Polestar, producătorul suedez de automobile de lux deţinut de Volvo, alege Marea Britanie pentru noul hub de dezvoltare

8 mai 2019 1091 afişări Auto-Moto
Polestar, producătorul suedez de automobile de lux deţinut de Volvo, alege Marea Britanie pentru noul hub de dezvoltare

Polestar, producătorul suedez de automobile de lux deţinut de Volvo, omite riscurile implicate de Brexit, înfiinţând un centru de cercetare şi dezvoltare în Marea Britanie pentru proiectarea viitoarelor autoturisme, informează Reuters.

Mişcarea vine odată ce ieşirea iminentă a Marii Britanii din Uniunea Europeană a denaturat producţia locală de maşini, după ce implicaţiile Brexit au descurajat furnizorii şi muncitorii.

Polestar a anunţat că motivele care au stat la baza deciziei nu au avut legătură cu Brexit, iar mişcarea a urmărit predominant profitarea de expertiza inginerească existentă în Marea Britanie. Compania intenţionează să angajeze, iniţial, 60 de ingineri în Marea Britanie, urmând să extindă echipa pe parcursul anului.

Un purtător de cuvânt al companiei a refuzat să spună ce segmente sau modele au explorat. Compania fabrică în prezent singurul său vehicul hibrid, Polestar 1, în China, şi a dezvăluit, la începutul acestui an, modelul adresat pieţei de masă, Polestar 2, un sedan full-electric ce va intra în concurenţă directă cu Tesla Model 3.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.