Sorin Socol e convins: "Trebuie să-i oprim pe ruşi, să facem lucrurile cum erau înainte!"

23 feb 2011 84 afişări Rugby
Sorin Socol e convins: "Trebuie să-i oprim pe ruşi, să facem lucrurile cum erau înainte!" Sorin Socol e convins: "Trebuie să-i oprim pe ruşi, să reaşezăm lucrurile cum erau înainte!"

Căpitanul echipei naţionale de rugby a României, Sorin Socol, adeclarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că formaţia satrebuie să pună capăt seriei de partide fără victorie în faţaRusiei, obţinând un succes în faţa ruşilor în partida de sâmbătă,din cadrul Cupei Europene a Naţiunilor.

"Trebuie să oprim rezultatele negative pe care le-amavut împotriva Rusiei şi să reaşezăm lucrurile aşa cum au fostînainte, când eram mai buni decât ruşii. Trebuie să tragem unsemnal de alarmă prin acest meci pe care va trebui să-l câştigămneapărat. Nu trebuie să ne culcăm pe o ureche şi să ne gândim cădacă ne-am calificat la Cupa Mondială, de acum ne vom vedea dejocul nostru individual. Construcţia la echipa naţională trebuie săcontinuie", a spus Socol.

Rugbystul a adăugat că jucătorii care evoluează în campionatelestrăine au fost frustraţi de înfrângerea pe care România asuferit-o în faţa Portugaliei, în prima etapă din CEN. "Ceicare jucăm în campionatele străine şi nu am putut fi la naţionalăam fost foarte frustraţi de rezultatul din Portugalia. Ne-a părutrău că nu am putut să fim acolo şi să fim în aceeaşi suferinţă cuceilalţi", a afirmat Socol.

Antrenorul echipei naţionale de rugby, Romeo Gontineac, a spuscă antrenamentele din această săptămână au fost grele din cauzacondiţiilor meteorologice, însă a precizat că are încredere înformaţia sa. "S-au făcut câteva schimbări faţă de partidadin Portugalia. Jucătorii care nu se află pe lista pentru jocul cuRusia trebuie să-şi pună întrebări de ce nu sunt aici, iar când vorreveni să fie şi mai motivaţi. Am avut o săptămână dificilă pentrucă ne-am antrenat în zăpadă, dar le-am spus jucătorilor: cu cât vomsuferi mai mult la antrenamente cu atât satisfacţiile vor fi maimari. Sunt încrezător în această echipă", a declarattehnicianul.

Gontineac a mai spus că staful "stejarilor" ţine în permanenţălegătura cu jucătorii care evoluează în campionatele din afaraRomâniei şi care nu pot veni la echipa naţională: "Suntemîn legătură permanentă cu jucătorii din competiţia internă şi dincampionatele străine, iar mulţi dintre ei nu pot veni la echipanaţională din motive personale sau din cauza accidentărilor. Sperămca până la meciul cu Georgia cât mai mulţi dintre aceştia să fiemotivaţi şi mai ales apţi de joc".

Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, a afirmatcă se aşteaptă la o victorie împotriva Rusiei. "Urmează unmeci greu, dar ne aşteptăm la o victorie, pentru că avem mai mulţijucători care şi-au revenit. Unul dintre ei este chiar Sorin Socol.Este un meci de prestigiu şi nu am mai câştigat în faţa Rusiei detrei ani. Vom avea şi un teren greu", a precizatPetrache.

Partida dintre România şi Rusia, din etapa a treia a CupeiEuropene a Naţiunilor, se va disputa sâmbătă, de la ora 16.00, peStadionul "Arcul de Triumf", din Bucureşti.

Echipa care va începe meciul cu Rusia este formată din: 1. CezarPopescu, 2. Bogdan Zebega, 3. Mihăiţă Lazăr, 4. Sorin Socol, 5.Petre Cristian, 6. Stelian Burcea, 7. Daniel Ianuş, 8. OvidiuToniţa, 9. Lucian Sârbu, 10. Florin Vlaicu, 11. Cătălin Fercu, 12.Robert Dascălu, 13. Ionel Cazan, 14. Mădălin Lemnaru şi 15. IulianDumitraş.

Rezerve: 16. Vasile Marişcariu, 17. Nicolae Nere, 18. ValentinPopârlan, 19. Daniel Carpo, 20. Florin Surugiu, 21. Dănuţ Dumbravăşi 22. Constantin Gheară.

De asemenea, reprezentanţii Federaţiei Române de Rugby auanunţat că, sâmbătă, începând cu ora 10.00, suporterii echipeinaţionale sunt aşteptaţi la stadion cu lopeţi pentru a curăţaterenul de zăpadă.

MEDIAFAX

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.