Selecţionerul României a vorbit despre şansele de calificare la turneul final: "E important să câştigăm cu Rusia pentru a mai spera la Cupa Mondială"

2 mar 2018 2651 afişări Comentează şi tu Rugby
Selecţionerul României a vorbit despre şansele de calificare la turneul final: "E important să câştigăm cu Rusia pentru a mai spera la Cupa Mondială"

Naţionala de rugby a României continuă campania de calificare la Cupa Mondială din Japonia 2019, urmând să întâlnească sâmbătă, 3 martie 2018, la ora 16:00, pe Stadionul Cluj Arena din Cluj, Rusia.

Meciul contează şi pentru etapa a treia a Rugby Europe Internaţional Championship, în urma clasamentului final din acesta competiţie echipele vor obţine biletul pentru Japonia.

Vineri, 2 martie, în sala de conferinţe a Stadionului Cluj Arena a avut loc conferinţa de presă ce a prefaţat meciul de sâmbătă. La aceasta au participat antrenorul Rusiei, irlandezul Mark McDermott şi căpitanul Yuri Kushnarev, antrenorul României, Lynn Howells şi căpitanul Stelian Burcea.

Mark McDermott, antrenor Rusia: “Va fi un meci interesant pentru că cele două echipe au un stil asemănător de joc. Condiţiile meteo sunt destul de dificile, sperăm ca terenul să fie bun şi să nu inflenteze prea mult jocul. Este primul meu meci ca antrenor al Rusiei, timpul pentru a pregăti acest meci a fost destul de scurt, echipa, jucătorii au trecut prin multe schimbări în ultimele săptămâni şi sper ca aceste schimbări să nu-şi pună prea mult amprenta asupra evoluţiei de mâine. Rusia are echipe de club foarte bune însă din păcate, nu toţi jucătorii sunt eligibili pentru a fi selecţionaţi în naţională. Sper că în următoarea perioada să reuşim să aducem ceva nou în jocul nostru”

Yuri Kushnarev, căpitan Rusia: “Ne simţim bine aici, temperaturile sunt ok, ne-am acomodat foarte repede şi sperăm ca mâine să facem un joc cât mai bun. Vom da totul pe teren, nu avem nimic de pierdut, presiunea va fi pe echipa României”

Lynn Howells, antrenor România: "Ne aşteaptă un meci greu, un meci pe care trebuie să îl câştigăm şi în care trebuie să arătăm că suntem capabili să jucăm un rugby performant, un rugby pragmatic, care să ne aducă victoria. Jucătorii s-au pregătit bine în această săptămâna, am analizat ceea ce s-a întâmplat în Spania şi fiecare a înţeles ce a făcut sau nu a făcut în acel meci. Important este să privim acum cu încredere partida cu Rusia, să obţinem victoria, o victorie cu bonus şi să ne urmăm drumul de calificare la Cupa Mondială din Japonia, obiectivul principal al Stejarilor. Este important să jucăm pentru fani, pentru toţi cei care au fost şi sunt alături de noi".

Stelian Burcea, căpitanul României: “Va fi un meci dificil, aşa cum sunt toate meciurile cu Rusia. Ne dorim să avem un joc bun şi atunci va veni şi rezultatul. Încă mai digerăm înfrângerea cu Spania, am analizat problemele care au fost acolo şi suntem pregătiţi pentru următoarea partidă. Băieţii stau foarte bine cu moralul am avut o săptămâna bună de pregătire, în ciuda condiţiilor meteo. Sunt încrezător în echipă şi întrăm mâine pe teren pentru victorie, o victorie cu bonus ofensiv”

Pentru partida de mâine cu Rusia, staff-ul tehnic a stabilit echipa care va întră pe teren. Faţă de echipa care a evoluat cu Spania sunt şase schimbări în Primul XV, la nivelul pachetului de înaintare, Alexandru Ţăruş apare în prima linie, Valentin Poparlan în cea de-a doua, Vlad Nistor şi Andrei Gorcioaia în cea de-a treia, iar Stelian Burcea este la închidere. De asemenea, "balamaua" echipei este schimbată, Valentin Calafeteanu urmând să facă pereche cu Jack Umaga, ultima schimbare în Primul XV fiind la nivelul uneia din cele două aripi, Ionuţ Dumitru va fi în teren din primul minut de joc. Căpitanul Stejarilor, pentru a 15-a oară, va fi Stelian Burcea, cel care, în meciul cu Rusia, va ajunge la selecţia cu numărul 70 pentru România.

Echipa României pentru meciul cu Rusia:

1.Mihăiţă Lazăr(Castres), 2.Andrei Rădoi(Timişoara Saracens), 3.Alexandru Ţăruş(Sale Sharks), 4.Johan Van Heerden(CSM Bucureşti), 5.Valentin Poparlan(Timişoara Saracens), 6.Vlad Nistor(Albi), 7.Andrei Gorcioaia(Massy), 8.Stelian Burcea(CSM Bucureşti) (C), 9.Valentin Calafeteanu (CSM Bucureşti), 10.Jack Umaga(Timişoara Saracens), 11.Ionuţ Dumitru(Steaua Bucureşti), 12.Sione Fakaosilea(Ştiinţă Baia Mare), 13.Paula Kinikinilau(CSM Bucureşti), 14.Tangimana Fonovai (Timişoara Saracens) 15.Cătălin Fercu(Timişoara Saracens)

Rezerve: 16.Eugen Căpăţână (Timişoara Saracens), 17.Ionel Badiu (Timişoara Saracens), 18,Constantin Pristavita (Ştiinţă Baia Mare), 19.Marius Antonescu (Colomiers), 20.Kuselo Moyake (Steaua Bucureşti), 21.Florin Surugiu (Steaua Bucureşti), 22.Florin Vlaicu (Steaua Bucureşti), 23. Stephen Shennan (Timişoara Saracens)

Stejarii se pot califică la Cupa Mondială din Japonia în urmă rezultatelor pe care le vor obţine în sezonul 2017-2018, cumulat, astfel:
– dacă ocupă primul loc în Rugby Europe Championship 2017/2018;
– dacă se clasează pe locul 2 în Rugby Europe Championship, 2017/2018 după Georgia, calificată deja direct de la Cupa Mondială din Anglia;
– dacă se clasează după echipa calificată direct şi se impune într-un meci cu Portugalia, câştigătoarea Rugby Europe Trophy şi apoi în barajul tur-retur cu Samoa
– dacă se impune în turneul de recalificare din noiembrie la care vor mai participa Canada, Hong Kong/Coreea de Sud şi o echipa de Africa.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.