România a debutat cu victorie la World Rugby Nations Cup. "Stejarii" au învins Spania, cu 35-9

12 iun 2015 1065 afişări Comentează şi tu Rugby
România a debutat cu victorie la World Rugby Nations Cup. "Stejarii" au învins Spania, cu 35-9 Foto: Alexandru Hojda 21 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7965/14446352/45/ale-0119-resize.jpg

Naţionala de rugby a României a învins vineri seara, la World Rugby Nations Cup, de la Bucureşti, Spania cu 35-9 (16-3). Cu două reuşite, Viorel Lucaci a fost omul de eseu al "stejarilor", celelalte puncte venind din piciorul lui Vlaicu, Fercu şi Dumbravă. Pe de altă parte, în meciul cu "leii iberici", a debutat pentru România, sud-africanul Jody Rose, care a intrat pe finalul partidei.

România a intrat greu în primul meci disputat la competiţia care se organizează de nouă ani consecutiv pe Stadionul "Arcul de Triumf". Chiar în debutul meciului, la primul atac al românilor, arbitrul a dictat o lovitură de penalitate, însă Vlaicu a ratat deschiderea scorului. O acţiune care avea să se repete la numai câteva secunde distanţă, însă de această dată Vlaicu a reuşit transformarea, ca după câteva minute să mai pună trei puncte pe tabelă, 6-3. De altfel şi Bradley Linklater, transformerul Spaniei a avut probleme în a-şi regla şutul, acesta reuşind să transforme o singură penalitate din cele patru trimise la beţe.  După o primă repriză presărată cu multe greşeli individuale, cu probleme în mânuirea şi controlul balonului, "stejarii" şi-au revenit înainte de intrarea la vestiare. Pachetul de înaintare, arma letală a României, a împins perfect spre buturile ibericilor, iar Viorel Lucaci a culcat balonul în terenul de ţină, eseu transformat de Vlaicu, 16-3.


Viorel Lucaci (cu balonul) a reuşit să marcheze singurele două eseuri ale meciului FOTO: Hojda Alexandru

 

În minutul 25, în urma unui contact, Mihăiţă Lazăr a fost scos cu targa de pe teren. O accidentare ce părea destul de gravă, însă după câteva minute pilierul lui Castres s-a reîntors în prima linie, în aplauzele spectatorilor.

"Stejarii" au ieşit mai liniştiţi şi mai concentraţi în partea secundă, ceea ce s-a văzut şi în joc. O repriză mai bună valoric ca prima, în care au dominat tuşa şi grămada ordonată, iar balonul a ajuns mai mult pe linia de treisferturi, unde Fercu şi Apostol s-au făcut remarcaţi prin breşele reuşite în apărarea iberică. Faptul că România a fost mult mai prezentă şi mai disciplinată în joc a făcut ca adversarii să pună pe tabelă doar şase puncte (două penalităţi) de-a lungul celor 40 de minute. Mai mult, apărarea înaintată a românilor, i-a determinat să greşească, din minutul 35, ibericii jucând în 14, după o eliminare temporară, la scorul de 22-6 pentru tricolori. Imediat, elevii lui Lynn Howells au profitat de superioritatea numerică şi au mărit avansul pe tabelă prin eseul reuşit tot în urma unei acţiuni cu grămada, de către Viorel Lucaci, încercare transformată de Dănuţ Dumbravă, 32-9. Finalul partidei le-a aparţinut tot românilor, care au închis tabela prin penalitatea reuşită de Cătălin Fercu, 35-9.
 

Au marcat: România - Vlaicu 6 lp, 1t, Dumbravă 1t, Fercu 1 lp; Spania -Linklater 1lp, Aubanell Sevilla 2 lp
 

ROMÂNIA: 1. Mihaiţă Lazăr, 2. Otar Turashvili, 3. Andrei Ursache, 4. Valentin Popârlan, 5. Marian Drenceanu, 6. Viorel Lucaci, 8. Stelian Burcea 7. Mihai Macovei (C),  9. Valentin Calafeteanu, 10. Dănuţ Dumbravă, 11. Ionuţ Botezatu, 12. Florin Vlaicu, 13. Csaba Gal, 14. Adrian Apostol, 15. Cătălin Fercu. Rezerve: 16. Andrei Rădoi, 17. Constantin Pristaviţă, 18. Vlad Bădălicescu, 19. Marius Antonescu, 20. Vlad Nistor, 21. Florin Surugiu, 22. Jody Rose, 23. Florin Ioniţă

SPANIA: 1. Fernando Martin Lopez, 2. Joe Hutchinson, 3. Francisco Javier Sanz, 4. David Barrera, 5. Anibal Bonan, 6. Javier De Juan,8. Jaime Nava (C), 7. Adam Newton,  9. Gregory Maiquez, 10. Bradley Linklater, 11. Pierre Garcia, 12. Thibaut Alvarez, 13. Federico Casteglioni, 14. Ignacio Contardi, 15. Sergi Aubanell. Rezerve: 16. Francisco Blanco, 17. Juan Anaya, 18. Angel Durango, 19. Manuel Mora, 20. Jose Luis Del Valle, 21. Facundo Munilla, 22. Marcos Puig, 23. Gauthier Mingullon


În primul meci al zilei, Argentina Jaguars a învins Namibia cu 30-10.
 

  • În etapa următoare, pe 17 iunie, Argentina va întâni Spania, de la ora 17:00, iar România va juca cu Namibia, de la ora 20:00.
Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.