekend aduce certuri serioase în cuplu! Atenție mare daca esti Berbec, Gemeni, Rac dar și…
Kate Middleton, însărcinată cu gemeni? Cum s-a dat de gol Ducesa de Cambridge
Kate Middleton, însărcinată cu gemeni? Cum s-a dat de gol Ducesa de Cambridge
Cine e fostul soţ al Irinei Rimes? A inselat-o de doua ori in timpul casniciei
Cine e fostul soţ al Irinei Rimes? A inselat-o de doua ori in timpul casniciei
A început războiul pentru fabrica Volkswagen: Bulgaria îşi dublează oferta. Ce va face România?
A început războiul pentru fabrica Volkswagen: Bulgaria îşi dublează oferta. Ce va face România?
Anamaria Prodan şi-a pierdut casa la casino! A dat în patima jocurilor de noroc
Anamaria Prodan şi-a pierdut casa la casino! A dat în patima jocurilor de noroc
Nicoleta Luciu are 39 de ani şi nu mai apare la TV! Cum a ajuns să arate fosta vedetă, care făcea ravagii în revistele pentru bărbaţi. FOTO
Nicoleta Luciu are 39 de ani şi nu mai apare la TV! Cum a ajuns să arate fosta vedetă, care făcea ravagii în revistele ...
Scandal uriaș la Vocea României! Chirilă și Brenciu s-au certat infernal. Ce i-a putut spune Tudor
Scandal uriaș la Vocea României! Chirilă și Brenciu s-au certat infernal. Ce i-a putut spune Tudor
Prințul Harry nu s-a împăcat încă cu moartea prințesei Diana
Prințul Harry nu s-a împăcat încă cu moartea prințesei Diana