CALCULE | Cum se pot califica "Stejarii" la Cupa Mondială

5 mar 2018 3090 afişări Comentează şi tu Rugby
CALCULE | Cum se pot califica "Stejarii" la Cupa Mondială
 • Naţionala de rugby a României continuă campania de calificare la Cupa Mondială din Japonia 2019, urmând că sâmbătă, 10 martie 2018, ora 13:00, Stejarii să întâlnească la Buzău, Belgia.

Pentru această partida, a patra din Rugby Europe International Championship 2018, staff-ul tehnic a stabilit un lot de 31 de jucători, din care 17 formează pachetul de înaintare şi 14 sunt jucători de treisferturi.

Faţă de lotul care a pregătit meciul cu Rusia, sunt câteva modificări, alăturându-se Stejarilor Cristi Chirică, Jack Cobden, Robert Neagu şi Dumani Siphosethu Mtya, în timp ce Marius Antonescu, Stephen Shennan şi Vlad Nistor au fost lăsaţi la echipele de club.

Din jucătorii convocaţi, cei mai mulţi provin de la campioana României, 8 de la Timisioara Saracens, 7 sunt de la Steaua, 5 de la CSM Ştiinţa Baia Mare, 5 de la CSM Bucureşti şi 1 de la Dinamo, 4 joacă în Franţa şi unul în Anglia. Echipa se află deja la Buzău unde va pregăti meciul din această săptămâna, cu Belgia.

"Meciul cu Belgia este următorul pas în campania de calificare la Cupa Mondială. Trebuie să ne respectăm adversarul şi să fim concentraţi 100% pentru această partidă. Este important că după victoria cu Rusia moralul băieţilor a crescut, dorim ca de la meci la meci să creştem ca joc. Va fi o săptămâna intensă de pregătire, obiectivul acestei partide fiind victoria cu bonusul ofensiv", a declarat Lynn Howells, antrenorul României.

Lotul care pregăteşte meciul cu Belgia:

 • PILIERI: Ionel Badiu (Timişoara Saracens), Mihăiţă Lazăr (Castres), Constantin Pristavita (Ştiinţă Baia Mare), Alexandru Tarus (Sale Sharks), Alexandru Gordas (CSA Steaua)
 • TALONEURI: Andrei Rădoi (Timişoara Saracens), Florin Bardasu (Ştiinţă Baia Mare), Marian Căpăţână (Timişoara Saracens)
 • LINIA A DOUĂ: Johannes Van Heerden (CSM Bucureşti), Valentin Poparlan (Timişoara Saracens), Adrian Motoc (Racing 92), Dumani Siphosethu Mtya (Ştiinţă Baia Mare)
 • LINIA A TREIA: Stelian Burcea (CSM Bucureşti), Andrei Gorcioaia (Massy), Kuselo Moyake (CSA Steaua), Cristi Chirică (Ştiinţă Baia Mare), Răzvan Ilisescu (Blagnac)
 • MIJLOCAŞI LA GRĂMADĂ: Florin Surugiu (CSA Steaua ), Tudorel Bratu (CS Dinamo), Valentin Calafeteanu (CSM Bucureşti)
 • MIJLOCAŞI LA DESCHIDERE: Florin Vlaicu (CSA Steaua), Tudor Boldor (CSA Steaua)
 • CENTRI: Jack Umaga (Timişoara Saracens), Paula Kinikinilau (CSM Bucureşti), Sione Fakaosilea (Ştiinţă Baia Mare)
 • ARIPI: Ionuţ Dumitru (CSA Steaua), Tangimana Fonovai (Timişoara Saracens),Jack Cobden (CSM Bucureşti), Robert Neagu (CSA Steaua)
 • FUNDAŞI: Cătălin Fercu (Timişoara Saracens), Marius Simionescu (Timişoara Saracens)
 • STAFF: Lynn Howells (antrenor principal), Massimo Cuttitta (antrenor înaintare), Rob Moffat (antrenor treisferturi), Olivier Rieg (preparator fizic)

Stejarii se pot califica la Cupa Mondială din Japonia în urma rezultatelor pe care le vor obţine în sezonul 2017-2018, cumulat, astfel:

– dacă ocupă primul loc în Rugby Europe Championship 2017/2018;

– dacă se clasează pe locul 2 în Rugby Europe Championship, 2017/2018 după Georgia, calificată deja direct de la Cupa Mondială din Anglia;

– dacă se clasează după echipa calificată direct şi se impun într-un meci cu Portugalia, câştigătoarea Rugby Europe Trophy şi apoi în barajul tur-retur cu Şamoa

– dacă se impun în turneul de recalificare din noiembrie la care vor mai participa Canada, o echipa din Africa şi una din Asia sau Oceania.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.