Tragedie în handbal! Antrenorul lui HCM a fost găsit mort! "Nu ne vine să credem!"

8 mai 2010 196 afişări Handbal
Tragedie în handbal! Antrenorul lui HCM a fost găsit mort! "Nu ne vine să credem!" Tragedie în handbal! Antrenorul lui HCM a fost găsit mort în Mamaia!

UPDATE13:29 Şeful Serviciului Judeţean de MedicinăLegală, Marius Popa, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAXcă, potrivit rezultatului preliminar al necropsiei, antrenorul sârbZoran Kurtes a murit din cauza asfixiei mecanice, prin aspirare deconţinut gastric, adică s-a înecat cu propria vomă.


O nouă dramă loveşte handbalul românesc! Antrenorul campioaneiRomâniei, HCM Constanţa, Zoran Kurteş, a fost găsit mort azi noaptela hotelul Flora din Mamaia! Se pare că sârbul de 44 de ani adecedat din cauza unui stop cardio respirtator.

Surse din cadrul clubului au declarat că tehnicianului sârb is-a făcut dintr-o dată rău, s-a aşezat pe patul din camera de laHotelul Flora din Mamaia, unde era cazat, iar un pieten care-lînsoţea a sunat la 112. Un echipaj SMURD a sosit în aproximativşapte minute şi a încercat timp de o oră să-l resusciteze. Decesula fost constat în jurul orei 23.00, informează MEDIAFAX

Staful medical a echipei nu cunoştea ca tehnicianul să fi avutvreo problemă de sănătate.

Jucătorul Alexandru Dimache s-a declarat şocat de vesteadecesului antrenorului său: "Eu nu cred, degeaba îmispuneţi, nu pot să cred! Eu mă pregăteam să merg la antrenament.Este o tragedie la fel de mare ca atunci când a murit MarianCozma."

HCM Constanţa încheiase joi seară campionatul, iar Kurtesreuşise cel de-al doilea titlu consecutiv cu gruparea din oraşul dela malul mării.

Născut pe 23 decembrie 1965, Kurtes a activat ca jucător timp de11 sezoane pentru Jugovic Kac. Ca antrenor, Kurtes a mai pregătitpe Jugovic Kac, Sintelon, Crvenka, Partizan Belgrad, Vojvodina NoviSad, Pick Szeged şi Al-Ahly, adunînd trei titluri şi trei cupe aleSerbiei, dar şi un titlu în Egipt. Pe lîngă echipele de club,Kurtes a activat şi la echipa naţională a fostei Iugoslavii, cucare a obţinut două medalii de bronz la Campionatul Mondial. Ambeleperformanţe au fost realizate ca antrenor secund: în 1999 ca secundal lui Zoran Jivkovic, iar în 2001 al lui Branislav Pokraetz. În2003, Kurtes a fost antrenor principal al naţionalei Serbiei şiMuntenegrului, cu care s-a clasat pe locul 8 la CampionatulMondial. Cele mai mari performanţe în cupele europene ale luiKurtes le reprezintă semifinala din Cupa EHF, în 1999-2000(Sintelon - Valladolid) şi semifinala din Cupa Cupelor, însezonul
2001-2002 (Partizan Belgrad - Ciudad Real).

În acest sezon, Kurtes a evoluat cu HCM în optimile de finalăale Ligii Campionilor.

Kurtes era antrenorul Constanţei din 29 septembrie 2008, a fostcăsătorit şi avea doi copii.

Vom reveni cu amănunte!

Sursa:MEDIAFAX

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.