Marius Tincu a primit drept de joc în Franţa!

19 dec 2008 16 afişări Rugby

Suspendat pentru 18 săptămâni în Cupa Europei, după un meci cu Ospreys (Ţara Galilor) disputat pe 10 octombrie, talonerul Marius Tincu a primit aceeaşi pedeapsă şi în campionatul Franţei. În plus, el ar fi absentat şi de la meciurile echipei României din februarie şi martie (în rugby o suspendare se aplică în toate competiţiile).
Cum n-a existat nicio probă a vinovăţiei sale, clubul românului, Perpignan, s-a adresat Comitetului Olimpic din Franţa (CNOSF), care a recomandat Ligii Naţionale de Rugby (LNR) sa-i permită talonerului să joace în campionat. Nu a fost vorba despre anularea suspendării, însă în cazul în care LNR nu se conforma recomandarea forului olimpic francez ar fi cântărit greu, Perpignan deschizând o procedură civilă contra European Rugby Cup (ERC), forul care gestionează cupele europene, pe motiv că respectiva sancţiune îl „împiedică pe Tincu să muncească şi îi cauzează un prejudiciu”.
La nici 24 de ore după recomandarea CNOSF, Liga Naţională de Rugby din Franţa a anunţat printr-un comunicat că Marius Tincu a primit drept de joc în prima divizie din Hexagon (Top 14). Este o decizie fără precedent în istoria acestui sport, regulamentele International Rugby Board (IRB) şi European Rugby Cup (ERC) interzicând disocierea sancţiunilor. „Această decizie marchează o etapă importantă, afirmând că respectarea dreptului francez primează asupra altor considerente”, se arată în comunicatul LNR.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.