Noul Duster, de la Frankfurt la Atena. Modelul cu care Dacia intră într-o nouă eră. Ultimele inovaţii şi preţurile din România. | Drive test FOTO şi VIDEO

28 nov 2017 16261 afişări Auto-Moto
Noul Duster, de la Frankfurt la Atena. Modelul cu care Dacia intră într-o nouă eră. Ultimele inovaţii şi preţurile din România. | Drive test FOTO şi VIDEO
GALERIE (18 de imagini) VEZI GALERIA

Noul Duster a atras privirile celor din jur încă de la Salonul Auto de la Frankfurt, unde şi-a făcut prima apariţie. După sute de poze şi filmuleţe de prezentare, a venit momentul adevărului. Traseele propuse de organizatori din Grecia au inclus drumuri off-road, drumuri prin localităţi, porţiuni de autostradă, dar şi drumuri expres. La final am testat modelul 4X4 în cadrul unui workshop special amenajat.

Am avut la dispoziţie două zile pentru a pune la încercare noul Duster. Grupul jurnaliştilor din România a fost primul dintr-o serie de câteva zeci care au şansa de a testa noua generaţie. Pentru început, am avut de ales între Duster Prestige (cel mai echipat model din noua generaţie) 4X2 benzină cu 125 CP (Cai Putere), cutie manuală, sau 4X2 diesel cu 110 CP, cutie automată. Dacă plecai în prima zi cu modelul pe benzină, a doua zi ieşeai la drum cu cel diesel, şi viceversa. Motorizările au rămas neschimbate faţă de prima generaţie. Cei de la Dacia au spus: "Am păstrat ce era mai bun de la vechiul Duster, am schimbat restul". Primul lucru pe care îl remarci la noul Duster este culoare. Au fost introduse două nuanţe noi: Atacama Orange şi Beige Dune. Au fost păstrate şi cele şapte culori de la prima generaţie. Cele trei model disponibile în România sunt Essential, Comfort şi Prestige.


Atacama Orange în faţă, Beige Dune în fundal. Foto: Octavian Vasilescu

Comparativ cu generaţia anterioară, Duster II e izolat fonic, lucru pe care îl remarci imediat. Interiorul este destul de "classy". Te simţi ca într-o maşină nemţească de primă mână. Sistemul "Media Nav" e decent. Va mai fi supus câtorva modificări în perioada ianuarie-februarie. Te poţi baza pe GPS fără niciun fel de dubiu. O premieră a noului Duster este senzorul din ungiul mort. Un punct roşu se aprinde pe oglinda laterală pentru a te avertiza să nu schimbi banda, atunci când un vehicul se află în unghiul mort.


Sursă Foto Dacia

O altă premieră ar fi cardul de acces "hands-free", care înlocuieşte cheia tradiţională, după modelul celor de la Renault. A fost implementată asistenţa video la parcare (există patru camere: una în faţa, una în spate, una în dreapta, una în stânga), ce include şi senzori acustici. Varianta Essential nu cuprinde inovaţiile Dacia, acestea fiind valabile doar la Comfort şi Prestige. Reprezentanţii companiei susţin: "Clienţii noştri preferă varianta premium. Se gândesc că dacă îşi cumpără o maşină, vor să cumpere cel mai bun model. Preţul este unul accesibil la aceste dotări". Statisticile Dacia nu mint. Numai în România, 98% din vânzările generaţiei anterioare sunt reprezentate de ediţii limitate ale Duster-ului.


Sursă Foto Dacia

La drum lung e o adevărată plăcere să conduci noul Duster. Pe off-road te poţi avânta şi cu varianta 4X2. Pentru modelul 4X4 a fost implementat sistemul "hill descent control", care este de-a dreptul impresionant. Funcţia se activează prin apăsarea unui buton aflat sub navigaţie. După ce activezi sistemul, maşina coboară singură în pantă, mergând cu 5 km/h. Senzorii amplasaţi în partea frontală ghidează maşina pentru o coborâre ideală. Vehiculul face toată treabă, şoferul nu trebuie să mai apese nicio pedală. După ce maşina ajunge pe o porţiune cu drum drept, poţi prelua controlul volanului. Poţi accelera şi în timp ce maşina coboară singură, dacă n-ai timp de pierdut.

În cadrul workshop-ului despre care vorbeam mai sus, echipa ProSport a testat modelul Prestige 4X4 pe un traseu impresionant, cum se poate observa în filmuleţul de mai jos.

Concluzii

Comparativ cu prima generaţie, noul Duster e mult mai bine închegat. Preţul e mai ridicat, nu cu mult, dar îmbunătăţirile sunt evidente. Probabil că străinii vor cumpăra masiv Dusterul 2.0. Cum spuneam la început, maşina e mult mai "classy" acum. Mulţi români au fost rezervaţi după apariţia modelului, spunând: "Indiferent de specificaţii, e tot Dacie". Da, e tot Dacie, dar e un model revoluţionar. Un model Prestige, 4X4, full option, sare de 20.000 de euro, dar pentru că merită aceşti bani. În concluzie, noul Duster e un adevărat succes. Cerinţele clienţilor au fost îndeplinite. Dacia intră într-o nouă eră graţie acestui vehicul, iar viitorul arată promiţător.

Preţuri Duster II (România)

Essential:

1.6 Benzină, 115 CP: 12.350 €
1.6 Benzină, 115 CP, 4WD (tracţiune integrală selectabilă): 14.100 €
1.5 Diesel, 110 CP: 14.550 €
1.5 Diesel, 110 CP, 4WD: 16.150 €

Comfort:

1.6 Benzină, 115 CP: 13.400 €
1.6 Benzină, 115 CP, 4WD (tracţiune integrală selectabilă): 15.050 €
1.2 Benzină, 125 CP: 14.550 €
1.2 Benzină, 125 CP, 4WD: 16.200 €
1.5 Diesel, 90 CP: 14.900 €
1.5 Diesel, 110 CP: 15.500 €
1.5 Diesel, 110 CP, 4WD: 17.100 €

Prestige:

1.5 Diesel, 110 CP: 18.450 €
1.5 Diesel, 110 CP, 4WD: 18.750 €

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.