Valentin Ivan despre duelul cu Tunisia: "Am avut emoţii!"

19 iul 2010 91 afişări Rugby
Valentin Ivan despre duelul cu Tunisia: "Am avut emoţii!" Valentin Ivan: “Am avut emoţii!”

Naţionala de rugby a României a mai bifat o etapă în drumul spreCupa Mondială din 2011 din Noua Zeelandă. Sâmbătă, la Buzău,"stejarii" au învins Tunisia cu 56-13 (30-6) şi se pregătesc dedubla confruntare cu Uruguay, pe 6 noiembrie la Montevideo şi pe 22noiembrie la Bucureşti. Mijlocaşul de grămadă Valentin Ivan(foto, cu balonul) s-a numărat printre surprizele echipeialiniate de Gontineac şi McDowell, el regăsindu-se pe teren încădin primul minut de joc. Jucătorul în vârstă de 21 de ani, careevoluează în Divizia Naţională la Dinamo Bucureşti, a explicat,pentru ProSport, cum a trăit cel mai important meci de până acum alcarierei.

Vali, cum a fost să joci titular într-un meci cu oasemenea miză?
Destul de greu pentru că am avut multe emoţii. Eu nu mă aşteptam săintru nici în primii 22, iar că voi fi titular nici prin cap nu-mitrecea.

Ai făcut parte din echipa care anul trecut pierdea lajuniori în faţa Tunisiei. Cum ţi s-a părut meciul de acum, de laBuzău?
A fost mult mai uşor. La seniori este altceva, avem o echipă cujucători mai valoroşi şi cu mai multă experienţă de joc decâtechipa cu care a venit Tunisia aici. Începutul a fost un pic maigreu, dar după aceea am depăşit acel trac şi am început să ne facemjocul. Cred că a fost un meci bun, iar cel mai important este că ammai parcurs o etapă spre obiectivul pe care ni l-am stabilit.

Mijlocaşul de grămadă este considerat stăpânul grămezii.Cum a fost să coordonezi jucători cu experienţă precum Alex Mantasau Cezar Popescu?
Destul de greu şi pe postul pe care îl am ştiu că am o problemălegată de comunicare, de felul în care mă exprim. Nu am simţit opresiune că trebuie să vorbesc cu jucători care au o experienţăpoate dublă decât mine, ci am încercat să îmi îndeplinesc cât maibine sarcinile pe care le am.

Sunt mijlocaşi de grămadă care ţipă la înaintaşi, îilovesc, trag de ei pentru a-i organiza...
Da, dar nu este stilul meu. Nu cred că aş putea să fiu aşa.

Care e principala ta calitate ca mijlocaş degrămadă?
Cred că viziunea de joc.

E greu să te "baţi" pentru un loc în echipă cu Sîrbu şiCalafeteanu?
Concurenţa este întotdeauna bună şi mă motivează mai mult, măstimulează. Am încercat să învăţ câte ceva de la fiecare şi pentrumine contează enorm că toată lumea are aceeaşi şansă.

Urmează meciul cu Uruguay...
Va fi foarte greu, mai greu decât toate meciurile din recalificăripe care le-am jucat până acum. Trebuie să ne continuăm drumul fărăgreşeală şi să ajungem la Cupa Mondială din Noua Zeelandă.

Ce ar însemna pentru tine prezenţa la CupaMondială?
Încă nu mă gândesc atât de departe, dar este visul fiecăruijucător, este vârful pe care îl poţi atinge în carieră, însă maieste destul până atunci.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.