Begu și-a regăsit atingerea magică la Melbourne. Românca a fost protagonista primului maraton veritabil pe acest an: trei ore de luptă, o replică fantastică după 6 game-uri pierdute la rând și un game de 26 de puncte DECISIV. Cine îi va fi adversară în turul doi

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 15 Jan. 2018, 10:52 Actualizat: 15 Jan. 2018, 11:11 Tenis

Irina Begu (40 WTA) a câștigat de o manieră impresionantă meciul cu numărul 45 din carieră disputat pe tabloul principal la turneele de Mare Șlem, revenind de la 3-6, 0-4 și apoi de la 2-5 în setul decisiv pentru a se impune cu 3-6, 6-4, 8-6 în fața rusoaicei Ekaterina Makarova (31 WTA), în primul tur de la Australian Open 2018.

Românca și-a croit parcă meciul pe un tipar care i-a adus succes, încredere și mulțumire pe aceleași terenuri în 2015, cu determinare, încrâncenare și o tărie din care, în următorii doi ani, când s-a aflat pe lista capilor de serie la Melbourne, i-a tot lipsit câte un strop. Begu a trimis-o acasă pe favorita 31 a turneului, Ekaterina Makarova, sportiva care, de șapte ani, a fost abonată la faza optimilor de finală de la Open-ul Australian.

Primul meci feminin de la Australian Open 2018 care a trecut de granița a trei ore de joc, dar și primul meci WTA care a depășit scorul de 6-6 în decisiv în acest sezon a avut parte de multe erori. Irina a început ezitant, irosind puncte într-o zi cu mult vânt. În game-ul cinci al partidei, Makarova a reușit primul break, dar meciul a părut cu adevărat rupt în două abia în momentul în care s-au schimbat mingile: semifinalista din 2015 a pus pe tabelă șase game-uri consecutive, prelungind în setul doi șirul câștigător.

A fost momentul în care toate mingile care i-au zburat Irinei zeci de centimetri afară în primul set au început să se întoarcă la ea, zburând acum din racheta Makarovei. Irina a închis robinetul de erori în manșa secundă, a început să joace mai economicos, păstrând rația lovituri câștigătoare / erori neforțate la zero (7 cu 7) și a lăsat-o pe rusoaică să se enerveze, să facă gălăgie, să se lamenteze. Alergată din stânga în dreapta de mingile trimise brutal cu stânga, Irina a dereglat reglajele fine ale Makarovei forțând defensiva și cerând mereu câte o lovitură în plus. Pentru Makarova, au început să se înșire game-urile pierdute: pentru fiecare game reușit în seria aparent decisivă din finalul manșei întâi, a trecut câte un game în contul Irinei, iar la final, s-a adăugat unul în plus – până la șapte. Din nou, o serie de game-uri nu a fost însă suficientă.

Begu a trebuit să repete isprava în decisiv. Per total, un meci care a durat trei ore s-a decis, practic, la un singur game-maraton, de 26 de schimburi de mingi, cu zece egalități și o a șasea minge de break cu noroc pentru tricolora care, în 2015, la singura ediție precedentă de Australian Open la care a jucat în primul tur împotriva unei favorite, a bătut-o pe Angelique Kerber, tot la capătul unui meci cu evoluție bizară – 6-4, 0-6, 6-1. Deși a condus cu set și 4-0, apoi cu 4-1, 5-2 și 6-5 în decisiv, Makarova nu a avut nicio minge de meci. Irina a gestionat perfect și pauza prelungită dintre seturile doi și trei, și răgazul oferit de ploaie chiar înaintea jocului de serviciu de la 2-5. Begu a revenit pe teren cu 12 puncte câștigate din 13 și s-a agățat de fiecare minge până la victorie.

În turul doi, Irina Begu va juca împotriva croatei de pe poziția 81 WTA – Petra Martic, într-un prim meci direct.


FILMUL meciului Begu – Makarova, cadru cu cadru

02:05 Irina Begu servește prima în duelul cu Makarova.


02:17  Irina Begu face un game ferm pe serviciu: a câștigat primele trei puncte în meci, apoi, deși a fost pusă în dificultate de atacurile Makarovei țintite spre forehandul său, a închis jocul la 30, pentru 1-0.


02:25 Atac la fileu și ce serviciu! Irina Begu are de muncit în game-ul trei, pe serviciu. Makarova forțează de două ori egalitatea pe serviciul româncei, însă Irina își păstrează cumpătul, o pune la punct trimițând spre ambele tușe și câștigă jocul după două puncte în care a luat inițiativa – urcare la fileu pentru finalizare, urmată de un serviciu apăsat. 2-1 pentru româncă în fața favoritei 31.


02:35 BREAK Makarova! Rusoaica își oferă o primă minge de break forțând-o pe Irina să lovească din alergare. Ratează lungul de linie în primă fază, însă primește ajutor de la Irina, nesigură pe primul serviciu. Semifinalista din 2015 preia conducerea, în premieră, 3-2.


02:43 Prea scurt returul în momentul decisiv… Irina Begu are șansă de rebreak, dar returnează slab, în interiorul careului de serviciu, dându-i șansa Makarovei, a treia jucătoare a lumii la dublu, să se așeze confortabil în apropierea plasei și să controleze de acolo schimbul. Returul parcă își ia o mică revanșă, când Irina salvează minge de game cu o directă-trasor, pe care Makarova nu o poate întoarce decât in plasă, însă Ekaterina, cu doar două puncte cedate pe primul serviciu, se desprinde pe tabelă la 4-2.


02:55 Cadouri și iar cadouri. Irina Begu pierde un nou break și odată cu el primul set, 3-6, după ce a greșit neforțat de 18 ori. Favorita 31 are raport de 7/8 lovituri câștigătoare / erori neforțate. 41 de minute de joc ezitant o apropie pe Irina de o nouă înfrângere în primul tur la Australian Open.


03:02 Al patrulea game consecutiv câștigat de Makarova în fața Irinei Begu! 6-3, 2-0 pentru rusoaică…


03:09 Trei puncte pentru Begu, trei game-uri pentru Makarova – iată rezumatul startului manșei secunde de pe Terenul 7. Românca nu face față cu serviciul doi, acolo unde are un procentaj de reușită de doar 30%. Makarova o atacă bine, o mișcă bine, iar lipsa de încredere a Irinei complică și mai mult lucrurile, lăsând la iveală doar frustrare.


03:15 Și vântul, și echipamentul o scot din sărite pe Irina Begu, care a prins una dintre acele zile proaste la locul de muncă. Fusta plisată, amplă, mai-mai că i se urcă în cap, iar Irina o așează cu un gest de frustrare. Își pierde a doua oară serviciul în setul doi, iar Makarova are 6-0 în ultimele șase game-uri. 6-3, 4-0 arată tabela.


03:20 Să fie semnalul revenirii? În timp ce pe Terenul 7, Mona Barthel profită de forța sa superioară și găsește winner-ul chiar și atunci când e mai aproape de tribună decât de linia de fund a terenului, ducând scorul la 2-1, fără break, Irina Begu a contabilizat câteva erori ale Ekaterinei Makarova, a întrerupt seria rusoaicei, și-a luat un break înapoi și a înjumătățit diferența în setul doi – 2-4.


03:25 Begu șterge și al doilea break avantaj al Ekaterinei Makarova, strânge pumnul și apoi, pe serviciu, duce scorul în setul doi la 4-4!


03:32 Lovitură câștigătoare pentru Irina Begu, care pune pe tabelă al cincilea game la rând și va servi la 5-4 pentru set decisiv. Makarova se grăbește, este nepregătită pentru returul româncei, iar Irina dă lovitura decisivă de pe linia de fund a terenului. Balanța s-a răsturnat clar, iar Makarova este acum frustrată.


03:40 IRINA BEGU MERGE ÎN DECISIV! Răspuns fantastic al româncei antrenate de Artemon Apostu Efremov, care, după ce a pierdut șase game-uri la rând, de la 0-4 în setul doi răstoarnă scorul la 6-4. Cu o evoluție mult mai îngrijită – 7 lovituri câștigătoare și tot 7 erori neforțate, Irina Begu a profitat de scăderea din jocul rusoaicei. A ajutat și faptul că, pe primele două puncte de rebreak din acest game, Makarova a ratat complet returul, apoi primul as al Irinei a venit chiar la 5-4 și o a patra minge de break a adversarei.

13 erori neforțate a avut Makarova în setul doi.


03:59 După ce ultimele 12 game-uri s-au împărțit 6-0, 0-6… era normal ca startul decisivului să fie la fel de nebun, nu? Scenariu similar: primele trei puncte în primele două game-uri au fost câștigate de sportiva aflată la retur – Irina a făcut prima break-ului, apoi Ekaterina a venit cu re-break-ul. 1-1.


04:14 O nouă serie în meciul Begu – Makarova. După ce românca a început decisivul cu break, a venit replica rusoaicei – patru game-uri la rând și un 4-1 ca un cuțit în rana deschisă de eliminarea Monicăi…


04:20 Salvată de ploaie? Irina Begu este condusă, 5-2, de Makarova și urmează la serviciu, dar picăturile de ploaie impun întreruperea jocului.

Australian Open 2018 | Copiii de mingi încearcă să înlăture rapid apa, dar nu se poate juca. Totuși, prosoapele sunt folosite non-stop. Se așteaptă decizia oficială. Trei arene au acoperiș retractabil la Melbourne – acolo încă nu s-a tras acoperișul, dar se poate face acest lucru pentru a continua jocul.


04:35 Doar o întrerupere scurtă. Meciul Irinei Begu se reia, iar românca își face serviciul fără emoții, cu un game la zero.


04:41 BREAK Irina Begu! Încă o dată, Irina revine în acest meci. Makarova a servit pentru victorie, dar parcă întreaga încredere i s-a evaporat. Dar și Irina este ca o stâncă și ia game-ul. Servește pentru a egala la 5.


04:45 Pumnul strâns și al doilea game alb consecutiv pentru Begu, pe serviciu! 5-5 în decisiv.


04:52 NU există tiebreak la Australian Open în setul decisiv. Este 6-6, iar meciul continuă. Irina Begu are în față o mare oportunitate.


05:10 Luptă crâncenă și break pentru Irina Begu. Cu o defensivă foarte solidă, Irina rezistă în raliuri și smulge erori din partea Makarovei. Rusoaica este tracasată, primește avertisment pentru depășirea timpului alocat serviciului, se vede depășită cu passing de Begu, deși este locul trei la dublu, iar game-ul se transformă într-un maraton. Cinci mingi de break salvate de Makarova, zece egalități, punctul de sprijin între lovituri ratate cu mult fiind serviciul puternic și inteligent plasat. Pe a patra minge de break a Irinei, Makarova prinde în extremis terenul, la lungul de linie, însă păstrează nota agresivă și pe a cincea minge de break a româncei din game și are din nou succes. Irina are nevoie de o dreaptă năprasnică, atacată devreme, pentru a fructifica a șasea minge de break! Va servi la 7-6 pentru calificarea în turul doi!


05:15 VICTORIE MARE pentru Irina Begu în prima zi de la Australian Open 2018. Românca ratează o șansă importantă de a obține două mingi de meci la 30-15, greșind un forehand lung de linie după ce își construise bine punctul, însă Makarova o ajută cu o minge trimisă în plasă, cu reverul, iar Irina nu are nevoie de o a doua invitație: închide partida ferm, 8-6, la prima minge de meci, la trei ore de la primul serviciu, după o nouă eroare a Makarovei!

 

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 15 Jan. 2018, 10:52 Actualizat: 15 Jan. 2018, 11:11 Tenis
Pe aceeași temă
Margherita de la Clejani a "RECIDIVAT"! A lovit un copil, iar ce a făcut apoi întrece orice imaginaţie. A început să râdă şi :O...Avem imaginile
Margherita de la Clejani a "RECIDIVAT"! A lovit un copil, iar ce a făcut apoi întrece orice imaginaţie. A început ...
VIDEO
Depăşiri kamikaze în judeţul cu cei mai mulţi morţi în
accidente rutiere
VIDEO Depăşiri kamikaze în judeţul cu cei mai mulţi morţi în accidente rutiere
GALERIE FOTO În cel mai rece oraş de pe Pământ stripteuzele livrează mâncare
GALERIE FOTO În cel mai rece oraş de pe Pământ stripteuzele livrează mâncare
Anuntul MOMENTULUI facut de Edi Iordanescu! Ce spune despre posibilitatea de a o antrena pe FCSB
Anuntul MOMENTULUI facut de Edi Iordanescu! Ce spune despre posibilitatea de a o antrena pe FCSB
10 lucruri pe care nu le ştiai despre... erecţie!
10 lucruri pe care nu le ştiai despre... erecţie!
Au arătat tot fără inhibiții! Topul celor mai apetisanți sâni de vedete din România
Au arătat tot fără inhibiții! Topul celor mai apetisanți sâni de vedete din România
Drama
cutremurătoare a unei femei-impiegat. A fost tâlhărită şi incendiată în staţia CFR unde lucra pentru că s-a opus din răsputeri violului
Drama cutremurătoare a unei femei-impiegat. A fost tâlhărită şi incendiată în staţia CFR unde lucra pentru că s-a ...
CRUNT. Un alt virus MORTAL a început să lovească! „Există deja persoane decedate”
CRUNT. Un alt virus MORTAL a început să lovească! „Există deja persoane decedate”
O PROSTITUATĂ a sunat la ambulanţă pentru un caz de ''penis captivus''. Ce s-a întâmplat cu clientul ei chiar în toiul ACŢIUNII- VIDEO
O PROSTITUATĂ a sunat la ambulanţă pentru un caz de ''penis captivus''. Ce s-a întâmplat cu clientul ei chiar în toiul ...
"Florin Zamfirescu A MURIT!" Stirea care a socat Romania a avut o reactie imediata! " Va multumesc pentru anunt😲"
Veste bună pentru cei cu centrale termice de apartament! Se întâmplă de la 1 iulie. Au anunțat acum
Veste bună pentru cei cu centrale termice de apartament! Se întâmplă de la 1 iulie. Au anunțat acum
Cel mai negru coșmar pentru Diana, fiica lui Adrian Enache! Din păcate...
Cel mai negru coșmar pentru Diana, fiica lui Adrian Enache! Din păcate...
ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă între China şi România? Beijingul a provocat României cel mai mare DEFICIT. Dezvăluiri despre dependenţa faţă de chinezi
ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă între China şi România? Beijingul a provocat României cel mai mare DEFICIT. Dezvăluiri ...
Heidi Klum, complet dezbrăcată în izolare. Cum îşi încântă soţul mai tânăr cu 16 ani
Heidi Klum, complet dezbrăcată în izolare. Cum îşi încântă soţul mai tânăr cu 16 ani
BMW-ul M5 al lui George Buhnici este din nou la vânzare pe Autovit. Cât a lăsat la preț vedeta de când se chinuie să vândă mașina
BMW-ul M5 al lui George Buhnici este din nou la vânzare pe Autovit. Cât a lăsat la preț vedeta de când se chinuie să ...
Au mers la râu, după carantină. S-a uitat în apă și a amuțit
Au mers la râu, după carantină. S-a uitat în apă și a amuțit
E ştirea momentului în lume! China a ascuns informaţii vitale despre coronavirus! Totul a ieşit la iveală!
E ştirea momentului în lume! China a ascuns informaţii vitale despre coronavirus! Totul a ieşit la iveală!
Un accident grav s-a produs în Botoșani, peste 150 de persoane. VEZI VIDEO cu impactul devastator
Un accident grav s-a produs în Botoșani, peste 150 de persoane. VEZI VIDEO cu impactul devastator
Noi detalii ce au șocat o lume întreagă au ieșit la iveală! Familia Regală, implicată în moartea Prințesei Diana! Aceștia au vrut să o reducă la tăcere. Cu ce voia Prințesa să îi dea în vileag
Noi detalii ce au șocat o lume întreagă au ieșit la iveală! Familia Regală, implicată în moartea Prințesei Diana! ...
Smiley a ținut să se afle de la el! Veste bună! Ce a declarat despre relația cu Gina Pistol. Fanii, în culmea fericirii
Smiley a ținut să se afle de la el! Veste bună! Ce a declarat despre relația cu Gina Pistol. Fanii, în culmea fericirii
OMS şi mai mulţi specialişti avertizează: Nu există dovezi care să demonstreze că virusul îşi pierde din putere
OMS şi mai mulţi specialişti avertizează: Nu există dovezi care să demonstreze că virusul îşi pierde din putere
FOTO / Imagine emoționantă cu Vulpița îmbrățișându-și fiica! Tânăra și-a revăzut fetița după o lungă perioadă. ”O iubesc”
FOTO / Imagine emoționantă cu Vulpița îmbrățișându-și fiica! Tânăra și-a revăzut fetița după o lungă perioadă. ...
Calendar ortodox 2 iunie. Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava
Calendar ortodox 2 iunie. Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava
SECRETUL celei mai bune băuturi de sezon
SECRETUL celei mai bune băuturi de sezon
Este incredibil cât au ajuns să coste mașinile second-hand în Germania! Nimeni nu le mai vrea, dar samsarii noștri fac un profit URIAȘ!
Este incredibil cât au ajuns să coste mașinile second-hand în Germania! Nimeni nu le mai vrea, dar samsarii noștri fac ...
De ce a dispărut Mihaela Rădulescu de ceva timp! 'Sigur i s-a întâmplat ceva!' Anunțul vedetei
De ce a dispărut Mihaela Rădulescu de ceva timp! 'Sigur i s-a întâmplat ceva!' Anunțul vedetei
FOTO. Cum arată acum fiica mai mică a lui Corneliu Vadim Tudor. Jeni nu prea are jenă și pozează în ipostaze incendiare
FOTO. Cum arată acum fiica mai mică a lui Corneliu Vadim Tudor. Jeni nu prea are jenă și pozează în ipostaze incendiare