Atitudine, determinare, VICTORIE! Simona Halep s-a calificat în optimile turneului de la Toronto după 6-3, 6-4 cu Magdalena Rybarikova

Atitudine, determinare, VICTORIE! Simona Halep s-a calificat în optimile turneului de la Toronto după 6-3, 6-4 cu Magdalena Rybarikova
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (România 2 WTA) a început cu dreptul campania de apărare a trofeului de la Rogers Cup, învingând-o în turul secund pe Magdalena Rybarikova (Slovacia, 33 WTA), scor 6-3, 6-4!
  • Halep și-a asigurat un cec în valoare de 28.000 de dolari, iar în optimile de finală se va confrunta cu Barbora Strycova (Cehia, 26 WTA).

Simona Halep a depășit-o joi dimineață pe Magdalena Rybarikova cu 6-3, 6-4 și s-a calificat în optimile de finală ale turneului Premier 5 din Toronto!!! Halep a trecut un test dificil în fața unei semifinaliste de la Wimbledon 2017, obținând victoria după o oră și 40 de minute de joc! Cele 28 de mingi direct câștigătoare care au plecat din racheta Simonei au fost determinante pentru rezultatul final, dar a contat foarte mult și atitudinea de campioană arătată de eleva lui Darren Cahill. 

Halep a fost stăpână pe sine și extrem de concentrată într-un prim set în care nu i-a lăsat niciun break adversarei! Românca a reușit să câștige pe serviciul Rybarikovei la 4-3, apoi și-a adjudecat actul inaugural după un forehand excepțional trimis în lung de linie! Se prefigura o victorie zdrobitoare atunci când Simona reușea break-ul pentru 6-3 și 2-1, dar nervii sportivei în vârstă de 25 de ani au fost puși la încercare în game-urile următoare.

Simona a avut reacții superbe în două momente psihologice ale setului al doilea! Halep nu și-a pierdut concentrarea deși Rybarikova a făcut rebreak-ul și a egalat la 2, iar românca a preluat imediat conducerea. Scenariul s-a repetat atunci când slovaca a făcut 4-4 și Simona i-a tăiat încă o dată elanul cu al patrulea break! Ajunsă în postura să servească pentru meci, Simona Halep a jucat calm și a reușit calificarea în optimile Rogers Cup, turneu la care are de apărat titlul de campioană, scor 6-3, 6-4.

Simona a transmis câteva cuvinte înainte de a părăsi terenul cu zâmbetul pe buze: „Sunt foarte fericită pentru că am învins o jucătoare puternică, ce avea mare încredere după semifinala pe care a reușit-o la Wimbledon. Magdalena știe cum să rupă ritmul, dar sunt bucuroasă că am rămas concentrată și am reușit să o contracarez. Fanii m-au ajutat foarte mult, le mulțumesc pentru susținere”, a declarat Simona după partida în care românii din tribune au făcut-o să se simtă ca acasă.


03:43 Halep – Rybarikova 6-3, 5-4! Simona are o nouă reacție superbă și face break-ul după ce Magdalena o egalase la 4. Forehand-ul româncei a fost magistral astăzi!


03:32 Simona se retrage în apărare, își lasă adversara să riște, iar tactica pare câștigătoare! Halep are 6-3, 4-3 și se îndreaptă încet, dar sigur către linia de sosire!


03:20 Halep – Rybarikova 6-3, 3-2! După primul break cedat și o reacție nervoasă, Simona se resetează imediat și îi ia serviciul Magdalenei grație unui forehand de mare clasă!


03:15 Al doilea break al meciului merge tot în contul Simonei, după o minge trimisă cu multă inteligență în picioarele adversarei, scor 6-3, 2-1!


03:06 Halep – Rybarikova 6-3, 1-1! Constănțeanca rămâne concentrată și punctează pentru prima oară în setul secund! Serviciul ei se află la un nivel excelent astăzi.


02:54 SEEET Halep, scor 6-3 în fața Rybarikovei! Simona fructifică a 3-a minge de set cu o lovitură explozivă de forehand și își adjudecă actul după 44 de minute! Halep a avut un plus de agresivitate în acest set, reușind și singurul break, la scorul de 4-3.


02:50 Primul break al meciului îi revine Simonei, scor 5-3! Jucătoarea noastră a avut răbdare, iar greșeala adversarei a venit până la urmă!


02:45 Halep – Rybarikova 4-3! Adversara Simonei apelează la foarte multe mingi tăiate, însă de această dată ratează execuția. Halep conduce pentru a patra oară în set.


02:40 Slovaca servește bine și merge umăr la umăr cu Halep, scor 3-3!


02:36 Halep – Rybarikova 3-2! Românca este, deocamdată, jucătoarea mai incisivă, dar și mai rapidă, închizând game-ul cu o nouă execuție de mare finețe.


02:32 Magdalena reușește să echilibreze jocul, variază loviturile și egalează la 2!


02:28 Simona reușește o contra scurtă spectaculoasă și face 2-1!


02:25 Halep – Rybarikova 1-1! Tot cu ceva emoții, slovaca își câștigă serviciul și egalează după un rever trimis în plasă de Simona.


02:17 Simona scapă cu bine de un game maraton, în care a făcut două duble greșeli, și începe cu dreptul partida: 1-0! În tribune, românii își fac simțită prezența de pe acum.


02:05 Halep și Rybarikova au intrat pe teren, iar românca și-a făcut apariția în același echipament negru pe care l-a îmbrăcat și la Washington! Simona va servi prima în meciul care poate fi urmărit la Digisport 2!


01:50 Pentru că vorbeam despre antrenamentul de cinci stele făcut de Halep la Toronto, alături de Muguruza, trebuie spus că spanioloaicei i-a prins bine schimbul de experiențe cu Simona, calificându-se în optimi după 7-5, 6-2 cu Flipkens. De asemenea, Pliskova și-a respectat statutul de favorită principală și a trecut cu 6-3, 6-3 de Pavliucenkova, în timp ce Venus Williams a depășit-o pe Katerina Siniakova cu un dublu 7-5. Să sperăm că ziua va rămâne una fără surprize, iar Halep va trece și ea în faza următoare!


01:40 Să ne amuzăm cu câteva imagini de la evenimentul culinar la care a participat jucătoarea noastră. Se pare că Simona a fost în mare formă, punându-l în încurcătură pe bucătarul șef.


Simona: „Vreau să văd dacă știi să faci shaorma!” Bucătarul: „Să văd dacă am lipie…”


Simona: „Ți-am zis să fie cu de toate!” Bucătarul: „Ar fi bine să nu mâncați așa ceva acasă!”


Simona: „Pune-o la pachet, te rog! Vreau să o savurez după victoria cu Rybarikova!”


01:25 Halep a spus că se simte ca acasă la Toronto, iar această declarație nu a fost una de complezență! Românca are o galerie extraordinară în orașul canadian, fanii înarmându-se cu o mulțime de steaguri tricolore pentru meciul din această noapte.


01:15 Simona a făcut o mărturisire curajoasă la Toronto, în timpul unui eveniment la care a fost ajutor de bucătar: „Am avut probleme cu stomacul, așa că acum încerc să îl țin curat. Usturoiul îmi afectează stomacul, așa că mănânc mereu fără. Și la restaurant le cer în mod special să nu pună usturoi în mâncare”. Ei bine, dacă Magdalena face acum legătura dintre această frică și faptul că Simona vine din țara lui Dracula, iar slovaca își va pune usturoi în termobag?


01:00 Salutare! Cu o oră înaintea meciului, Halep a efectuat antrenamentul pe arena centrală de la Toronto! De această dată, Simona s-a antrenat singură, după ce Garbine Muguruza i-a fost parteneră la sesiunea de ieri. Eu sunt Alex Tăcină și voi petrece alături de voi următoarele ore.


Simona își începe aventura la Rogers Cup, un turneu cu miză uriașă

În noaptea de miercuri spre joi, de la 02:00, Halep își începe aventura în cadrul unui turneu extrem de important, la care are de apărat nu mai puțin de 900 de puncte! Turneul Rogers Cup, care se dispută un an la Montreal și un an la Toronto, o poate apropia pe Simona Halep de liderul mondial Karolina Pliskova, aflată în acest moment la 921 de puncte în fața româncei. Simona este campioană en-titre a competiției dotate cu premii de 2,5 milioane de dolari, după ce anul trecut a triumfat în finala de la Montreal, scor 7-6(2), 6-3. 

Halep întâlnește o jucătoare norocoasă în turul secund

Halep joacă direct în manșa secundă de la Rogers Cup și înfruntă o jucătoare care are statut de lucky loser, pe slovaca Rybarikova! Adversara Simonei a pierdut în calificări la Toronto (5-7, 0-6 cu Varvara Lepchenko), dar s-a mobilizat după ce a fost acceptată cu noroc pe tabloul principal, beneficiind de retragerea americancei Madison Keys (17 WTA). Magdalena, semifinalistă la Wimbledon în acest sezon, a trecut în primul tur de Mirjana Lucic-Baroni (Croația, 31 WTA), cu scorul de 7-5, 6-0.

Își ia Simona revanșa?

Simona luptă pentru o victorie care să-i redea încrederea în acest început de sezon pe hard american, moralul ei fiind afectat de abandonul din sferturile turneului de la Washington! Dar eleva lui Darren Cahill joacă și pentru revanșă, ținând cont că istoria meciurilor directe este de partea adversarei. Slovaca s-a impus de două ori în fața româncei, 5-7, 7-6, 6-4 în calificări la Hobart 2011 și 6-2, 4-6, 6-3 în optimi la New Haven 2014, pe când Halep a învins-o o singură dată pe Rybarikova, prin abandon, scor 6-2 în optimi la Moscova 2013.

Meciul dintre Halep și Rybarikova poate fi urmărit în direct pe Digisport 2 și LIVE BLOG pe www.prosport.ro. Câștigătoarea va primi 28.000 de dolari și o va întâlni în optimile de finală pe Barbora Strycova (Cehia, 26 WTA).

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Transformare spectaculoasă a iubitei lui Laurenţiu Reghecampf! Corina Caciuc a uluit pe toată lumea
Transformare spectaculoasă a iubitei lui Laurenţiu Reghecampf! Corina Caciuc a uluit pe toată lumea
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului:
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu pot să-l privesc în ochi"
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE FOTO
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup