S-au împlinit 5 ani de la accidentul de schi al lui Michael Schumacher. Filmul slalomului blestemat din Meribel, perioada de incertitudine şi anunţul aşteptat de întreaga planetă

29 dec 2018 3065 afişări Auto-Moto
S-au împlinit 5 ani de la accidentul de schi al lui Michael Schumacher. Filmul slalomului blestemat din Meribel, perioada de incertitudine şi anunţul aşteptat de întreaga planetă 3 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7959/17799282/1/1.png

Sâmbătă s-au împlinit cinci ani de la accidentul teribil suferit de Michael Schumacher la schi. Cel mai titrat pilot din istoria Formulei 1 va împlini 50 de ani pe 3 ianuarie 2019. Până acum nu a fost făcut niciun anunţ oficial privind starea neamţului, dar conform zvonurilor, Schumacher nu mai e ţintuit la pat şi nici nu mai depinde de aparate pentru a rămâne în viaţă.

După ce s-a lovit grav la cap în timp ce schia în staţiunea Meribel din Alpii francezi, Michael Schumacher a fost transportat de urgenţă la spitalul din Grenoble. La mai puţin de 24 de ore de la accident, Schumacher a fost operat pe creier, pentru înlăturarea cheagurilor de sânge. Medicii au efectuat două intervenţii, după care au decis să-l pună pe fostul pilot în comă indusă, pentru a-i proteja creierul.Cum s-a produs accidentul? Schumacher ar fi lovit o piatră îngropată în zăpadă, a fost aruncat la trei metri deasupra pârtiei, după care a aterizat într-o zonă presărată cu alţi bolovani. Chiar dacă purta o cască de protecţie, Schumacher a rămas inconştient. Pe 16 iunie 2014, "Baronul Roşu" a fost scos din comă şi externat de la spitalul din Grenoble. Familia a decis să-l mute în Elveţia, la spitalul universitar din Lausanne.Pe 6 august 2014, soţia lui Michael, Corinna Schumacher, a rupt tăcerea. Soţia septuplului campion din F1 a spus că starea lui Michael se îmbunătăţeste. Pe 9 septembrie 2014, Michael Schumacher a fost mutat la reşedinţa aflată pe marginea lacului Geneva. Familia germanului a transformat reşedinţa într-un spital de mici dimensiuni.

Conform Daily Mail, tratamentul lui Michael Schumacher costă în jur de 55.000 de euro, pe săptămână. Toţi cei care lucrează pentru familia Schumacher sunt obligaţi să nu scurgă informaţii în spaţiul public cu privire la starea campionului. Presa din Regat susţine însă că Schumacher ar putea fi mutat la o clinică din Statele Unite, specializată în neurologie.

Există însă şanse ca pe 3 ianuarie să aflăm, oficial, care este starea lui Michael Schumacher. Managerul lui Michael Schumacher, Sabine Khem, a făcut un anunţ care i-a pus în gardă pe fanii din întreaga lume: "Cel mai bun cadou la împlinirea a 50 de ani e ca fanii să şi-l amintească aşa cum e, cel mai bun pilot."

Michael Schumacher a concurat pentru prima oară în Formula 1 în 1991, în Marele Premiu al Belgiei, sub egida echipei Jordan-Ford. La momentul respectiv, legendarul pilot avea 22 de ani. Până la momentul retragerii, în 2012, Schumacher a triumfat de şapte ori în "Marele Circ": 1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003 şi 2004.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.