Narcisa Lecuşanu vs Alexandru Dedu: ”Dacă 6 ani au fost puţini, lăsaţi-mă să vă demonstrez că în 6 luni se pot face mai multe lucruri”

9 feb 2018 3374 afişări Comentează şi tu Handbal
Narcisa Lecuşanu vs Alexandru Dedu: ”Dacă 6 ani au fost puţini, lăsaţi-mă să vă demonstrez că în 6 luni se pot face mai multe lucruri”

Narcisa Lecuşanu şi-a prezentat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, câteva din ideile cu care vrea să conducă handbalul românesc în următorii 4 ani. Vicecampioana mondială a reluat câteva din temele cu care am discutat şi la ProSport LIVE (emisiunea poate fi urmărită integral aici), dar în acelaşi timp i-a oferit preşedintelui în exerciţiu câteva răspunsuri, după ce Alexandru Dedu a făcut unele afirmaţii chiar şi în studioul nostru.

”După 4 ani în Board-ul feminin la EHF, când participi la alegeri, este normal să iei doar 6 sau 7 voturi? Întreb. Şi dacă Europa îţi dă 7 voturi, apoi ajungi într-un Board major, înseamnă că ai multă reprezentativitate pe alte continente”, a susţinut Alexandru Dedu la ProSport LIVE (emisiunea poate fi urmărită integral aici).

”L-am auzit pe actualul preşedinte că a spus că am luat doar 6 voturi. Au fost 7 voturi, dar de la oameni care m-au simpatizat şi nu aveau de împărţit voturi pentru acel Board cu alte federaţii. Vreau să vă spun că la nivelul acesta, politica şi susţinerea trebuie să fie a federaţiei. Eu m-am reprezentat singură, dar şi România. Puterea fără un mandat nu am avut-o niciodată. Doar cu ajutorul lui Michael Wiederer şi Jean Brihault am ajuns în Board-uri, pentru că am fost nominalizată la Executiv. Şi eu cred că trebuie să fim mândri că aceşti oameni m-au dorit. Cred că m-au simţit capabilă şi pentru că aveam ceva de spus în perspectiva handbalului. Şi nu în ultimul rând, la alegerile din 17 noiembrie la IHF, unde am fost aleasă ca membru în Comitetul Executiv, chiar şi Europa mi-a dat votul acolo”, a venit răspunsul Narcisei Lecuşanu, considerând că experienţa acumulată în ultimii ani în forurile internaţionale ar trebui să reprezinte un factor important la alegerile din 14 februarie.

Narcisa Lecuşanu a mai evidenţiat faptul că reprezentanţii României nu au nicio susţinere din partea federaţiei, în afară de a semna nişte mandate, în tentativa de a se impune şi la nivel internaţional. ”Mă zbat pentru handbal şi până la urmă pentru ai noştri fiind acolo, în structurile internaţionale. De fiecare dată, reprezentanţii noştri, arbitrii, observatorii, delegaţii îşi fac lobby singuri, nicidecum prin Federaţie.

CE AFIRMAŢII A MAI FĂCUT, PRINTRE ALTELE, NARCISA LECUŞANU

  • ”Informaţia mea la cald de acolo (n.r. din forul de conducere al IHF, Comitetul Executiv) ar putea ajuta handbalul românesc. Văd proiecte cum se întâmplă la alte federaţii, văd proiecte cum se întâmplă peste tot, din păcate nu pot aplica la mine acasă”
  • ”Dacă voi ajunge acolo, imediat voi face o echipă pentru a dezbate Statut, Regulamente, apoi voi merge în teritoriu pentru a face dezbateri cu toţi antrenorii, pentru a afla absolut toate problemele pentru că s-ar putea să nu fi prins în proiectul meu tot ce îi doare. Iar de acolo vom trage concluzii şi vom implementa, în aşa fel încât să fim mai buni decât am fost”
  • ”Şi eu m-am întrebat de ce un om care a jucat handbal, care cunoaşte fenomenul, a fost 2 ani de zile preşedintele Ligii Profesioniste şi alţi 4 ani preşedintele Federaţiei Române de Handbal (n.r. referire la Alexandru Dedu) nu a reuşit să schimbe nimic în sensul Statutului şi în sensul Regulamentelor. Dacă 6 ani au fost puţini, lăsaţi-mă să vă demonstrez că în 6 luni se pot face mai multe lucruri. Şi nu păcălim!”
  • ”Am auzit că Pascual este un om extraordinar, a venit cu idei frumoase pentru dezvoltarea handbalului masculin, dar cred că e nevoie de mai mult timp, o prezenţă mai mare aici în România. Şi vă spun sincer, dacă mi-ar sta în putere, l-aş convinge să vină aici, între noi, şi să nu mai aibă Barcelona”

Narcisa Lecuşanu, Alexandru Dedu şi Robert Licu sunt adversari pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Handbal. Alegerile sunt programate pe 14 februarie.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.