Jocurile Europene de la Baku | Ziua a cincea. Samara a revenit senzațional de la 0-2 la seturi și a învins-o pe Matilda Ekholm, cu 4-2, pentru a urca în optimi, la tenis de masă. „Liberistul” George Bucur a pierdut bronzul la cat. 65 kg

Jocurile Europene de la Baku | Ziua a cincea. Samara a revenit senzațional de la 0-2 la seturi și a învins-o pe Matilda Ekholm, cu 4-2, pentru a urca în optimi, la tenis de masă.
  • Publicat:
  • Actualizat:

România termină a cincea zi de competiție la  Jocurilor Europene de la Baku fără nicio medalie.

Cel mai aproape de a urca pe podium a fost „liberistul” George Bucur  la categoria 65 de kg,  care a pierdut însă meciul pentru bronz, în fața turcului Mustafa Kaya, cu 4-0. O evoluție notabilă a avut-o Eliza Samara, care la finalul acestei zile a rămas singura reprezentantă a României în probele individuale la tenis de masă, după eliminarea în turul secund a lui Adrian Crișan și a lui Bernie Szocs. Deși a avut un meci greu în turul doi, în care a întâlnit-o pe Matilda Ekholm, cea care se impusese cu 3-0 în confruntarea directă din meciul pe echipe, constănțeanca și-a luat revanșa. Samara a revenit de la 0-2 și a câștigat următoarele patru manșe, pentru a se califica în optimi unde o va întâlni pe poloneza Li Qian.

 

Cu o singură medalie de argint cucerită în proba de kaiac dublu, pe distanța de 500 m, de Roxana Borha și Elena Meroniac, România se află pe locul 26 în clasamentul pe medalii

 

Surpriza zilei a venit de la echipa mixtă Livia Panaete și Dacian Barna, la gimnastică aerobică. Cei doi s-au calificat în finala probei, cu a doua notă a concursului, doar italienii Michela Castoldi/Davide Donati fiind mai buni decât ei. În rest, boxul nu a mișcat astăzi, ambii pugiliști tricolori, Constantin Irinel Olaru și  Alexandru Machedon, ieșind din preliminarii. Naționala de volei feminin a suferit a treia înfrângere consecutivă la Baku, fetele cedând în fața Poloniei, în timp ce naționala de polo, juniori, a pierdut cu Franța și va juca pentru locurile 11-12, cu Slovacia.

 

UPDATE 20:00 Livia Panaete și Dacian Barna s-au calificat în finala probei de perechi mixte din concursul de gimnastică aerobică. Cei doi au obținut a doua notă din calificări, 21,000, după perechea italiană, Michela Castoldi/Davide Donati, care a adunat 21,050 puncte. Finala este programată duminică.


UPDATE 19:00 Naționala masculină de polo, juniori, a fost învinsă de reprezentativa similară a Franței, cu scorul de 7-5 (0-0, 1-1,3-2,3-2). Pentru România au marcat Victor Antipa (2), Cristian Seichei (1) și Vlad Georgescu (2), iar pentru francezi, Hugo Lepoint (1), Jocelyn Mutambayi (2), Lilian Ospedale (1), Reda Boukili (1) și Pierre Chandieu (2).În urma acestei înfrângeri,tricolorii vor juca joi, pentru locurile 11-12, cu Slovacia.


UPDATE 17:40 România a fost aproape de obținerea unei a doua medalii la Baku. Din păcate, George Bucur nu a reușit să își mențină concentrarea până la final și a pierdut meciul pentru bronz. Acesta a fost învins, la categoria 65 de kg,  de turcul Mustafa Kaya, cu 4-0.


UPDATE 17:10 În mai puțin de jumătate de oră, „liberistul” George Bucur va lupta pentru a aduce a doua medalie României la Jocurile Europene de la Baku. Acesta îl va întâlni în meciul pentru bronz la categoria 65 kg, pe turcul Mustafa Kaya.


UPDATE 16:30 România a rămas fără reprezentant în competiția masculină, la tenis de masă, individual. Calificat direct în turul secund, Adrian Crișan a fost învins cu 4-2, de grecul Kalinikos Kreanga și a părăsit competiția. Marți, în primul tur, a fost eliminat și Constatin Cioti.


UPDATE 13:30 Echipa mixtă de tir cu arcul a României, formată din Daniel Ciornei și Simona Băncilă a fost învinsă de echipa Georgiei, formată din Lașa Phakadze și Hatuna Narimandize, cu 5-3, în optimile de finală ale competiției de la Baku. Concursurile individuale vor avea loc joi la feminin și vineri la masculin.


UPDATE 12:40 Înfrângeri pe linie la box. Constantin Irinel Olaru a pierdut în preliminariile categoriei 69 kg, în fața georgianului Gela Abashidze, cu 3-0 (decizie în unanimitate). Nici Alexandru Machedon nu a avut mai mult noroc,la categoria 81 kg. În preliminarii, acesta a pierdut cu 3-0 (decizie în unanimitate) în fața elvețianului Uke Smajli.
 


UPDATE 12:10 Victorie de senzație pentru Samara în fața Matildei Ekholm, în turul doi la tenis de masă. Românca, a treia favorită a probei, a revenit de la 0-2 și a câștigat următoarele patru manșe, la finalul unei meci ce a durat 39 de minute. Ea și-a luat revanșa ce Ekholm se impusese cu 3-0 în confruntarea directă din meciul pe echipe. Joi, în optimi, Samara o va întâlni pe poloneza Li Qian.
 


UPDATE 12:00 George Bucur se va bate pentru medalia de bronz, în jurul orei 17:00. „Liberistul”, originar din comuna Valea Ciorii, a fost învins în semifinale categoriei 65 de kg, de italianul Frank Chamizo Marquez, cu 3-1. Bucur a dominat prima repriză, însă Marquez a revenit incredibil în cea secundă.


UPDATE 11:20 Trei meciuri și trei înfrângeri pentru naționala feminină de volei. Fetele au pierdut și al treilea meci din Grupa A, disputat miercuri dimineața, în compania Poloniei. Elevele lui Guillermo Gallardo au fost învinse cu 3-0 (25-23, 25-15, 25-17) la finalul unui meci ce a durat o oră și 21 de minute. Cele mai multe puncte pentru România au fost reușite de Nneka Onyejekwe. Vineri, România va juca cu reprezentativa similară a Turciei.


UPDATE 11:00 George Bucur pare cel mai în formă luptător român de până acum. Elevul antrenorului Aurel Cimpoeru s-a calificat în semifinale categoriei 65 de kg, după ce l-a învins categoric, pe ibericul de origine cubaneză, Yunier Silveira Castillope, cu 4-0.  Bucur  se va bate pentru a ajunge în marea finală cu italianul Frank Chamizo Marquez.


UPDATE 10:00 O veste rea și o veste bună la lupte. „Liberistul” George Bucur s-a calificat în sferturile de finală ale categoriei 65 kg, după ce l-a învins în „optimi” pe grecul Niko Arouzmanidis cu 4-1. Bucur se va lupta pentru un loc în semifinalele competiției cu ibericul de origine cubaneză, Yunier Silveira Castillo.


UPDATE 09:40 Nici la lupte, România nu a avut mai mult noroc. „Liberistul” Andrei Dukov a fost eliminat în optimile categoriei 57 kg de către georgianul Vladimer Khinchegashvili cu 3-0.


UPDATE 09:20 A început concursul la tenis de masă. Din păcate, Bernie Szocs a fost eliminată în turul 2 de olandeza Jie Li, cu scorul de 4-0. Au mai rămas în concurs Eliza Samara și Adrian Crișan.


Astfel, tricolorii vor deschide ziua de concurs, pe saltea, la lupte libere. Aici, la categoria 57 kg, Andrei Dukov este calificat direct în optimi, unde va da peste un adversar cu greutate, georgianul Vladimer Khinchegashvili. La fel ca și colegul său, George Bucur a urcat direct în optimile categoriei 65 kg, unde îl va întâlni pe Niko Arouzmanidis.

După ce marți s-au disputat primele tururi la tenis de masă, individual, masculin și feminin, competiția continuă astăzi . În turul secund, Bernie Szocs o va întâlni pe olandeza Jie Li, în timp ce Eliza Samara, calificată direct în turul secund va juca cu suedeza Matilda Ekholm. La masculin, Adrian Crișan îl va întâlni în turul secund pe grecul Kalinikos Kreanga. În sporturile individuale vor intra în concurs, în preliminarii, pugiliștii Constantin Irinel Olaru la  69 kg și Alexandru Machedon, la 81 kg.

Echipa feminină de volei este în căutarea primei victorii la Baku. După înfrângerile cu Azerbaidjan și Belgia, în Grupa A, fetele  antrenate de Guillermo Gallardo vor întâlni Polonia. La tir cu arcul, miercuri este programată întrecerea pe echipe mixt, în optimile de finală urmând a concura Daniel Ciornei și Simona Băncilă. La gimnastică aerobică, va avea loc proba de perechi mixt, unde România e reprezentată de  Dacian Barna și Lavinia Ioana Panaete.

În cea de-a doua parte de zilei va avea loc și meciul de polo dintre Franța și România, care va conta pentru locurile 9-12.
 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62 de ani
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri disponibile”
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri…
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele