Anna Schmiedlova, campioana ediției 2015 a BRD Bucharest Open: „Nu-mi vine să cred. Am forțat mult ca să câștig în două seturi”. Jocul agresiv și un rever de nota zece i-au asigurat victoria slovacei. Sara Errani: „Nu găseam soluții să câștig puncte”

  • Publicat:
  • Actualizat:
  • BRD Bucharest Open și-a încoronat noua campioană, duminică, pe Arena „Ilie Năstase – Ion Țiriac”: Anna Karolina Schmiedlova s-a impus în fața italiencei Sara Errani, în două seturi, 7-6(3), 6-3, preluând trofeul adjudecat în 2014 de Simona Halep.

Anna Schmiedlova preia de la Simona Halep coroana turneului de la București, la 21 de ani încă neîmpliniți: cu joc curajos, agresiv și cu multă determinare în a duce tactica de joc de la primul până la ultimul punct, slovaca a închis frumos un turneu care nu a strălucit prin nivelul calitiv al jocului. Cu jucătoare mai degrabă ieșite din ritmul jocului pe zgură, chiar și în rândul „zguristelor pur-sânge”, Schmiedlova a arătat calitățile unui posibil viitor star al circuitului.

Sara Errani, o specialist a suprafaței, a meciurilor jucate în condiții extreme, a defensivei duse dincolo de limită și a victoriilor smulse prin epuizarea oponentei, a recunoscut că nu a putut găsi modalități de a-i face punct slovacei, care practic a decis punctele, atât în favoarea ei, cât și a adversarei. Mai multe au intrat, meritat, în contul său, iar fizicul a ținut-o chiar și după un set inaugural de 75 de minute. A ținut-o și psihicul, pentru că a reușit în două rânduri să treacă peste scăparea printre degete a avantajului luat în debut de set.

Schmiedlova a ridicat trofeul deasupra capului, fără să fi pierdut set  pe terenurile din „Parcul cu Platani”.

Într-un sfârșit de săptămână în care cvartetul Slovaciei a surclasat echipa de Cupa Davis a României, condusă de Andrei  Pavel, cu doi jucători de Top 10 la dublu bătuți fără drept de apel, Slovacia mai tipărește un capitolaș din istoria sportului alb autohton. Cu titlul de la București, reverul său eficient și în lung de linie și pe diagonală, Schmiedlova a făcut pasul în Top 50, în premieră în carieră: de luni, va fi a 44-a jucătoare a lumii, un nou personal best.
 


AȘA AM TRĂ‚IT ÎN FORMAT LIVE TEXT  ULTIMUL ACT AL BRD BUCHAREST OPEN:

 

UPDATE 20:30 Campioana BRD Bucharest, la microfon: „Nu-mi vine să cred că am câștigat. Sara Errani este o jucătoare incredibilă, o respect enorm. Mă gândeam cu groază la posibilitatea ca meciul să ajungă în trei seturi. Am făcut tot posibilul să câștig setul doi, am forțat. Cred că Sara este cea mai bună jucătoare pe care am înfruntat-o vreodată. A fost o zi bună pentru mine, o săptămână bună și sunt fericită că am câștigat. Săptămâna viitoare aș putea pierde din nou în fața Sarei, dar acum a fost bine. Am avut mingi de set în primul set, m-am gândit – ce mă fac? – dar în tiebreak am jucat bine.Am câștigat câteva puncte importante acolo, apoi chiar am forțat fiecare punct în setul doi. Cred că reverul în cross este cea mai bună armă a mea, astăzi am încercat să lovesc mult și în lung de linie pe backhand, dar culmea este că antrenorul îmi spunea să lovesc mai mult cu dreapta. Încă nu am un loc special pentru trofee, dar vreau să mă mut, deoarece pentru moment, mă antrenez într-un alt oraș și nu este comod. Poate acolo să amenajez ceva”, a povestit la conferința de presă jucătoarea cu două titluri – unul pe hard, unul pe zgură, plus o finală – toate în 2015.


UPDATE 20:00 Sara Errani a rezumat finala pierdută, la conferința de presă: „Anna a jucat incredibil astăzi. Cred că eu am făcut cel mai bun meci al săptămânii, dar nu a fost suficient, pentru că ea a jucat cu adev[rat excelent. La final nu eram obosită fizic, dar nu găseam soluții să câștig puncte. Este diferit„.


UPDATE 19:45 Două ore și șapte minute a durat finala turneului BRD Bucharest Open: Schmiedlova a făcut ravagii pe prima minge a italiencei și nu a renunțat niciun moment la agresivitate.


UPDATE 19:35 Schmiedlova a obținut al doilea titlu al carierei, primul pe zgură: pentru parcursul de la București va primi un cec în valoare de 43.000 de dolari și 280 de puncte WTA.


UPDATE 19:29 „Vreau să îi mulțumensc mamei, care este aici alături de mine!”, a punctat cu trofeul în brațe jucătoarea de 21 de ani.


UPDATE 19:19 Anna Karolina Schmiedlova este campioana ediției 2015 a tureului BRD Bucharest Open: slovaca s-a impus 7-6(3), 6-3 în fața principalei favorite, Sara Errani, și a dat semnalul bucuriei și pentru DJ de a da drumul în difuzoare la celebrul hit Queen, „We are the Champions”: Schmiedlova a rămas fidelă filosofiei din startul partidei și a atacat-o în game-ul de serviciu pe Sara Errani, cea care a fost  depășită o dată în plus.


UPDATE 19:15 Errani trebuiă să servească pentru a rămâne în partidă, întrucât a ratat break-ul într-un nou game complicat pentru favorita 7.


UPDATE 19:04 Similitidinile cu primul set continuă: Schmieldova reușește al doilea break de îndată ce i-a permis revenirea în manșă italiencei Erranei. italianca rămâne dependentă de erorile slovacei. iar p.rocentajul de reușită al acesteia este destul de ridicat


UPDATE 19:00 Scenariul din primul set se repetă: slovaca evadează, dar se lasă prinsă de italiancă, după dublă greșeală la minge de break. Errani face ce știe mai bine, nu renuță, și este în cărți pentru împingerea meciului în decisiv, la 3-3.


UPDATE 18:45 Favorita 7 confirmă break-ul, 3-1. Luptătoarea Errani pare a-și fi găsit „nașa” – o jucătoare care să o depășească în această zi la capitolul determinare.


UPDATE 18:40 90 de minute s-au scurs din ultimul act al turneului de la BRD Bucharest Open și Anna Schmiedlova conduce cu set și break în fața principalei favorite. Un nou rever câștigător îi asigură break-ul în game-ul trei din manșa a doua. Deși nu joacă o româncă, tribuna este extrem de conectată la pulsul partidei. 7-6, 2-1 Schmiedlova


UPDATE 18:25 SET SCHMIEDLOVA, 7-3 în tie-break. Jocul agresiv al slovacei o trece linia de finiș în primul set, după 75 de minute de luptă c-râncenă. Slovaca reușește punctul meciului pentru a prelua decisiv conducerea în tiebreak, după o serie de break-uri schimbate în primele șase puncte. Errani  a pierdut primul set, în ciuda faptului că are un procentaj la prima minge în teren fabulos, de 92%. Pe de altă parte, este totuși primul serviciu al Sarei Errani, probabil unul dintre cele mai puțin incisive din întreg tenisul mondial…


UPDATE 18:15 Errani este promptă și împinge decicia primului act în tiebreak.


UPDATE 18:10 Schmiedlova rezistă pe serviciu, după ce mai salvează o oportunitate de break, fiind în continuare la cârma punctelor, fie că le pierde, fie că le câștogă. Errani recuperează însă mingi și din tribună și își uzează adversara. Tabela arată 6-5 pentru slovacă și 62 de minute de joc. S-a depășit deja lungimea primului set al semifinalei Niculescu – Errani. Ne amintim că Monica, o maratonistă la rândul ei, s-a sufocat după un asemenea efort, deși a câștigat manșa de debut.


Nu puteam decât să ne imaginăm dialogul slovacei Schmiedlova cu mingea, înainte de serviciu. dar a funcționat.


UPDATE 18:02 Pentru prima dată în primul set, după 0-0, este egalitate pe tabelă, 5-5. Errani câștigă al doilea game lejer la serviciu și pune presiune pe Schmiedlova.


UPDATE 17:55 Schmiedlova ratează închiderea setului: Errani se agață de adversara sa, trimite o minge în plus înapoi, slovaca are probleme în a pune primul serviciu în teren, iar după minge de set se leagă din nou erorile: ultima, la minge de break, este un voleu ratat dureros, dintr-o poziție mai mult decât favorabilă, care smulge tribunei un oftat prelung. Errani va servi pentru a egala pe tabelă, la cinci.


UPDATE 17:48 Prim test de supraviețuire pentru Errani, pe propriul servicu, la 2-5. Schmiedlova pare ușor favorita tribunei. Lumea s-a mai adunat la Arenele BNR.


UPDATE 17:45 Slovaca decide soarta setului: a condus, a ratat și a adus-o în meci pe italiancă, a revenit în avantaj, cu break, la 4-2.Are două mingi de break din trei convertite până acum, într-un set care a depășit deja 35 de minute de la primul serviciu.


UPDATE 17:40 Revine Errani, re-break și va servi, la 2-3: slovaca nu poate opri seria de erori neforțate care au costat-o în cele din urmă game-ul patru: nu găsește ținta și își cedează game-ul de serviciu la zero.


UPDATE 17:35 Game imes pus pe tabelă de Sara Errani: italianca punctează în premieră pe tabelă, la finalul unui game cu 16 puncte, în care cea care a impresionat a fost tot Schmiedlova, prin lovituri incredibile de rever, care au sărutat la limită tușa, atât pe diagonală, cât și lung de linie. Slovaca nu își poate face rost de mingi de break, iar în final, apar erorile. Errani reduce astfel din diferență, la 1-3.


UPDATE 17:25 Break Schmiedlova. După 15 minute de joc, Sara Errani este în corzi: a cerut deja prezența pe teren a antrenorului, la 0-3 pe tabela de scor. Mai tănara sa adversară o domină deocamdată de pe linia de fund, a găsit deja returul letal pe lansarea fostei finaliste de la Roland Garros, iar atacul la plasă nu îi este eficient Sarei Errani.


UPDATE 17:18 Errani – Schmiedlova 0-1. Slovaca își face serviciul, după un game care îi anunță pe spectatori exact ceea ce vor vedea pe mai departe: raliuri lungi, multe schimburi de mingi lungi. În primul game, toate cele nouă puncte au urmat acest scenariu. Errani a fost prima care a încercat o rupere de ritm, cu o scurtă, dar mingea sa nu a trecut fileul.


UPDATE 17:10  Finala este deschisă de Anna Schmiedlova, cu serviciul. Nu este Simona Halep, nu este nici tribuna plină la finală – o situație pe care de altfel am întâlnit-o de-a lungul întregii săptămâni de întreceri la BRD Bucharest Open.


UPDATE 17:05 Jucătoarele au intrat pe teren. În toate finalele jucate până acum în carieră, toate în 2015, Schmiedlova a întâlnit doar tenismene din Italia – Errani și Giorgi, iar procentajul său este 50-50 victorii-înfrângeri.


Sara Errani, principala favorită a turneului, a încheiat speranțele fanilor pentru un nou succes tricolor la Arenele BNR, învingând ultima româncă rămasă în cursă – Monica Niculescu, pe o jumătate de tablou pe care s-au înghesuit cinci dintre cele șapte românce prezente la start – totodată și cele mai îndreptățite să spere la trofeu. Italianca a început competiția din „Parcul cu Platani” cu frâna de mână trasă, a arătat semne de ezitare și în startul meciului din semifinale, dar a supraviețuit în concurs cu un singur set pierdut. 

Sara a beneficiat de experiența de fostă jucătoare de Top 5 la simplu și dublu și a terminat duelul din careul de ași autoritar, jucând excelent – așa cum puncta învinsa sa. Un adevărat colos al pregătirii fizice, jucătoare „puternică, cu un rever incredibil, o voință de a lupta ieșită din comun, picioare incredibile, care aleargă foarte, foarte bine„, cum o descria Monica Niculescu la capătul duelului direct, Sara Errani pleacă din postura de favorită logică a finalei, într-o nouă zi toridă la București.

De partea cealaltă a fileului, Anna Karolina Schmiedlova, a șaptea favorită de la BRD Bucharest Open are avantajul unui turneu impecabil reușit până acum, fără set pierdut și o medie de doar patru game-uri lăsate adversarei, pe meci. Aflată la cel mai bun sezon al carierei, care i-a adus primul titlu WTA (la Katowice), o finală la Rio, dar și intrarea în premieră în Top 50, slovaca a punctat: „sunt mulțumită de cum am jucat în această săptămână”. „Față de anul trecut, fac mai puține greșeli, sunt mai încrezătoare în mine și în șansele mele. Acum am mai multă experiență”, își caracteriza evoluția jucătoarea de 20 de ani.

Ultimul act de la București este o rejucare a finalei din acest sezon, din orașul viitoarei ediții a Jocurilor Olimpice, Rio: Errani s-a impus în acel meci, 7-6(2), 6-1, Schmiedlova venind după un meci maraton, jucat în condiții extreme, cu Irina Begu. Aceasta a fost singura confruntare directă anterioară.

Știri despre
Pe aceeași temă
Imagini INCENDIARE! Vedeta este dezbrăcată complet, iar fotografiile au fost publicate pe rețelele de socializare
Imagini INCENDIARE! Vedeta este dezbrăcată complet, iar fotografiile au fost publicate pe rețelele de socializare
Arabia Saudită, în stare de şoc: Şumudică a lăsat 12 morţi în urma sa, după ultimul meci!
Arabia Saudită, în stare de şoc: Şumudică a lăsat 12 morţi în urma sa, după ultimul meci!
Telescopul James Webb a realizat cea mai ”profundă” imagine a universului nostru. Când va fi dezvăluită
Telescopul James Webb a realizat cea mai ”profundă” imagine a universului nostru. Când va fi dezvăluită
Secretul din spatele succesului lui David Popovici: „A dat peste un antrenor care a crescut cu el, are 32 de ani!”
Secretul din spatele succesului lui David Popovici: „A dat peste un antrenor care a crescut cu el, are 32 de…
Câți bani câștigă lunar actrița Carmen Tănase: „Nu vreau doar să supraviețuiesc!”
Câți bani câștigă lunar actrița Carmen Tănase: „Nu vreau doar să supraviețuiesc!”
Efectele secundare ASCUNSE ale consumului de VIN! E știut de SECOLE de FRANCEZI!
Efectele secundare ASCUNSE ale consumului de VIN! E știut de SECOLE de FRANCEZI!
Turiștii au crezut că nu văd bine. Un kilometru cu taxiul în Eforie Nord costă mai mult decât două beri
Turiștii au crezut că nu văd bine. Un kilometru cu taxiul în Eforie Nord costă mai mult decât două beri
Șoc total la 20 de km de SULINA! Au venit cu RACHETELE. Este alertă maximă în România
Șoc total la 20 de km de SULINA! Au venit cu RACHETELE. Este alertă maximă în România
Cât costă o noapte de cazare la hotelul Simonei Halep din Mamaia
Cât costă o noapte de cazare la hotelul Simonei Halep din Mamaia
Singura înghețată care nu îngrașă, recomandată de Mihaela Bilic
Singura înghețată care nu îngrașă, recomandată de Mihaela Bilic
Dacă iubita ta are asta în telefon, sigur te înșală! Poți verifica rapid
Dacă iubita ta are asta în telefon, sigur te înșală! Poți verifica rapid
Declaraţii uluitoare ale fostul şef al Formulei 1: Sunt gata să mor pentru Putin
Declaraţii uluitoare ale fostul şef al Formulei 1: Sunt gata să mor pentru Putin
BANCUL ZILEI: Un tip căsătorit are o noapte nebună cu sexy-secretara: “Ia uite, dragă, ce mi-a făcut…”
BANCUL ZILEI: Un tip căsătorit are o noapte nebună cu sexy-secretara: “Ia uite, dragă, ce mi-a făcut…”
Cum i-au îndepărtat ucrainenii pe ruşi de pe Insula Şerpilor: „Pământul le ardea sub picioare” VIDEO
Cum i-au îndepărtat ucrainenii pe ruşi de pe Insula Şerpilor: „Pământul le ardea sub picioare” VIDEO
Cadoul șocant primit de fetița unei actrițe care a refuzat avansurile sexuale ale unui mare regizor
Cadoul șocant primit de fetița unei actrițe care a refuzat avansurile sexuale ale unui mare regizor
Avertisment șocant pentru toți românii: ”Închideți gazele și lumina!”. Ce se va întâmpla
Avertisment șocant pentru toți românii: ”Închideți gazele și lumina!”. Ce se va întâmpla
Cea mai bună motorizare pentru ROMÂNIA. Cât costă mașina pe care ”UIȚI” să o alimentezi?
Cea mai bună motorizare pentru ROMÂNIA. Cât costă mașina pe care ”UIȚI” să o alimentezi?
FOTO. Vica, în costum de baie animal print! Cum arată la 47 de ani fosta balerină
FOTO. Vica, în costum de baie animal print! Cum arată la 47 de ani fosta balerină
FOTO. Misha, într-o ipostază provocatoare! Fosta soție a lui Connect-R, ce apariție
FOTO. Misha, într-o ipostază provocatoare! Fosta soție a lui Connect-R, ce apariție