Ziua în care Cristian Ţopescu l-a sunat pe Traian Băsescu. Motivul, cum a reacţionat fostul preşedinte al României şi ce a urmat

16 mai 2018 12349 afişări Comentează şi tu Gimnastica
Ziua în care Cristian Ţopescu l-a sunat pe Traian Băsescu. Motivul, cum a reacţionat fostul preşedinte al României şi ce a urmat

Cristian Ţopescu, decedat marţi, la vârsta de 81 de ani, a avut o relaţie specială cu oamenii din gimnastică. Sport pe care l-a slujit continuu, gimnastica i-a dat marelui jurnalist momente de pus în albumul cu amintiri. La rândul său, Ţopescu a popularizat un fenomen care a dat campioni pe bandă rulantă prin modul în care a comentat evoluţiile tricolorilor la JO, CM sau CE.

Jurnalistul Răzvan Ionaşcu a povestit la TelekomSport un moment care l-a avut în prim-plan pe Cristian Ţopescu. În perioada în care Octavian Bellu şi Mariana Bitang rămăseseră fără angajament şi erau pe picior de plecare în Asia, directorul ProSport din acea vreme a făcut o mişcare îndrăzneaţă. Iată ce scrie Răzvan Ionaşcu.

Cristian Ţopescu, la vremea respectivă Director Executiv al cotidianului Prosport, aflase că cei doi sunt chiar pe punctul de a părăsi România, pentru a antrena în străinătate. Atunci, s-a gândit să repare cumva nedreptatea care li se făcuse. A sunat la Palatul Cotroceni, cu gândul de a-i solicita o audienţă preşedintelui Traian Băsescu, pentru a încerca să găseasca o soluţie ca cei doi să nu părăsească România.

La doar un sfert de oră distanţă de la telefonul pe care Cristian Ţopescu i l-a dat Adrianei Săftoiu, purtatoarea de cuvânt şi-a ţinut promisiunea şi a revenit cu un răspuns. "Domnule Ţopescu, domnul Preşedinte doreşte să vorbeasca cu dumneavoastră,,  ,,Bună ziua domnule Ţopescu, ce pot face pentru dumneavoastră?" , a fost întrebarea şefului statului. "Pentru mine, nimic, domnule Preşedinte. Aş dori să mă ajutaţi să facem ceva pentru binele sportului românesc.

Mai precis, pentru doi oameni, pe care eu îi consider foarte valoroşi şi care se pregătesc să părăsească România, doar pentru faptul că anumite persoane nu-i mai consisderă utili. Este vorba despre Octavian Bellu şi Mariana Bitang. Ar fi păcat ca astfel de oameni să plece din ţară. De aceea, domnule Preşedinte, vă solicit o audienţă, pentru a încerca să găsim o soluţie ca ei să nu plece. Vă mulţumesc că sunteţi alături de sport şi că înţelegeţi acest demers al meu" , au fost cuvintele rostite de Cristian Ţopescu.

După câteva secunde de tăcere, Băsescu i-a răspuns lui Cristian Ţopescu: ,,Nu cred că mai este nevoie de nici o audienţă, pentru că am găsit deja soluţia. Îi voi numi consilierii mei pe probleme de sport. Evident , dacă dânşii vor  accepta această propunere. Mă bucur că v-am auzit domnule Ţopescu şi vă transmit toată aprecierea şi consideraţia mea pentru tot ceea aţi făcut şi faceţi în sportul românesc". Ulterior, în urma demersului făcut de Cristian Ţopescu, cei doi antrenori au acceptat propunerea preşedintelui României, devenind consilierii lui Traian Băsescu pe probleme de sport.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.