"Stejarii" norocoşi! Primul meci, primul succes pentru România la IRB Nations Cup

11 iun 2011 594 afişări Rugby
"Stejarii" norocoşi! Primul meci, primul succes pentru România la IRB Nations Cup "Stejarii" norocoşi

Primul meci, primul succes pentru naţionala de rugby a Românieila IRB Nations Cup. "Stejarii" şi-au luat ieri revanşa în faţaNamibiei, pe care au învins-o cu 13-11 (13-3), la finalul unui meciîn care adversarii au avut victoria în picior, însă Botha nu areuşit să trimită balonul printre beţe.

"Important este să câştigăm, nu contează cum arată jocul, pentrucă până la urmă victoria rămâne", prefaţa căpitanul Marius Tincu,debutul competiţiei organizată pentru a cincea oară consecutiv laBucureşti, pe Stadionul "Arcul de Triumf". Un motto care avea săilustreze perfect intrarea în turneu a "stejarilor" şi jocul făcutcu Namibia. Un joc ce a stat permanent sub semnul vântului,principalul adversar al transformerilor celor două formaţii, demulte ori balonul şutat luând traictorii dintre cele maineaşteptate.

Debutfulminant

În faţa celor peste 2.500 de spectatori care au sfidat noriiameninţători şi primele picături de ploaie, România a avut un undebut fulminant de meci: şarje continue spre terenul de ţintă aladversarilor, presiune constantă, 13 puncte marcate în primele 20de minute, după care totul a încremenit. Au urmat pentru tricolori60 de minute sterile, în care Tincu & comp nu au reuşit săfructifice nicio şansă, deşi de două ori au fost la un pas de aculca balonul în terenul de ţintă, iar pătrunderile lui Apostol şiCarpo au destabilizat de multe ori apărarea adversă.

În partea secundă, Namibia a preluat ostilităţile, a revenitputernic din spate şi a redus diferenţa, 13-11 (min. 67) şi, la felca anul trecut, le-a dat emoţii pe final elevilor lui RomeoGontineac. În ultimele minute de joc, fundaşul Botha a trimis labeţe o penalitate, vântul s-a opus întoarcerii de scor, a schimbatdirecţia balonului şi România a trecut cu bine primul test. Ovictorie care ne aşează în cărţile pentru câştigarea trofeului IRBCup, dar oferă şi un bonus moral pentru pregătirea Cupei Mondialedin Noua Zeelandă (9 septembrie - 23 octombrie). În următoareapartidă, miercuri (ora 19:00), "stejarii" vor întâlni selecţionataSouth African Kings.

Rezultate prima etapă, ieri:
România - Namibia 13-11
Georgia - South African Kings 17-31
Portugalia - Argentina Juniors s-a terminat după închidereaediţiei

Etapa a doua, miercuri 15 iunie:

17:00 Georgia - Argentina Jaguars
19:00 România - South African Kings
21:00 Portugalia - Namibia

ª min. 4: 3-0 lp Dumbravă
ª min. 10: 6-0 lp Vlaicu
ª min. 16: 6-3 lp Jantjies
ª min. 18: 13 - 3 eseu Carpo şi transformare Dumbravă
ª min. 42: 13-8 eseu Botha
ª min. 64: 13-11 lp Botha

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.