Sfâșiați de „Pume”!** Argentina – România 43-8!

Sfâșiați de
  • Publicat:
  • Actualizat:

Naționala de rugby a României a suferit o înfrângere severă în cel de-al doilea meci din cadrul Cupei Mondiale din Noua Zeelandă, fiind învinsă cu 43-8 de Argentina. Singurul eseu al „Stejarilor” a fost marcat de Ionel Cazan.

Astfel, România rămâne ultima clasată din grupa B, cu 0 puncte, la egalitate cu Georgia, care va juca mâine al doilea meci, împotriva Angliei.

Următoarea partidă pe care România o va juca la Cupa mondială va avea loc sâmbăta viitoare, împotriva Angliei.


Min 80+4: FINAL DE PARTIDĂ‚

Min 72: 8-43 Rodriguez transformă

Min 71: 8-41 Genaro Fessia înscrie al 6-lea eseu pentru argentinieni

Min 66: 8-36 Rodriguez transformă încercarea

Min 64: 8-34 Juan Jose Imhoff înscrie un nou eseu pentru Argentina

Min 44: 8-29 Rodriguez înscrie dintr-o lovitură de pedeapsă

Min 43: Rodriguez ratează o lovitură de pedepsă

Min 41: A început repriza a doua

FINAL PRIMA REPRIZĂ‚

Min 40: Dimofte mai ratează o lovitură de pedeapsă

Min 33: Dimofte ratează încercare

Min 32: 8-26 Ionel Cazan înscrie primul eseu pentru România

Min 31: 3-26 Rodriguez transformă încercarea

Min 30: 3-24 Lucas Gonzales marchează al patrulea eseu pentru Argentina

Min 22: 3-19 Rodriguez ratează încercarea

Min 21: 3-19 Juan Figalo înscrie un nou eseu pentru argentinieni

Min 13: 3-14 Ionuț Dimofte înscrie dintr-o lovitură de pedeapsă

Min 10: 0-14 Martin Rodriguez transformă

Min 9: 0-12 Juan Manual Leguizamon înscrie un nou eseu pentru Argentina

Min 6: 0-7 Martin Rodriguez transformă

Min 5: 0-5 Santiago Fernandez marchează un eseu pentru Argentina

România: 15. Iulian Dumitras – 14. Madalin Lemnaru, 13. Csaba Gal, 12. Costin Gheara, 11. Ionel Cazan – 10. Ionut Dimofte, 9. Florin Surugiu – 8. Daniel Carpo, 7. Ovidiu Tonita, 6. Mihai Macovei – 5. Cristian Petre, 4. Valentin Ursache – 3. Paulica Ion, 2. Marius Tincu (C), 1. Mihaita Lazar

Rezerve: 16. Bogdan Zebega, 17. Silviu Florea, 18. Valentin Popirlan, 19. Daniel Ianus, 20. Vali Calafeteanu, 21. Danut Dumbrava, 22. Florin Vlaicu.

Argentina: 15. Lucas Gonzalez Amorosino – 14. Gonzalo Camacho, 13. Marcelo Bosch, 12. Martin Rodriguez, 11. Horacio Agulla – 10.Santiago Fernandez, 9. Nicolas Vergallo – 8. Juan Martín Fernandez Lobbe, 7. Juan Manuel Leguizamon, 6. Julio Farías Cabello – 5. Patricio Albacete, 4. Manuel Carizza – 3. Juan Figallo, 2. Mario Ledesma, 1. Rodrigo Roncero

Rezerve: 16. Agustin Creevy, 17. Martin Scelzo, 18. Mariano Galarza, 19. Alejandro Campos, 20. Alfredo Lalanne, 21. Nicolas Sanchez, 22. Juan Jose Imhoff

Sursa foto: rugbyworldcup.com


Naționala de rugby a României va întâlni Argentina mâine-dimineață (ora 6:30, Digi Sport 1), la Invercargill, în al doilea meci la Cupa Mondială din Noua Zeelandă. După un debut frumos în fața Scoției, 24-34, „stejarii” vor să repete istoria și cu „pumele”, printre oamenii de eseu ai României aflându-se și închizătorul Daniel Carpo (26 de ani).

„Am crescut într-o familie simplă, fără prea multe posibilități, din Mahmudia (Tulcea), sat în care cei mai mulți locuitori se ocupă cu predilecție de piscicultură! Tocmai din acest motiv cursul firesc al vieții mele era să mă apuc de pescuit!”, își începe Daniel Carpo povestea de rugby. O poveste care s-a derulat odată cu intrarea la Liceul cu Program Sportiv din Constanța, a continuat cu mii de ore de antrenamente și placaje și sute de lupte duse cu el însuși, cu renunțări și sacrificii.

La mii de kilometri de locul unde avea să descopere balonul țuguiat și după 12 ani de-a „joaca de-a rugby”, Carpo avea să marcheze, în Noua Zeelandă, cel mai frumos eseu personal. O încercare cu greutate pentru România prin care „stejarii” aveau să conducă în premieră Scoția, echipă pe care nu o mai învinseseră de 20 de ani. Totul a venit ca o răsplată frumoasă pentru jucătorul cu un gabarit impresionant, 1,90 m și 106 kg, care a așteptat nu mai puțin de cinci ani o selecție la echipa națională. „Am așteptat din 2003 până în 2008 să vină acea selecție. Poate de aceea apreciez și mai mult această șansă, iar dorința de a fi în echipă m-a făcut să muncesc mai mult, să fiu mai responsabil în pregătire”, detaliază căpitanul Farului. Poreclit „Căluțul” datorită stilului dinamic de joc și a schimbărilor de direcție pe care le face când pornește cu balonul la atac, Carpo ne-a introdus în atmosfera echipei înaintea meciului de mâine cu Argentina.

Daniel, am debutat frumos la Cupa Mondială, 24-34 cu Scoția…
Da, însă trebuie să uităm acel meci, să trecem cât mai repede peste el. Este un scor care ne dă încredere, însă este o înfrângere, într-adevăr nu este una usturătoare, dar tot înfrângere rămâne. S-a văzut că avem destul de multe lacune și am încercat în aceste zile să le punem la punct.

Cum ați fost priviți după acel meci?
Am primit multe laude, însă pentru a păstra într-adevăr părerea bună despre jocul nostru avem nevoie de constanță și de jocuri cel puțin la fel de bune.

Ai marcat eseul care ne-a adus în avantaj în fața Scoției. Cum te simți?
Eseul marcat îmi dă un sentiment aparte, însă meritul eseului este colectiv, obținut prin eforturile tuturor. Nu ne rămâne decât să fim la fel de serioși și încrezători în șansele noastre și în celelalte jocuri.

Cum vedeți meciul de mâine cu Argentina?
Argentina este o echipă foarte competitivă, agresivă și rapidă, însă la fel am tras concluziile și despre Scoția. Poate va fi un meci mult mai greu, pentru că toate echipele acum și-au pus la punct carențele, însă pornim încrezători la drum. Au o înaintare puternică, însă intrăm pe teren să ne batem, avem aceleași șanse dacă avem încredere în noi.

„Între placaje și postări”
Daniel Carpo este și primul rugbist român în activitate care are un blog, „Între placaje și postări”. Numărul 8 din echipa României își ține la curent fanii și pe iubitorii rugby-ului cu cele mai recente întâmplări de pe teren și antrenamente, totul putând fi lecturat pe http://danielcarpo.wordpress.com. „Este un pic mai dificil, trebuie să ai înclinație pentru a scrie, e greu să îți găsești subiecte, iar cel mai greu este să scrii despre înfrângeri”, spune „Căluțul”.

15-LE PENTRU MECIUL CU ARGENTINA

România: 15. I. Dumitraș – 14. M. Lemnaru, 13. Csaba Gal, 12. C. Gheară, 11. I. Cazan – 10. I. Dimofte (md), 9. F. Surugiu (mg) – 7. O. Toniță, 8. D. Carpo, 6. M. Macovei – 5. C. Petre, 4. V. Ursache – 3. P. Ion, 2. M. Tincu (cpt.), 1. M. Lazăr

ȘTIRI DIN ALTE SPORTURI

POLO Under 17- Românii, între primii opt din Europa!
Naționala Under 17 a României s-a calificat în sferturile de finală ale Europeanului de la Zagreb, după o victorie de senzație, 15-14, obținută miercuri seară în fața Muntenegrului. Mihnea Gheorghe (opt goluri) a fost omul meciului, însă victoria s-a conturat printr-o tactică impecabilă gândită de antrenorii Rus, Cismaru și Orășteanu. România a început în formula Țic – Gergelyfi, Dragomirescu, Alexa, Neagu, Laza, Gheorghe. Prin clasarea între primele opt, România și-a asigurat calificarea direct la CM Under 17 și Euro Under 19 de anul viitor. Aseară, după închiderea ediției, tricolorii au întâlnit Grecia în sferturi, echipă în fața căreia au cedat drastic în grupă (3-13).

K1 / Atodiresei, pe sport.ro
Reprezentanții României, Florin Lupu, Ionuț Atodiresei, Mihai Barbu, Viorel Butnaru și Andrei Stoica, vor întâlni, astă seară, de la ora 22:00 (live pe Sport.ro), la Ambasad Or din Otopeni, Serbia, în semifinalele circuitului WAKO Pro World Grand Prix. Program: Lupu vs Antici (60 kg), Atodiresei vs Topici (66,8 kg), Barbu vs Zivkovici (75 kg), Butnaru vs Bogojevici (81,4 kg) și Stoica vs Kaludjerovici (94,1 kg).

HALTERE / Adunăm medalii
România adună medalii la CE U23 de la București. Tricolorii au mai câștigat șase medalii, pe lângă cele patru obținute în prima zi. La cat. 63 kg, Irina Lepșa a cucerit aurul la smuls (95 kg) și total (211 kg) și argintul la aruncat (116 kg). Răzvan Martin (77 kg) a câștigat bronzul la smuls (148 kg), iar Adrian Ghișoiu, argintul la smuls (150 kg) și bronzul la total (326 kg).

SPECIAL / Van Damme, la Jilava
Celebrul Jean Claude van Damme a vizitat ieri Penitenciarul Jilava, unde a filmat câteva secvențe din viitoarea sa peliculă, „Six Bullets”. Cu această ocazie, campionul de arte marțiale a împărțit poze și le-a ținut o prelegere deținuților, scriindu-le acestora pe o tablă un mesaj emoționat: „Vă plac pe toți!”.

CANOTAJ / Încep Europenele!

România intră astăzi în focul calificărilor la Europenele de canotaj de la Plovdiv (Bulgaria). Emoțiile se vor lega de barca de două rame fără cârmaci, campioană europeană en-titire, formată din Camelia Lupașcu și Nicoleta Albu, cele două intrând primele pe apă. Tot azi va trage în calificări și barca de 8+1.

BASCHET / Unici pe continent
România a devenit prima țară cu baschet profesionist din Europa după ce federația internațională (FIBA) a acceptat acest lucru, astfel că jucătorii români pot încheia cu cluburile la care activează contracte de muncă, a anunțat ieri președintele FRB, Carmen Tocală.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen