Jo Jo Dan: „Pot să fiu campion!”

Autor: Iulian ANGHEL Publicat: 05 Nov. 2008, 18:15 Actualizat: 06 Nov. 2008, 08:36 Alte Sporturi
Jo Jo Dan: „Pot să fiu campion!”

Pe Jo Jo Dan lumea a început să îl cunoască după ce l-a pus la podea pe Raul Balbi, omul care îi dăduse frisoane lui Doroftei.

Acela a fost momentul lansării tale?
În România, probabil că da. Balbi era vedetă la mine acasă, iar faptul că l-am bătut prin KO destul de rapid a atras privirile și asupra mea. În Canada mă mai știa lumea, dar acasă de unde? Boxul nu e fotbal să se dea toată ziua la televizor.

Cum l-ai caracteriza pe boxerul Jo Jo Dan?
Un stângaci incomod, care ține adversarii la distanță. Dau bine la ficat, dar uneori mă hazardez și îmi pierd din stabilitate când vreau să lovesc foarte tare.

Și ce crezi că îți lipsește?
Meciurile. Vreau să mă bat pentru o centură mondială. Sunt în primii 15 la toate versiunile și vreau ca la anul să ajung în postura de challenger obligatoriu. Simt că pot să fac mai mult și nu mi-e frică de nimeni. Poate sunt eu mai nebun, dar chiar îmi doresc cel mai tare meci posibil.

Ai vreun idol?
Bute e idolul și prietenul meu și aș vrea să am și eu traiectoria lui în carieră. Boxul cere multe sacrificii, iar eu sunt dispus să le fac. Pot să fiu campion.

Trăiește din bursele de meci

Deși se antrenează la Montreal, Jo Jo Dan nu mai are contract cu Interbox, club la care e legitimat Lucian Bute. Vechiul angajament a expirat și nu a mai fost prelungit, din motive financiare. În aceste condiții, singurii bani pe care îi ia românul sunt bursele de meci. Nefiind chiar o vedetă, acestea sunt undeva la 20.000-30.000 de dolari pe meci, dar Jo Jo a boxat chiar și pe câteva mii.

Obreja și Gănescu „lucrează” pentru el

Cei care se agită să îi găsească meciuri lui Jo Jo sunt promotorul Cristi Gănescu și președintele FRB, Rudel Obreja (foto). Ei i-au organizat gala de la Piatra-Neamț și tot ei încearcă să îi mai facă un meci anul acesta. „E talentat și poate ajunge departe”, crede Gănescu, în vreme ce Obreja spune că are grijă de unul dintre „copiii săi”: „După Bute și Diaconu, România mai poate avea un campion mondial”.

Autor: Iulian ANGHEL Publicat: 05 Nov. 2008, 18:15 Actualizat: 06 Nov. 2008, 08:36 Alte Sporturi
Pe aceeași temă