"Zimbru" vs "Militar"! ProSport i-a provocat pe Dumbravă şi Macovei la un interviu în oglindă

24 nov 2011 235 afişări Rugby
"Zimbru" vs "Militar"! ProSport i-a provocat pe Dumbravă şi Macovei la un interviu în oglindă "Zimbru" vs "Militar"! ProSport i-a provocat pe Dumbravă şi Macovei la un interviu în oglindă

Rugby-ul românesc programează peste două zile episodul trei al derby-ului care de câţiva ani monopolizează lupta pentru titlu, Baia Mare - Steaua. În finala Superligii Naţionale, campioni en-titre, "zimbrii" îşi vor apăra, sâmbătă, ora 17:00 (în direct pe GSP TV), pe Stadionul "Arcul de Triumf", titlul pe care nu l-au mai cedat din 2009. Rivali în lupta pentru trofeu, "militarii" speră să rupă şirul finalelor pierdute, elevii lui Marin Moţ nereuşind să mai câştige trofeul de cinci ani!

Colegi la echipa naţională, căpitanii celor două echipe, "stelistul" Dănut Dumbravă şi băimăreanul Mihai Macovei, se vor regăsi sâmbătă, pe teren, în tabere opuse. ProSport i-a provocat pe cei doi internaţionali la un interviu în oglindă. Mac şi Dănuţ nu s-au auzit, întrebările fiind adresate ieri, în momente diferite ale zilei.

Mihai Macovei
flanker, linia a treia 25 ani, 1,94m şi 106 kg

Finala de sâmbătă
"Nu cred că va exista elementul surpriză la niciuna dintre cele două echipe, deja ne cunoaştem perfect. Cred că suntem priviţi ca favoriţi, măcar prin prisma ultimelor finale, iar faptul că Steaua joacă acasă nu cred că mai poate fi considerat un avantaj, pentru că am mai câştigat aici".

Titlurile naţionale din 2009 şi 2010
"În 2009, am jucat accidentat, cu o fisură la piept, şi în minutul 60 am fost schimbat. Îmi amintesc că nu aveam stare pe margine, au fost cele mai grele 20 de minute din viaţa mea. În 2010 a fost cel mai frumos meci, când am crezut că suntem campioni, am fost egalaţi şi am luat-o iaraşi de la capăt în prelungiri. O victorie de neuitat!"

Atuul "zimbrilor"
"Avem totul de partea noastră, grămadă puternică, trei­sferturi rapide, omogenitate. Ne dorim să câştigăm al treilea titlu consecutiv şi asta ne dă o motivaţie extraordinară".

Pe o scară de la 1 la 10, îl cunoaşte pe Dănuţ de nota...
"8, pentru că e uns cu toate alifiile, greu să ajungi să ştii totul despre el".

Adversarul Dumbravă
"Un jucător experimentat, foarte calculat în joc. Noi îi spunem "«Vulpea»" pentru că e şiret, întotdeauna mai are un atu în mânecă, nu există meci în care să nu facă ceva prin care încearcă să te surprindă".

Ce ar schimba la Dumbravă
"Cred că dacă ar vorbi mai puţin pe teren, ar fi perfect. Ştiu că atunci când eşti căpitan trebuie să vorbeşti, să comunici, însă când începe Dănuţ să vorbească, abia îl mai opreşte arbitrul (râde)".

Colegul de naţională Dumbravă

"Super de treabă, cu zâmbetul pe buze tot timpul, săritor şi amabil. Nu ştiu dacă l-am văzut vreodată trist sau pesimist".

Portret în oglindă
"Sunt mai impulsiv de fel, mă enervez extrem de repede. Nu îmi place să pierd, indiferent că e joc de rugby sau joc de relaxare, mi-e extrem de greu să accept un locul 2. Apoi îmi place să pun suflet în tot ceea ce fac şi mă implic 100% ca totul să iasă bine".

Vârful lui 2011
"Participarea la Cupa Mondială. A fost prima mea competiţie de acest fel şi a fost incredibil. Într-adevăr a fost o satisfacţie sufletească şi faptul că după meciul cu Scoţia am primit distincţia de cel mai bun plaquer, dar eu doar mi-am făcut datoria".

Eşec în 2011
"Meciul cu Georgia, din Noua Zeelandă. Primul gând când am ieşit de pe teren a fost că i-am dezamăgit pe mulţi, că le-am trădat încrederea. E greu să te priveşti în ochi după un astfel de meci, dar şi mai greu e să laşi în urmă eşecul".

Dănut Dumbravă
mijlocaş la deschidere Steaua 30 ani 1,87m şi 95 kg


Finala de sâmbătă
"Va fi un meci echilibrat, poate cu un mic avantaj de partea adversarilor, pentru că la noi în ultimul timp au fost mulţi accidentaţi, s-au tot făcut schimbări. Motivaţia va fi imensă de ambele părţi, iar noi trebuie să rupem şirul finalelor pierdute".

Cele două finale cu Baia Mare
"În 2009 am fost foarte încrezători că vom învinge şi am primit o lecţie dură. Am văzut roşu în faţa ochilor, la propriu, după ce am primit cartonaş roşu şi am trăit finalul din tribună. Anul trecut a fost un meci nebun, în care am transformat o penalitate, de egalare, în ultimul minut şi am trimis meciul în prelungiri".

Atuul "militarilor"

"Spiritul de echipă. În plus, obiectivul în acest sezon era să jucăm finala, suntem aici, iar acum nu avem nimic de pierdut.

Pe o scară de la 1 la 10, îl cunoaşte pe Mihai de nota...
8,5. Când stai atâtea luni în cantonament cu naţionala, când joci în aceeaşi echipă pe teren, ajungi să cunoşti chiar şi cum gândeşte celălalt".

Adversarul Macovei

"Mihai e un tip irascibil, orgolios, vrea să fie peste tot în joc, să facă absolut totul pe teren, pune mult suflet în ceea ce face. Are nişte placaje senzaţionale, de care încerc să stau cât mai departe. (râde)".

Ce ar schimba la Macovei
"Mă enervează că vorbeşte mult. E incredibil cât poate comenta pe teren, cât poate vorbi, cu arbitrii, cu adversarii, la un moment dat trebuie să fii mai atent la el decât la central".

Colegul de naţională Macovei
"E sufletist. Dacă ai o problemă, e acolo să te asculte, să te ajute, Mac e un bun coleg".

Portret în oglindă:
"Sunt un tip liniştit, la locul lui, căruia îi place să facă puţine lucruri, dar să le facă perfect. Nu am răutăţi gratuite faţă de nimeni şi nici nu ţin supărări sau duşmănii".

Vârful lui 2011
"Participarea la Cupa Mondială, a fost o experienţă din care am câştigat enorm, ca jucător şi ca om".

Eşec în 2011:
"Meciul cu Georgia, din Noua Zeelandă".

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.