Jo Jo Dan țintește titlul mondial

Autor: Iulian ANGHEL Publicat: 05 Nov. 2008, 18:09 Actualizat: 06 Nov. 2008, 08:36 Alte Sporturi

E înăltuț, subțirel și în timpul liber poartă ochelari. Când îi dă jos și intră pe ring, lovește cu stânga năprasnic. Nici n-ai zice că e același tip care duminică de duminică se roagă la biserica românească din Montreal pentru o altă șansă în viață.

Jo Jo Dan e Ion Ionuț Dan în varianta românească. Un boxer care n-a avut mare noroc la amatori și care a plecat în lume, la fel ca alții, visând să se lupte cu adevărat pe bani. Jo Jo a ales Canada atras de faima fostului coleg de la lotul național, Lucian Bute. Numai că norocul nu i-a surâs la fel și cariera de profesionist și-a început-o cărând saci de ciment și boxând pentru 500 de dolari. Timpul a trecut, cariera sa a evoluat și puștiul fugit dintre blocurile Rahovei a câștigat centura nord-americană a categoriei sale, 63 de kilograme.

Deși unii ar crede că acest lucru l-a aranjat în viață, Jojo nu doarme nicidecum pe un sac de bani. Ba din contră. Stă într-o cameră a unui apartament închiriat împreună cu alți doi boxeri la Montreal și patru ore pe zi lucrează. Lasă mănușile și pune mâna pe mătură, făcând curat la o fabrică de elicoptere. Totul pentru 1.000 de dolari pe lună, bani care îi asigură chiria și alte cheltuieli curente.

În restul timpului se antrenează. De la 7 dimineața și de la 11:30. „La patru după-amiaza intru la muncă și vin pe la nouă seara. Mănânc și mă culc visând că mă bat pentru titlul mondial. La asta mă gândesc în fiecare noapte. E șansa mea să trăiesc mai bine”, spune sincer românul. „Aș putea să mă dau mare și să declar că vreau glorie, dar ce rost are? Îmi doresc să trăiesc mai bine, eu și familia mea, și numai boxul îmi poate oferi șansa asta. Dacă nu mi-a plăcut școala, ce să fac?”, punctează boxerul.

"Mi-a fost foarte greu de multe ori, dar niciodată nu m-am gândit să renunț la box" – Jo Jo Dan, boxer

22 de meciuri are Jo Jo Dan ca boxer profesionist, reușind de 12 ori să termine meciurile prin KO. El nu a suferit nicio înfrângere

Autor: Iulian ANGHEL Publicat: 05 Nov. 2008, 18:09 Actualizat: 06 Nov. 2008, 08:36 Alte Sporturi
Pe aceeași temă