Welcome back Gontineac!

22 mai 2010 27 afişări Rugby
Welcome back Gontineac! Welcome back Gontineac!

Naţionala de rugby a României întâlneşte azi (ora 17:00), laKiev, Ucraina, în debutul campaniei ce i-ar putea asigura biletulpentru Cupa Mondială 2011 din Noua Zeelandă. Partida nu va fitelevizată.
Calificaţi direct la toate cele şase ediţii de până acum,"stejarii" vor juca în premieră recalificări. Situaţie inedită, lafel ca şi statutul unuia dintre internaţionalii emblematici, RomeoGontineac, care îşi va face botezul ca antrenor principal alăturide Steve McDowell. "Am emoţii mari, este multă responsabilitate şiîncerc să le transmit jucătorilor ce e mai bun, pentru că ştiuexact ce simt ei acolo", a declarat el.

"Ştiu câtpoate fiecare"

Retras în urmă cu doi ani de la naţională, Gonti a devenitantrenorul celor care i-au fost colegi. O situaţie aparte, caregenerează însă şi o relaţie specială. "Şansa mea e că îi cunoscfoarte bine pe jucători şi ştiu când au nevoie de motivaţie, iarneşansa lor e că, ştiindu-i atât de bine, cunosc exact cât poatefiecare. Avem o relaţie bazată pe sinceritate şi respect",dezvăluie Gonti secretul disciplinei. Susţinut în permanenţă desoţia sa Lucinda, originară din Africa de Sud, noul antrenor al"stejarilor" visează la un viitor perfect: "Îmi doresc să ajungemcu România în Noua Zeelandă, pentru că acolo este inima rugby-ului,iar imaginile transmise de acolo vor fi foarte puternice şimotivante". Meciul retur va avea loc pe 5 iunie, la Botoşani

"Nutrebuie să ne fie frică de adversari. Trebuie să ne respectămplanul de joc şi să fim o echipă", RomeoGontineac,antrenor.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.