FR de Rugby, comunicat oficial despre arbitrul de la Belgia - Spania. Arbitrul a fost fugărit pe teren

21 mar 2018 3558 afişări Rugby
FR de Rugby, comunicat oficial despre arbitrul de la Belgia - Spania. Arbitrul a fost fugărit pe teren

Prin intermediul unui comunciat remis MEDIAFAX, FRR a anunţat că nu a primit niciun document oficial în care să fie anunţată de o eventuală suspendare a arbitrului meciului Spania-Belgia, Vlad Iordăchescu, dar şi motivul pentru care acesta nu va arbitra meciul dintre Pau şi Stade Francais.

”Având în vedere informaţiile vehiculate în mass-media legate de situaţia fără precedent creată în jurul brigăzii de arbitri care a oficiat în meciul Belgia-Spania din Rugby Europe Championship şi mai ales a speculaţiilor în ceea ce-l priveşte pe cel mai titrat arbitru român al ultimilor ani, Vlad Iordăchescu, Federaţia Română de Rugby doreşte să facă următoarele precizări:

1. Federaţia Română de Rugby nu primit niciun document oficial care să ateste suspendarea arbitrului Vlad Iordăchescu. Concluziile vehiculate în mass-media sunt rezultatul unor informaţii parţiale sau eronate, care aduc în acest moment prejudicii atât la nivel individual, cât şi general în ce priveşte prestaţiile oficialilor de meci în sportul cu balonul oval.

2. Schimbarea lui Vlad Iordăchescu din brigada care urmă să oficieze sfertul de finală al Challenge Cup, dintre Pau şi Stade Francais din 30 martie 2018, este legitimată de dorinţa organizatorilor, EPCR, de a asigura cele mai bune condiţii pentru desfăşurarea partidei. Luând în considerare faptul că în componentă unei dintre echipe intră jucători ai reprezentativei naţionalei spaniole, cât şi proximitatea geografică faţă de Spania, meciul urmând să se dispute la Pau, pe Stade du Hameau, s-a decis înlocuirea lui Vlad Iordăchescu în vederea menţinerii securităţii meciului şi evitarea oricăror incidente.

Precizăm că forul continental, Rugby Europe, va analiză vineri, 23 martie, la Poznan, atât prestaţia brigăzii de arbitri, cât şi gravele incidente disciplinare ale jucătorilor echipei Spaniei din timpul şi la finalul meciului disputat duminică, 18 martie, la Bruxelles, între Belgia şi Spania. Concluziile oficialilor Rugby Europe vor fi făcute publice.” se arată în comunicatul Federaţiei Române de Rugby, remis MEDIAFAX

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.