Jocurile Europene de la Baku | Ziua a 11-a. Trei medalii pentru România. Spadasina Ana Maria Brânză câștigă prima medalie de AUR la Baku. Tibi Dolniceanu a cucerit ARGINTUL la sabie, iar Simona Gherman BRONZUL, la spadă. Robert Glința e în finală la 100m spate

Jocurile Europene de la Baku | Ziua a 11-a. Trei medalii pentru România. Spadasina Ana Maria Brânză câștigă prima medalie de AUR la Baku. Tibi Dolniceanu a cucerit ARGINTUL la sabie, iar Simona Gherman BRONZUL, la spadă. Robert Glința e în finală la 100m spate
  • Publicat:
  • Actualizat:

11 zile a așteptat România prima medalie de aur la Baku. Sportivii români au spart gheața marți, prin vicecampioana olimpică de la Beijing, Ana Maria Brânză, care a cucerit aurul în proba de spadă. Scrima este de altfel, după această zi, sportul care a săltat semnificativ România în clasamentul pe medalii pentru că Tiberiu Dolniceanu a cucerit medalia de argint la sabie, iar Simona Gherman a luat bronzul la spadă. Veștile bune nu se opresc aici, Robert Glința reușind calificarea în finala probei de 100 m spate, finală ce va avea loc miercuri.

Scrima este cel mai medaliat sport românesc de la Baku. În prima zi, sportivii români au cucerit nu mai puțin de trei medalii, aur, argint și bronz.  România rămâne cu șanse de medalie la acest sport și în întrecerile pe echipă, spadă feminin și sabie masculin.

Ana Maria Brânză a făcut un concurs perfect la Baku. După ce s-a calificat fără emoții din grupe, direct pe tabloul de 16. Au urmat rând pe rând, victorii cu estonianca Katrina Lehis, 15-12, în sferturi cu finlandeza Ctharina Kock, 15-4 și în semifinale cu estonianca,  Erika Kirpu, victorie obținută cu tușa de aur, 12-11. În finala dominată de tușele duble, Ana Maria a revenit de la 9-11 și a reușit șase tușe consecutive, pentru a o învinge pe rusoaica Yana Zvereva, cu 15-11. Simona Gherman, ajunsă și ea în semifinale la spadă, a fost învinsă de rusoaica Yana Zvereva, cu 15-8 și a rămas astfel cu medalia de bronz.

O evoluție bună a avut-o și sabrerul Tiberiu Dolniceanu. Acesta l-a învins întâi pe azerul Azar Taghiyev, cu 15-5, apoi pe britanicul James Honeybone, în optimi, cu 15-10 și pe rusul Savich, cu 15-10, în sferturile competiției. În semifinale, Tibi a avut un meci greu cu italianul Luigi Miracco, un meci în care a revenit de la 8-10 și s-a impus cu 15-11. În finală, marcat de oboseală și de efortul de a fi în concurs de la primele ore ale dimineții, Tibi a cedat cu 15-10, în fața ucreaineanul Andryi Yagodka.


UPDATE 18:21 Tiberiu Dolniceanu intră pe planșă pentru finala la sabie. El îl va întâlni pe ucraineanul Andryi Yagodka (locul 17 mondial)

Prima repriză. Tibi incepe în forță și câștigă două tușe, 2-0. Ucraineanul revine și întoarce rezultatul, 4-2. Sfătuit de antrenorul Mihai Covaliu, Tibi își pregătește mai bine atacurile și reușește să revină senzațional, de la 3-6, la 7-7. Mai mult, pe finalul primei runde, mai „înțeapă” încă o dată și trece la conducere, 8-7.
Repriza a doua. Ucreaineanul e mai incisiv și reușește să întoarcă rezultatul și trece la conducere, 11-9. Tibi revine cu o tușă, după care oboseala își spune cuvântul. Yagodka profită de acest lucru și punctează patru tușe consecutive, pentru a se impune cu 15-10.


UPDATE 17 :50 Începe prima finală pentru România la Baku. Ana Maria Brânză trage pentru aur cu rusoaica Yana Zvereva, Este o finală ce aduce față în față două spadasine de mâna stângă.

Prima repriză. Meciul este echilibrat și începe cu patru tușe duble, 4-4.
A doua repriză. Tușele duble au continuat și în această parte, cele două spadasine reușind să dea încă patru duble. Ana a punctat prima, rusoiaca a revenit, iar cu câteva secunde înainte de final, Zvereva a „înțepat” pentru a intra cu avantaj, 10-9
Repriza a treia. Zvereva s-a desprins la două tușe, 11-9, însă Ana Maria reușește cinci tușe consecutive, pentru a se desprinde la 14-11. Rusoaica este fără replică, iar Ana punctează decisiv pentru a câștiga AURUL, 15-11.


UPDATE 17 :40 Încep semifinalele la sabie masculin, unde România îl va avea în concurs pe Tiberiu Dolniceanu (locul 3 mondial). Acesta se va duela pentru un loc în finală cu italianul Luigi Miracco (locul 45 mondial).

Prima repriză. Italianul atac agresiv și reușește să se desprindă la 3 -2. Mai dă o tușă, însă Tibi cere video, arbitrul constată că a fost atac simultan și o anulează. La fel se întâmplă și cu tușa următoare, unde Tibi are câștig de cauză, tot la video. Este momentul în care Tibi își revine și reușește trei tușe consecutive. Italianul revine pe final și intră în repriza secundă cu avantaj, 8-7
Repriza a doua. Italianul se desprinde la 10-8, însă Tibi reușește să revină senzațional și să egaleze, 10-10, pentru a prelua apoi conducerea, 11-10. Meciul este echilibrat, Miracco atacă bine și restabilește egalitatea, 11-11. Pe final, elevul lui Mihai Covaliu își păstrează concentrarea și punctează patru tușe consecutive, 15-11. O victorie care îl duce pe Tibi în finala competiție, unde îl va întâlni pe ucraineanul Andryi Yagodka.


UPDATE 16 :55 În finală la spadă, Ana Maria Brânză o va întâlni pe rusoaica Yana Zvereva


UPDATE 16 :50 Urmează Simona Gherman care o va întâlni pe rusoaica Yana Zvereva.

Prima repriză. Zvereva punctează prima, dar Simona revine senzațional și reușește patru tușe consecutive, 4-1. Partida este echilibrată, rusoaica revine, însă Gherman o ține la distanță, 5-3
Repriza a doua. Zvereva atacă mai bine, este mai atentă și reușește să revină de la 3-6 și să egaleze, 7-7
Repriza a treia. Zvereva reușește o repriză incredibilă, Simona nu găsește soluții pentru atacurile rusoaicei și pierde, cu 15-8.


Simona Gherman a cucerit medalia de bronz la Baku FOTO: FRScrima/ Augusto Bizzi
 


UPDATE 16 :40 Brânză și Gherman încep meciurile pentru calificarea în finală Prima care intră pe planșă e  Ana Maria Brânză, locul 2 mondial, care are un meci greu cu estonianca,  Erika Kirpu, locul 3 mondial. 

Prima repriză. Kirpu a condus cu 2-0, Ana Maria a revenit, a egalat, ca apoi fiecare să mai puncteze încă o dată, 3-3.
A doua repriză. Ana Maria a avut inițiativa în acestă repriză și a reușit să se desprindă la 8-6.
Repriza a treia. Estoniaca a reușit să egaleze, mai mult să preia și conducerea după ce a dat trei tușe consecutive, 9-8. Ana a revenit, Kirpu a preluat conducerea, iar Ana a reușit să egaleze cu 30 de secunde înainte de final, 11-11. Urmează minutul de prelungire. Ana își calculează perfect atacul și reușește tușa de aur, 12-11 și urcă în finală.


Ana Maria și bucuria victoriei FOTO: FRScrima / Augusto Bizzi


UPDATE 16 :10 România a pierdut și la masculin la baschet 3×3. Tricolorii au fost învinși în prelungiri de Lituania cu 16-15. Mâine, în cel de-al doilea meci din Grupa A, România va juca cu Slovenia.


UPDATE 15 :15 Tiberiu Dolniceanu și-a asigurat medalia de bronz după ce s-a calificat în semifinale, la sabie. Acesta l-a învins în sferturi pe rusul Savich, cu 15-10 și se va duela, pentru un loc în mare finală cu italianul Miracco. Acesta l-a eliminat în sferturi pe Iulian Todosiu, cu 15-10. Alin Badea, al treilea român prezent în sferturi, a fost și el eliminat, de către ucraineanul Yagodka, care l-a învins cu 15-8.


UPDATE 14:50 Naționala feminină de baschet 3×3 a debutat cu o înfrângere la Baku. Fetele au pierdut primul meci în Grupa D, cu Lituania, cu scorul de 14-12. Miercuri, România va juca cu Rusia.


UPDATE 14:30 Iulian Teodosiu este al treilea sabrer calificat în sferturile de finală ale competiției de la Baku. El l-a învins pe Aliaksandr Buikevich cu 15-11 și îl va întâlni pe italianul Luigi Miracco.


UPDATE 14:10   În sferturi urcă și Tiberiu Dolniceanu. El l-a învins pe britanicul Honeybone cu 15-10 și îl va întâlni pentru un loc în semifinale pe învingătorul dintre Boris Savich și italianul Giovanni Repetti


UPDATE 14:00 Alin Badea s-a calificat în sferturi, după ce l-a învins pe germanul Huebers Richard, cu 15-12. Pentru un loc în semifinale se va duela cu învingătorul dintre italianul Massimilioano Murolo și ucraineanul Andriy Yagodka.


UPDATE 13:40 Din păcate, Mădălin Bucur este eliminat de britanicul James Honeybone, care îl învinge cu 15-6. Britanicul îl va întâlni în optimi, pe Tibi Dolniceanu.


UPDATE 13:35 Iulian Teodosiu s-a calificat și el pe tabloul de 16, după ce l-a învins pe Robin Schroedter cu 15-12. În optimi, acesta îl va întâlni pe Aliaksandr Buikevich, din Belarus.
 


UPDATE 13:30 Încă o victorie la Baku. Alin Badea s-a calificat și el pe tabloul de 16, după ce l-a învins pe maghiarul Gemesi. cu 15-9. În optimi, el îl va întâlni pe germanul Richard Huebers.


UPDATE 13:00 Victorie pentru Tibi Dolniceanu. Acesta s-a calificat pe tabloul de 16 după ce l-a învins pe azerul Azar Taghiyev, cu 15-5. Pentru un loc în sferturile de finală, el își poate întâlni colegul de echipă, pe Mădălin Bucur, în cazul în care acesta îl va învinge pe britanicul James Honeybone.


UPDATE 12:50 La sabie, toți reprezentanții României vor trage pe tabloul de 32, astfel Alin Badea va trage cu ungurul Bence Gemesi, iar Iulian Teodosiu cu germanul Robin Schroedter. Tiberiu Dolniceanu îl va întâlni pe azerul Azar Taghiyev și Mădălin Bucur, pe britanicul James Honeybone.


UPDATE 12:40 Super meciuri pentru reprezentantele României la spadă. Ana Maria Brânză și Simona Gherman s-au calificat în semifinalele competiției la Baku. În sferturi, Ana a învins-o pe finlandeza Kock cu 15-4 și o va întâlni în semifinale pe o altă estoniancă, Erika Kirpu. Tot în sferturi, Simona a învins-o pe italianca Rizzi cu 15-10 și se va duela în semifinale cu rusoiaca Yana Zvereva. Cu medalia de bronz asigurată, fetele noastre vor trage pentru a se califica în marea finală.


Brânză și Gherman se pot întâlni în finala de la Baku. FOTO: FRScrimă


UPDATE 12:05  Alin Badea este cel de-al treilea sabrer român care a ieșit din grupe, de pe locul secund. El a obținut patru victorii în cele cinci meciuri disputate.


UPDATE 12:05  Iulian Teodosiu a ieșit și el din grupe de pe locul secund, cu patru victorii în cele cinci meciuri disputate. S-au mai calificat din Grupa B, rusul Boris Savich și francezul Nicolas Rousset. Mădălin Bucur  a reușit și el să iasă din grupe, deși a obșinut doar 2 vcitorii în cele cinci meciuri disputate.


UPDATE 12:00 Tiberiu Dolniceanu și Iulian Teodosiu sunt primii sabreri români care au ieșit din grupe. Astfel, Dolniceanu a câștigat Grupa A, din care a făcut parte, după ce a câștigat 4 din cele 5 meciuri în care a tras. Tibi, ibericul Fernando Casares și britanicul James Honeybone au mers mai departe.


 


UPDATE 11:50 Ana Maria Brânză s-a calificat și ea în „sferturi” la spadă. Vicecampioana olimpică de la Beijing  a învins-o pe estonianca Katrina Lehis, cu 15 -12 și o va întâlni în sferturi pe finlandeza Ctharina Kock.


UPDATE 11:00 Simona Gherman s-a calificat în sferturile de finală ale probei de spadă.  Ea a învins-o pe rusoaica Olga Kochneva, cu 15-10 și se va duela pentru un loc în semifinale cu învingătoarea dintre italiana Giulia Rizzi și britanica Corinna Lawrence.


UPDATE 10:00 Simona Gherman s-a calificat pe tabloul de 16 al al probei de spadă-individual, după 15-9 cu Avital Marinuk (Israel). În turul următor, sportiva de la Steaua o va întâlni pe Olga Kochneva (Rusia).  Pe tabloul de 16, Ana Maria Brânză va trage cu Katrina Lehis (Estonia, 20 de ani).


UPDATE 09:30 Amalia Tătăran s-a oprit pe tabloul de 32, după ce a fost eliminată, scor 10-15, de Corinna Lawrence (Marea Britanie).


UPDATE 09:00 În proba individuală de spadă-feminin, doar trei dintre cele patru spadasinele tricolore au ieșit din grupe: Ana Maria Brânză 5 victorii din 6 meciuri, Amalia Tătăran 4/6 și Simona Gherman 3/6. Medaliata cu bronz de la europene, Simona Pop, a fost eliminată în grupe, după 2 victorii din 6 meciuri. Ana Maria Brânză a acces direct pe tabloul de 16, unde va întâlni învingătoarea dintre estoniencele Lehis și Embrich. Amalia Tătăran va trage pe tabloul de 32 cu Corina Lawrence (Marea Britanie) și Simona Gherman cu Avital Marinuk (Israel).


Ziua a 11-a a Jocurilor Europene de la Baku aduce în concurs trupa de scrimeri de care se leagă noi speranțe de medalie pentru delegația României. Pe lângă scrimă, tricolorii vor mai concura la înot, box și baschet 3×3.

La sabie – masculin, România va fi reprezentată de Tiberiu Dolniceanu, Iulian Teodosiu, Alin Badea și Mădălin Bucur.

Începând de astăzi va debuta și concursul de înot, în prima zi vom avea reprezentanți, în calificări, la 100 m spate, pe Robert Glinta, la 400 m liber, pe Bogdan Andrei Scarlat, la 4×100 m liber, pe Robert Glinta, Bogdan Mihai Petre, Bogdan Andrei Scarlat și Gabriel Cristian Sonoc. La feminin, România va avea o singură reprezentantă în calificări, pe  Emilia Maria Colti – Dumitrescu la 800 m liber. Robert Glință a fost primul care a mers mai departe. El a încheiat pe locul doi cea de a cincea serie de calificare la 100 metri spate, cu 55,92, rezultat care i-a permis calificarea în semifinale, cu al patrulea timp la general. La 400 metri liber, Bogdan Scarlat a încheiat seria cu 4:00,57, ratând calificarea în finală.

La baschet 3×3, cele două echipe tricolore, feminin și masculin, vor debuta în compania Lituaniei. Românii sunt campionii europeni din 2014.

La box, ultimul tricolor rămas în concurs, Florentin Niculescu (64 kg) va avea un meci extrem de greu în compania azerului de origine cubaneză Collazo Sotomayor. 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri de cuțit. Ce a mărturisit în fața sediului de poliție, în ziua în care Andreea a fost condusă pe ultimul drum
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit de mulți
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit de mulți
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup