Băiat de gaşcă! Start în IRB Nations Cup

10 iun 2011 721 afişări Rugby
Băiat de gaşcă! Start în IRB Nations Cup Băiat de gaşcă! Start în IRB Nations Cup

Spectacolul IRB Nations Cup revine pentru al cincilea anconsecutiv la Bucureşti, pe Stadionul "Arcul de Triumf". Azi, îndeschiderea turneului rugbistic, România întâlneşte Namibia,"stejarii" dorind să-şi ia revanşa, după ce anul trecut au fostînvinşi în ultimul minut, 21-17.

Piesă de rezistenţă în prima linie, talonerul Marius Tincu arevenit în echipa României după şase luni, ultimele patrupetrecându-le în afara terenului de joc din cauza unei accidentărila genunchiul drept. Noul căpitan al "stejarilor" a vorbit, pentruProSport, despre ultima competiţie pregătitoare pentru CupaMondială din Noua Zeelandă (9 septembrie - 23 octombrie).

Cum ai regăsit echipa?
Băieţii sunt OK, poate un pic obosiţi după un sezon încărcat. Toţisunt extrem de motivaţi pentru acest turneu, este o şansă pentrunoi ca să ne legăm ca grup.

Putem câştiga trofeul anul acesta?
Va fi greu, dar nu imposibil. Dacă nu îţi propui să câştigi, nu aide ce să mai intri pe teren. Sper că am învăţat din greşelile de apierde meciurile pe final.

Vă gândiţi deja la Cupa Mondială?
Nu. Avem în faţă acest turneu, care va fi pentru noi un ultim test.Trebuie să profităm că vom întâlni echipe de valoare egală sau maimare decât a noastră şi să facem un joc cât mai bun.

Cum te simţi?
Sunt OK, însă tot mai am probleme cu genunchiul, nu s-a recuperatcum trebuie şi se umflă tot timpul. Probabil cartilajul este praf,fac infiltraţii cu lichid sinovial, dar nu se observă oameliorare.

Mai urmezi tratament?
Acum, nu. O să văd cum mă simt după meciul cu Namibia. Sper să ducbine prima repriză şi când voi ieşi de pe teren să las echipaîntr-o situaţie bună.

Dacă nu eşti recuperat de ce joci? Rişti o nouăaccidentare...
Tot timpul am venit la naţională ca să joc, niciodată nu m-amgândit la ce risc. Vreau să dau frunzei de stejar tot ce am primit,sunt ceea ce sunt datorită rugby-ului, datorită României. Vreau săajut echipa atât cât pot.

Cum vezi meciul cu Namibia?
Va fi greu, pentru că este şi primul meci al nostru şi se ştie căne încălzim mai greu. Sper să facem un meci bun şi să câştigăm,pentru că asta contează.

Cum ai perceput din Franţa ce s-a întâmplat cuSocol?
M-a întristat. Eu am vorbit şi acum cu cei din federaţie şi aş vreasă se treacă peste toate problemele. Nu ştiu cine a greşit, darSorin a dat mult pentru echipă şi îmi pare rău că s-a ajunsaici.

Te-ai obişnuit cu postura de căpitan?
Nu văd asta ca pe un statut special, ci ca pe o chestie deîncredere. Sper să îi motivez cât pot mai mult pe băieţi.

Marius Tincu are 33 de ani şi este campion al Franţei cuPerpignan în 2009. El are în prezent 41 de selecţii pentru România,pentru care a debutat în 2002

Program azi, Ietapă:
17:00 România - Namibia
19:00 Georgia - South African Kings
21:00 Portugalia - Argentina Jaguars

România
ª calificată pentru a şaptea oară consecutiv la Cupa Mondială (aparticipat la toate ediţiile)
ª anul trecut a terminat IRB Nations Cup pe locul 2, obţinând douăvictorii din trei meciuri
ª după acest turneu, staff-ul tehnic va stabili lotul care va mergeîn Noua Zeelandă

Namibia
ªechipă calificată la Cupa Mondială
ª este actuala deţinătoare a trofeului IRB Nations Cup

"Nu ne vedem favoriţi la acest turneu, am venit aici săluăm fiecare meci în parte şi să-l câştigăm. Pentru noi este o mareoportunitate pentru a ne pregăti înaintea Cupei Mondiale",cpt. Jacques Nieuwenhuis

Georgia
ª eterna rivală a României, cele două echipe împart aceeaşi grupăla Cupa Mondială, B, Georgia calificându-se direct, în timp ceRomânia a trecut prin recalificări
ªla ediţia precedentă a terminat pe locul 5

"Meciurile acestea sunt importante pentru Cupa Mondialăpentru că stafful tehnic urmează să aleagă lotul care va merge înNoua Zeelandă şi fiecare dintre noi va da ce are mai bun pentru aprinde echipa", cpt. Ilia Zedginidze

Portugalia
ª nu a obţinut biletul pentru Noua Zeelandă, fiind eliminată dincursă chiar de România
ª nu a obţinut nicio victorie la IRB Nations Cup până acum

"Vor fi meciuri tari şi sper să fim adversari puternicipentru toate echipele. Avem mulţi jucători tineri în echipă şi e ooportunitate pentru ei de a juca meciuri de nivel ridicat", cpt. Joao Correia

ArgentinaJaguars
ª este a doua selecţionată a Argentinei, prima echipă pregătindmeciurile din turneul european (mâine, Argentina va juca cuBarbarians Franţa)
ªla ediţia precedentă a terminat pe locul 4

"Suntem o echipă tânără, dar ne-am pregătit bine şiaşteptăm să obţinem rezultate bune. Am venit pentru a face meciuricât mai bune şi pentru a câştiga cât mai mult ca grup"cpt. Santiago Gonzales

South AfricanKings
ª este o selecţionată regională pregătită de federaţia sud-africanăpentru a intra în Super 15 (din 2013 vor juca în această competiţieîn locul celei mai slab clasate sud-africane din 2012)
ª e o franciză a Capului de Est care va juca la Port Elizabeth,numindu-se de fapt Southern Kings

"Sunt aici echipe care vor participa la Cupa Mondială şinoi vom face totul pentru a le oferi meciuri tari înaintea acesteicompetiţii" cpt. Mzwandile Stick

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.