Sistemul a învins! Hărţuirea a dispărut subit

26 ian 2013 5201 afişări Handbal
Sistemul a învins! Hărţuirea a dispărut subit

Handbalista care a susţinut în urmă cu două săptămâni că e agresată de colegele sale lesbiene de la Rapid a ales să continue activitatea în Giuleşti
În perioada 11 - 14 ianuarie, ProSport a găzduit în paginile sale mărturiile a doi părinţi şi a unei handbaliste despre unele lucruri care s-au petrecut în vestiarul şi în cantonamentele formaţiei Rapid Bucureşti, în ultimii trei ani.

"Şase dintre fetele de la Rapid sunt lesbiene şi s-au dat la fata mea. Fiica mea este marginalizată şi provocată mereu de lesbienele de la Rapid. Şi nu doar la fata mea s-au dat. Vreau să-mi iau fata de acolo", au fost declaraţiile unei mame, pe 11 ianuarie, continuate o zi mai târziu de fiica acesteia: "În vestiar la Rapid, la duş, fetele o fac între ele, se sărută, consumă alcool, fumează. Eram agresată de fiecare dată când mergeam la antrenament, în fiecare zi, de luni până vineri. După şedinţa de pregătire, rămânând singure la duş, fetele se sărutau, se pipăiau, beau alcool. Eu nu am acceptat niciodată ceea ce fac ele. Vreau să plec". Acuzaţiile au fost completate luni, de un al doilea părinte (n.r. - care a avut fata la handbal la Rapid), care susţinea că "Aniţa (n.r. - Sultana Aiacoboaie) cere bani. Spune către părinţi să îi dea 50 de milioane de lei vechi pentru a da drumul unei fete. În contractul lor nu este prevăzut aşa ceva. Sunt multe lucruri murdare care se întâmplă pe acolo, în culise. Foarte multe!".

"Nimeni nu are ceva de reproşat!"

Acuzaţiile aduse de părinţi în ProSport au declanşat o anchetă la clubul de handbal Rapid. Preşedinta Vali Caciureac a stat de vorbă cu peste 100 de părinţi care au sau au avut sportive în Giuleşti din 2010 şi până în prezent, dar şi cu sportivele, începând cu grupele de copii şi terminând cu junioarele. După două săptămâni de strâns declaraţii, totul pare OK la Rapid. "Am vorbit cu sportivele, cu părinţii şi cu antrenorii de la toate grupele de vârstă. I-am rugat pe toţi să declare dacă au ceva negativ de susţinut împotriva clubului sau a vreunui angajat de la Rapid. Nimeni nu are nimic de reproşat. Nu există părinţi care au dat şpagă la antrenori şi nici fete care să fie sau care să se simtă agresate de către colegele lor", ne-a declarat preşedintele clubului de sub Podul Grant.

"Sportiva în cauză se simte bine la Rapid!"

În dosarul rezultat din acheta clubului Rapid, atât mama, cât şi handbalista au depus declaraţii pe propria răspundere în care susţin că totul e în regulă la club, în totală contradicţie cu ceea ce au declarat în ProSport, în urmă cu două săptămâni. Mai mult, sportiva nu a depus nicio o cerere de transfer şi a renunţat la orice gând de a se muta la o altă formaţie din Bucureşti. "Ştiu care e sportiva care a dat interviul în ProSport. E în continuare la noi, nu vrea să plece şi vă spun că se simte foarte bine la Rapid. E extrem de liniştită şi vă asigur că poate ajunge o sportivă de mare valoare. Cred că în momentul în care a dat interviu în ProSport a vrut să fie vedetă pentru o zi", a completat Vali Caciureac.

Ştiu cine e sportiva care a dat interviul în ProSport. E în continuare la noi, nu vrea să plece şi vă spun că se simte foarte bine la Rapid. E extrem de liniştită şi vă asigur că poate ajunge o sportivă de mare valoare
Vali Caciureac, preşedinte Rapid

Nimeni nu are nimic de reproşat. Nu există părinţi care au dat şpagă la antrenori şi nici fete care să fie sau care să se simtă agresate de către colegele lor
Vali Caciureac, preşedinte Rapid

ProSport a încercat ieri să stea de vorbă atât cu mama, cât şi cu sportiva, pentru a afla motivul pentru care au depus acele declaraţii contradictorii la clubul Rapid, dar niciuna nu a dorit să mai spună ceva oficial.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.