"Am contract pe viaţă cu un singur turneu". Cum şi-a câştigat definitiv locul în calendarul lui Roger Federer: nu e Wimbledon, nici Basel, dar în 2018 îi poate aduce un nou record elveţianului

1 mar 2018 10373 afişări Comentează şi tu Tenis
"Am contract pe viaţă cu un singur turneu". Cum şi-a câştigat definitiv locul în calendarul lui Roger Federer: nu e Wimbledon, nici Basel, dar în 2018 îi poate aduce un nou record elveţianului

Roger Federer a dezvăluit într-un interviu că este sută la sută loial unei singure întreceri, de nivel mediu, care i-a pătruns în inimă de la vârsta de 18 ani. "Am contract pe viaţă cu un singur turneu", a accentuat jucătorul cu 20 de titluri de Mare Şlem în palmares.

La 36 de ani, Roger Federer este extrem de selectiv cu turneele în care ia startul: în 2017 nu a jucat deloc pe zgură - iar specialiştii îl sfătuiesc deja să facă la fel şi în 2018, iar de ani de zile profită de câte ori simte nevoia de regulile care îi scutesc pe jucători de obligativitatea participării în turneele Masters 1000 - fie pentru că au jucat 600 de meciuri în circuit, fie pentru că au adunat 12 ani de carieră la profesionişti, fie pentru că au împlinit vârsta de 30 de ani.

Turneul de care Federer este legat pe viaţă, prin contract, face parte din seria ATP 500 şi se joacă pe iarbă, la Halle, în Germania. În 2000, elveţianul a primit o invitaţie pe tabloul principal de la Ralph Weber, la doar 18 ani. "A fost important să simt de la început încrederea familiei Weber, ei au realizat că sprijinul lor mă face fericit. Acum, jucătorii vin la mine să întrebe - cum e la Halle? Spun că atmosfera este foarte bună, organizarea foarte bună. Trebuie să veniţi. Eu nu am contract pe viaţă nici măcar cu turneul de acasă, de la Basel", a declarat Federer.

10. În 2018, Roger Federer şi-a stabilit ca obiectiv câştigarea titlului cu numărul zece la Halle. Ar egala astfel un record al lui Rafael Nadal, primul sportiv care a reuşit în Era Open să câştige de zece ori acelaşi turneu - Monte Carlo, Barcelona şi Roland Garros (al zecelea titlu câştigat în 2017)

Tennis World dezvăluie faptul că turneul de 500 de puncte de la Dubai a ajuns la finalul contractului cu Roger Federer în acest an, iar elveţianul a decis să nu prelungească înţelegerea. El a ales în 2018 să meargă la Gala Premiilor Laures, nu la întrecerea din Asia, chiar dacă înainte luase un wildcard la Rotterdam pentru a forţa recâştigarea numărului unu mondial. Al treilea turneu ATP 500 care şi-a găsit până acum loc în calendarul lui Federer are semnătura numărului unu mondial până în 2019, însă între organizatprii de la Basel şi Roger Federer au existat tensiuni în trecut, în momentul în care presa a obţinut informaţii despre banii primiţi de 'Fed Express' pentru a juca la el în ţară.

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.