3 idei la capătul zilei a 8-a de Wimbledon 2018: ‘vintage Kerber’ e ‘new Kerber’, surprizele sunt și ele frumoase, Serena rămâne Serena

3 idei la capătul zilei a 8-a de Wimbledon 2018: 'vintage Kerber' e 'new Kerber', surprizele sunt și ele frumoase, Serena rămâne Serena
  • Publicat:
  • Actualizat:

Wimbledon 2018 a stabilit, marți, semifinalele de simplu feminin, la capătul a patru meciuri care s-au pliat perfect pe tiparul gândit de organizatori: meciurile care au dat start-joc de la 15:00 s-au încheiat 2-0, iar următoarele au marcat reveniri similare de la 0-1 la seturi.

Bilanțul zilei de marți arată că trei jucătoare care au câștigat titluri de Mare Șlem în ultimii doi ani se află acum pe tabloul de patru de la All England Club. Avem parte de constanță, dar și de lipsa acesteia de la o ediție a sezonului pe iarbă la alta, întrucât Jelena Ostapenko este singura sfertfinalistă din 2017 care a repetat performanța și în 2018. Aceeași inconsistență este sesizabilă și de-a lungul sezonului 2018, întrucât Angelique Kerber este singura jucătoare ajunsă cel puțin până în sferturi la toate turneele de Mare Șlem din acest sezon.

  • Semifinalele Wimbledon 2018: Serena Williams (#25) – Julia Goerges (#13) și Angelique Kerber (#11) – Jelena Ostapenko (#12).

ProSport vă prezintă cele mai importante trei repere ale zilei de marți, a 8-a la Wimbledon 2018. O zi care, imediat după consacrata Manic Monday, parcă merită numele de ‘Marțea Mândrelor’.

1. ‘Vintage Kerber’ e ‘New Kerber’

De la new Dinamo, la new Sorana, de la vintage Federer la vintage Nadal. Da, sportul iubește comparațiile între diferite momente ale existenței unei echipe sau a unui sportiv.

Însă când o vezi pe Angie zbârnâind pe terenurile de la All England Club, chiar nu poți să nu te gândești la ACEA Kerber din 2016. Versiunea 2018 seamănă din ce în ce mai mult cu cea din urmă cu doi ani: pentru că în acest sezon nemțoaica a bifat deja trei prezențe în sferturile turneelor de Mare Șlem, în timp ce în anul cel mai bun al carierei, ratase complet Roland Garros-ul (eliminare în primul tur).


Angelique Kerber, într-una dintre multele curse nebune de marți. 2.841 m a alergat favorita 11. Foto: wimbledon.com / AETC

Kerber de la Wimbleldon 2018 este lucidă, agresivă și precisă. A pierdut un singur set în drum spre semifinale, accidental, în turul doi, în fața unei adevrsare care nu a amenințat în mod real cu upset-ul, fiind învinsă în seturile 2 și 3 la 2 și 4. În sferturi, reprezentanta Germaniei a returnat în teren 89% dintre serviciile Dariei Kasatkina, a lovit de 16 ori câștigător și a avut o rată de conversie a mingilor de break 6 din 10. Jucătoarea pregătită de Wim Fissette și-a regăsit și calmul, și agresivitatea ușor temperată care o ajutau în urmă cu doi ani să joace trei finale de Grand Slam și să o și învingă pe Serena Williams într-una dintre ele.

87 de ani au trecut de ultima dată când Germania a trimis două jucătoare în semifinalele Wimbledon 2018. Kerber și Goerges pot stabili o finală sută la sută nemțească, dacă trec de Ostapenko și Serena Williams.

Citește și: Constanta Ostapenko. Letona își croiește drum cu ‘buf’ și ‘bum’ spre o primă semifinală în turneul de la Wimbledon, după o nouă demonstrație de forță. Momentele-aprinse ale duelului cu Cibulkova | VIDEO

2. ‘It takes two to tango’: Wimbledon 2018 a fost plin de surprize, dar surprizele din sferturi, limitate la aspectul jocului – nu la numele învingătoarei, au fost frumoase și au adăugat boia iute unei farfurii de vară ideale

Nici Louis Armstrong, nici Aretha Franklin nu s-au gândit la un meci de tenis când ajungeau la inimile a milioane de oameni cu versurile ‘It takes two to tango’.

Dar, un meci spectaculos nu este niciodată opera unui singur jucător. Este nevoie de provocare și replică. Întrebare și răspuns. Abia la 26 de ani, Camila Giorgi pare să fi ieșit din umbra dăunătoare a unui tată supra-protector și controversat, să fi pus deoaparte disputele cu foști sponsori și chiar cu Federația Italiană de Tenis. La Wimbledon 2018 a strălucit doar diamantul pur remarcat timpuriu de Nick Bollettieri și Adriano Pannatta. Profitând, indiscutabil, și de un culoar destul de favorabil după victoria din primul tur în fața favoritei 21 – Anastasija Sevastova, italianca a dat un examen al adevărului împotriva Serenei Williams și a luat mai mult decât notă de trecere, chiar dacă nu a mers mai departe.


Camila Giorgi pune surprinzător de multă forță în serviciu, având în vedere faptul că are aceeași înălțime ca Simona Halep, 1,68 m. Foto: wimbledon.com / AETC

Maniera de joc care a obligat-o pe Serena Williams să acceseze trepte superioare de viteză și calitate reprezintă reperul la care trebuie să se raporteze pe mai departe Giorgi, o veritabilă under-achiever, o copilă cu talent cu carul care însă nu s-a apropiat măcar vreodată de atingerea potențialului.

La 21 de ani, Daria Kasatkina nu mai este la faza afirmării, ci a confirmării. Sferturile de finală consecutive (Roland Garros și Wimbledon 2018) sunt bine susținute de un stil de joc complet și complex pentru vârsta ei, dar și de nebunia de tip workahoolic care a făcut-o să exerseze zi de zi timp de două ore, într-o cameră închisă, celebrul tweener – o lovitură pe care o folosești în cel mai bun caz o dată pe lună, dacă nu chiar o dată la trei luni. Rusoaica a fost aproape de Kerber, nu a cedat psihic niciun moment, dar… Kerber, la forma din acest moment, este o nucă tare pentru orice adversară din circuit.

„Astăzi am arătat tot ce pot – lovituri, emoții, tot. Am pierdut, dar sunt mulțumită de ceea ce am realizat. Am jucat primul sfert la Wimbledon. Am făcut meciuri bune, am învins jucătoare bune. Sper că mai am multe Wimbledonuri în față. Voi reveni și le voi arăta spectatorilor și mai mult, și mai bine. Ea (n.r. – Angelique Kerber) a jucat foarte bine, mult mai bine decât în urmă cu două săptămâni, la Eastbourne. Cred că am oferit un meci bun. Ne-am forțat una pe alta. La final, ea a fost mai bună, dar am savurat fiecare secundă”,
Daria Kasatkina


Daria Kasatkina este numărul unu în Rusia în acest moment. Foto: wimbledon.com / AETC

3. Serena e Serena

Nu simt presiune. Sunt aici doar pentru a demonstra că m-am întors„. Serena Williams revine într-o semifinală de turneu de Mare Șlem pentru prima oară după ce a devenit mamă. Este și aproape de Top 50 și, din joc și declarații, reiese clar că este încrezătoare.


Doar de 9 ori a greșit neforțat Serena Williams în trei seturi contra Camilei Giorgi. Foto: wimbledon.com / AETC

Cred că, acum, totul este un pic surprinzător. Sinceră să fiu, de fiecare dată îmi fac planuri, îmi setez obiective, dar atunci când câștig mă întreb… oare chiar se întâmplă? Nu sunt obosită. Știți, unul dintre lucrurile surprinzătoare astăzi este felul în care m-am simțit. Astăzi am fost extrem de calmă, chiar și în primul set, când pierdeam. Mi-am spus, pur și simplu, că joacă foarte bine și asta e. Eu făceam lucrurile pe care trebuia să le fac‘, a tras concluzia Serena Williams după 3-6, 6-3, 6-4 în fața Camilei Giorgi.

Citește și: Set pierdut, nicio problemă! Serena Williams a rezolvat frumoasa ecuație propusă de Camila Giorgi. Cronica unui meci în care americanca a apăsat accelerația spre semifinale și Top 50

Citește și: Sferturi de finală, rezultate LIVE | Serena Williams continuă cursa spre trofeu, după o super-revenire. S-au stabilit semifinalele feminine, la Wimbledon 2018. Del Potro a închis meciul cu Simon și se pregătește de un super-duel cu Nadal

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Rana groaznică a lui Romario Benzar. Imaginea vă poate afecta emoțional
Rana groaznică a lui Romario Benzar. Imaginea vă poate afecta emoțional
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
JUDECĂTORII au luat decizia finală. FLORIN CĂLINESCU a primit vestea chiar acum
JUDECĂTORII au luat decizia finală. FLORIN CĂLINESCU a primit vestea chiar acum
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen