Tradiţia merge mai departe. O lună până la startul Raliului Iaşului. Ce surprize pregătesc organizatorii

7 aug 2019 491 afişări Auto-Moto
Tradiţia merge mai departe. O lună până la startul Raliului Iaşului. Ce surprize pregătesc organizatorii
GALERIE (7 de imagini) VEZI GALERIA

În ciuda problemelor financiare generate de retragerea principalului sponsor, Iaşiul se va regăsi şi în acest an pe harta automobilistică a ţării. Pusă la un moment dat sub semnul întrebării, organizarea etapei din acest a Raliului Iaşului a devenit certitudine, astfel că tradiţia merge mai departe. Ieşenii se vor putea bucura şi în 2019 de show-ul care în ultimii ani a fost desemnat ”cel mai bun raliu din România”.

Ediţia a 35-a a Raliului Iaşului, a şasea etapă din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop, va debuta pe 6 septembrie şi se va derula pe parcursul a două zile.

Organizatorii au publicat documentele oficiale, astfel că participanţii se pot înscrie deja la etapa a şasea a sezonului. Întrecerea din acest an propune peste 132 de kilometri de probe speciale în cele două zile ale competiţiei. Fanii motorsportului îi vor putea vedea pe concurenţi joi, 5 septembrie, la sesiunea de teste la Bârnova, apoi, de la ora 20.30, pe pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt la prezentarea echipajelor. Raliul începe vineri, când, la ora 11.00, prima maşină va ieşi din Parcul Service pentru a parcurge, de câte două ori, specialele Cioca Boca şi Mădârjac. Seara, începând cu ora 20.00, spectacolul se va muta pe Râpa Galbenă, Pasajul Mihai Eminescu şi Bulevardul Independenţei unde va avea loc mult aşteptata Superspecială. Sămbătă, sunt programate celelalte 5 probe în partea de sud a oraşului, ultima trecere pe Dobrovăţ fiind Power Stage. Ziua continuă cu sosirea festivă în centrul oraşului şi festivitatea de premiere.


Organizatorii raliului

„Trebuie să recunosc, am avut mari emoţii în ceea ce priveşte organizarea etapei din acest an, însă avem alături de noi oameni care au înţeles importanţa acestui eveniment atât pentru Iaşi, cât şi pentru sportul românesc. Le mulţumesc tuturor celor care ne-au susţinut în aceasta vară, chiar şi celor care ne-au transmis mesaje sau au postat pe conturile de socializare. Aşa am înţeles cât de important este raliul pentru fani şi concurenţi. Vreau să le transmit un gând bun şi celor care conduc destinele oraşului nostru, de la primar la consilieri, cei care şi-au dat acordul ca acest eveniment automobilistic, cel mai aşteptat din ţara noastră, să existe în continuare. Votul lor ne obligă să menţinem standardele ridicate şi să le oferim ieşenilor, participanţilor şi celor care ne vizitează cu prilejul Raliului Iaşului câteva zile de adevărat spectacol”, a declarat Dan Codreanu, managerul Raliului Iaşului.

Asociaţia Sportivă XS Motorsport Iaşi este organizatorul evenimentului, alături de Primăria Municipiului Iaşi.

Foto: Răzvan Marian Olaru

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.