VIDEO | Alexandru Dedu la ProSport LIVE: ”Xavier Pascual şi Ambros Martin mi-au transmis deja că atunci când va fi alt preşedinte, va avea demisiile lor pe birou”. Cum arată contractul lui Tadici la lotul de tineret

8 feb 2018 3866 afişări Handbal
VIDEO | Alexandru Dedu la ProSport LIVE: ”Xavier Pascual şi Ambros Martin mi-au transmis deja că atunci când va fi alt preşedinte, va avea demisiile lor pe birou”. Cum arată contractul lui Tadici la lotul de tineret

Alexandru Dedu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal care şi-a propus să continue încă 4 ani în această funcţie, a fost prezent la ProSport LIVE, emisiune în cadrul căreia şi-a expus o parte din strategia pentru 2018-2022, cu care vrea să câştige alegerile din 14 februarie. În acelaşi timp, a răspuns la câteva subiecte actuale din această perioadă, a vorbit şi despre lucrurile bune şi mai puţin bune din actualul mandat.

 

Alexandru Dedu a vorbit deschis despre contractele antrenorilor români la loturile naţionale, dar şi despre cele ale antrenorilor străini. Unele lucruri le-a spus în premieră.

... despre situaţia antrenorilor de la loturi în momentul în care a venit preşedinte la Federaţia Română de Handbal

”Vă explic dinamica plătirii antrenorilor de lot pe mandatul meu. Când eu am ajuns preşedinte, antrenorii de lot nu erau plătiţi. Domnul Tadici avea un salariu de 500 de euro şi nici acela plătit. L-am adus eu la zi cu toate cele, conform contractului. În momentul în care a trebuit să mă pun în faţa acestor antrenori, am spus că fac pe dracu-n patru să pot să plătesc nişte prime de obiectiv. În schimb, nu am bani pentru a asigura orice tip de indemnizaţie şi asta e realitatea. Mai mult decât atât, revin la un mare disconfort la echipa naţională de seniori. Am pierdut cu Finlanda (n.r. 2014), nu vă închipuiţi ce atmosferă era în echipa naţională. M-am dus până la Constanţa ca să vorbesc cu Sundovski, era un antrenor pe val în acel moment şi cu Sandu Buligan, pentru că aveam nevoie de el pentru acea dublă cu Suedia. Sundovski mi-a spus că nu poate să vină pentru 2 luni, pentru asta aveam bani să îl plătesc, el a vrut pe 2 ani. Sandu Buligan, doar când i-am propus treaba asta, s-a ridicat şi a plecat din încăpere. Atunci am apelat la cunoştinţele mele şi a venit Gaudin. Cam asta era starea în momentul acela.

În schimb, apropo de premieri, cred că promisiunile mi le-am îndeplinit cu brio. Toate obiectivele realizate de către antrenorii echipelor naţionale au fost substanţial premiate, suplimentate din venituri. În momentul în care m-am sismţit solvabil, am început să închei contracte cu absolut toţi colaboratorii de la loturile naţionale, nu vorbim doar de antrrenori, vorbim despre tot staff-ul din spate şi în momentul de faţă suntem OK

... despre contractul lui Gheorghe Tadici la lotul de tineret U20

”Am auzit şi eu, se zvoneşte în ţară, că Tadici are salariu de 3.000 de euro, iar Burcea vreo 2.000 de euro. Au nişte indemnizaţii civilizate per acţiune, fiindcă aşa ne dă nouă voie Codul Fiscal, să indemnizăm antrenorii de echipă naţională”

...despre contractele lui Jordi Giralt şi Ambros Martin

”Jordi Giralt are un contract lunar. Ambros Martin are salariu per acţiune. L-a avut lunar, dar la insistenţele Directoarei Economice şi cu modificările de Cod Fiscal facem pe acţiune, pe număr de zile, se divide suma cu care am discutat”

... despre dimensiunea salariilor

”Sunt uşor surprins pentru că amândoi colegii mei cu care candidez la această funcţie au jucat foarte mult în străinătate şi ca o întrebare, nu neapărat retorică, m-ar interesa dacă ei ştiau salariul unui jucător de lângă ei. Legat de chestia asta, vreau să vă reamintesc că FR de Handbal este o societate de drept privat de interes naţional. Toţi banii de echipă naţională mare vin din venituri proprii”

... despre situaţia lui Ambros Martin şi Xavier Pascual după 14 februarie

”Am observat temeri din partea contracandidaţilor mei <<Dacă veţi lucra cu ei, ce veţi face? Păi trebuie să mă uit pe contract>>. Vreau să-i asigur că amândoi antrenorii mi-au transmis deja că atunci când va fi alt preşedinte, va avea demisiile lor pe birou, nu neapărat că nu ar continua, ci de a da libertatea noului preşedinte de a avea o opţiune, ca să fie liniştiţi, să nu îşi facă griji. Oamenii aceia au venit pentru un proiect, nu au venit pentru bani. Sunt remuneraţi. Da, pentru că valoarea se plăteşte, ca să lămurim acest aspect. Pasqui mi-a spus chestia de prin vară, iar Ambros Martin mi-a spus-o acum când a venit şi a jucat cu Gyor: <<Alexandru, ştiu că eşti în campanie electorală, vreau ca tu să ştii că în momentul în care va veni un nou preşedinte, eu nu stau în acel contract>>. Se poate continua, dar este la latitudinea noii conduceri, despre asta este vorba”

  • Emisiunea poate fi urmărită integral în video-ul care însoţeşte acest articol
  • Alegerile la Federaţia Română de Handbal sunt programate în 14 februarie, iar contracandidaţii lui Alexandru Dedu sunt Robert Licu şi Narcisa Lecuşanu

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.