Aerul de munte nu le-a făcut bine!** Lakers a pierdut pentru prima dată după cinci meciuri pe terenul lui Denver

Aerul de munte nu le-a făcut bine!** Lakers a pierdut pentru prima dată după cinci meciuri pe terenul lui Denver
  • Publicat:
  • Actualizat:

Seria de cinci meciuri consecutive câștigate de Los Angeles Lakers a fost oprită aseară de Denver Nuggets, californienii pierzând cu 114-126 meciul disputat în Colorado.

Lakers, înfrângeri pe linie când Bryant ajunge la 40 de puncte
Atât Denver, cât și Lakers au jucat cu o zi înainte în Los Angeles. Dacă gazdele au pierdut cu Clippers (100-112), Lakers câștigase cu Knicks (100-94) și revenise la un record de 50%. Iar când un jucător înscrie cel puțin 40 de puncte într-un meci, echipa care îl are în lot, obișnuiește să câștige fără probleme. Nu e și cazul lui Lakers, care a pierdut toate cele patru meciuri în care Kobe Bryant a reușit o astfel de performanță, în timp ce celelalte echipe din NBA au câștigat 6 din cele 7 meciuri în care unul dintre jucători a atins această cotă. A fost cazul și meciului de aseară, în care Denver s-a adaptat mai bine condițiilor, având în vedere că este orașul aflat la cea mai mare altitudine (1,700m) care găzduiește meciuri în NBA. Cu patru aruncări de trei puncte reușite în ultimul sfert, Bryant reușit 40 de puncte, ajungând la această performanță pentru a 116-a oară în carieră. Dar n-a contat. Nuggets au câștigat aseară cu 126-114, din cauza problemelor defensive pe care le are Lakers și a eliminării lui Dwight Howard cu 17 minute înainte de finalul partidei, pentru al doilea fault intenționat din meci. „Am jucat într-o viteză inferioară, a părut că suntem blocați de ceva. Ei au evoluat cu multă dorință de victorie și au fost mai proaspeți”, a spus Bryant după meciul cu Denver, al zecelea consecutiv în care marchează cel puțin 30 de puncte! Gazdele au decis meciul la aruncările de trei puncte. După ce au stabilit un record negativ în urmă cu șase zile, când au ratat toate cele 22 de aruncări încercate în meciul cu Portland, jucătorii lui George Karl au reușit aseară 12 aruncări de la trei puncte din 22 încercate. Rezerva Corey Brewer a făcut cel mai bun meci al carierei, marcând 27 de puncte în cele 23 de minute jucate, în timp ce conducătorul de joc Ty Lawson a orchestrat perfect ofensiva, cu 17 puncte și 14 pase decisive. Denver Nuggets rămâne pe 7 în Conferința de Vest, cu 16 victorii și 14 înfrângeri, în timp ce Lakers ocupă locul 11, cu 14 victorii și 15 înfrângeri.

Smith, specialistul ultimei secunde
După ce echipa sa a pierdut de Crăciun cu Lakers (94-100), antrenorul lui New York Knicks, Mike Woodson, i-a pierdut pe Carmelo Anthony și Raymond Felton pentru  meciul cu Phoenix Suns, de aseară. Probleme pe care Knicks le-a acuzat în timpul partidei cu codașa din Vest (locul 13, 11 victorii și 18 înfrângeri). Deși au condus cu zece puncte la pauză, new-yorkezii s-au văzut egalați la finalul sfertului trei (66-66), ba chiar au fost conduși în ultimele minute. La rampă a ieșit însă J.R. Smith. Unul dintre caracterele ciudate din NBA, Smith a egalat pentru Knicks cu 10,7 secunde înainte de final (97-97) și le aducea aminte colegilor de reușita din partida cu Bobcats de acum trei săptămâni, când a adus victoria pentru Knicks în ultima secundă. O greșeala stupidă a lui Sebastian Telfair, care a călcat în afara terenului când mai era o secundă de joc i-a readus pe Knicks în posesie. Iar Smith (27 de puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive) le-a adus din nou victoria new-yorkezilor cu o aruncare dificilă. „Nu știu cum să îl descriu în cuvinte, dar J.R. trăiește pentru astfel de momente. Are un calm incredibil”, a spus conducătorul de joc al lui Knicks, Jason Kidd, care a fost aproape de un triple-double la 39 de ani, cu 23 de puncte, 6 recuperări și 8 pase decisive. Knicks (21 de victorii – 8 înfrângeri) continuă să ocupe locul secund în Est, în spatele lui Miami Heat.

Heat, cel mai bun start din istorie
LeBron James a reușit 27 de puncte, 12 recuperări și 8 pase decisive, al 26-lea meci consecutiv cu cel puțin 20 de puncte marcate în sezonul regulat pentru „Rege”, și a ajutat-o pe Miami Heat să câștige meciul de aseară cu Charlotte Bobcats, 92-105. A fost a 16-a înfrângere la rând pentru Bobcats, care se îndreaptă spre recordul francizei de 23 de meciuri consecutive fără victorie, stabilit sezonul trecut. Însă gazdele de aseară nu au pierdut fără să pună probleme. Bobcats ajunsese la doar două puncte diferență în sfertul 4 (82-84), dar James și Dwayne Wade (29 de puncte, 9 recuperări, 5 pase decisive) s-au asigurat că Miami nu va pierde și în fața lui Charlotte, după ce la începutul lui decembrie a pierdut în fața lui Washington. A fost cel de-al șaselea succes la rând pentru Heat (20 de victorii – 6 înfrângeri), care are cel mai bun start de sezon din istorie. La gazde, conducătorii de joc Kemba Walker (27 de puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive) și Ramon Sessions (19 puncte, 5 pase decisive) au fost cei mai buni jucători, într-o echipă care nu a avut decât trei rezerve din cauza accidentărilor.

Nets și Grizzlies nu au avut nicio șansă
Surpriză aseară la Memphis. Ocupanta locului patru în Conferința de Vest (18 victorii – 8 înfrângeri) nu a avut nicio șansă în fața Philadelphiei 76”ers, una dintre echipele care se bat pentru locul opt în Est. Fără Rudy Gay, absent motivat din cauza unor probleme personale, Grizzlies nu s-a regăsit deloc. Mike Conley nu a transformat decât trei din cele 17 aruncări încercate, doar Marc Gasol (18 puncte, 8 recuperări) și Zach Randolph (23 de puncte, 9 recuperări) excelând în plan ofensiv. Defensiv însă, cei doi au fost dominați clar de Dorell Wright (28 de puncte), o surpriză pregătită de antrenorul Philadelphiei, Doug Collins. Jocul a fost decis în sfertul patru. Grizzlies se apropiase la două puncte, dar oaspeții au marcat 13 puncte la rând fără să primească vreunul pentru a se distanța decisiv. Astfel, Philadelphia (14 victorii – 15 înfrângeri) urcă pe 9 în Est, la o singură victorie de Brooklyn Nets. New-yorkezii nu se mai regăsesc în decembrie, după un start bun de sezon. Cu 10 înfrângeri în ultimele 13 meciuri, Nets au anulat debutul bun, iar înfrângerea de aseară (93-108) de pe terenul lui Milwaukee Bucks a reprezentat un semnal bun de trezire pentru new-yorkezi. Fără conducătorul de joc Deron Williams, Nets a suferit teribil. Monta Ellis (20 de puncte, 6 recuperări, 7 pase decisive) și Brandon Jennings (25 de puncte, 4 recuperări, 6 pase decisive) au fost cei mai buni oameni pentru Bucks, care staționează pe locul 6 în clasament, cu 15 victorii și 12 înfrângeri.

Hornets ies din criză, Wizards se afundă tot mai rău
După o serie de 12 meciuri la rând fără victorie, New Orleans Hornets a câștigat primul meci după trei săptămâni, impunându-se cu 97-94 pe terenul lui Orlando Magic. Robin Lopez (29 de puncte, 3 recuperări) și Greivis Vasquez (27 de puncte, 6 recuperări, 8 pase decisive) au fost cei mai buni oameni pentru „viespi”, care nu mai câștigaseră un meci din 4 decembrie și care au un program facil în următoarea săptămână, cu meciuri împotriva lui Toronto, Atlanta (acasă) și Charlotte (deplasare). În schimb, Washington Wizards (3 victorii – 23 înfrângeri) a ajuns la a opta înfrângere la rând, ultima victorie a fostei echipe a lui Ghiță Mureșan venind chiar împotriva lui Hornets, pe 12 decembrie. Vinovat pentru eșecul „vrăjitorilor” a fost conducătorul de joc al lui Cleveland Cavaliers, Kyrie Irving, care a reușit 26 de puncte, 5 recuperări și 6 pase decisive în victoria echipei sale, scor 87-84, obținută pe terenul în capitala Statelor Unite. A fost al doilea succes la rând pentru Cleveland, care câștigase meciul cu Bucks, disputat înaintea Crăciunului, scor 94-82.

Alte rezultate înregistrate azi-noapte în NBA
Atlanta Hawks – Detroit Pistons 126-118 (după două reprize de prelungiri)
Minnesota Timberwolves – Houston Rockets 84-87
San Antonio Spurs – Toronto Raptors 100-80
Utah Jazz – Golden State Warriors 83-94
Portland Trail Blazers – Sacramento Kings 109-91

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62 de ani
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri disponibile”
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri…
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele