Noua anvelopă Nokian Wetproof este inamicul acvaplanării!

Autor: Dan Mirea Publicat: 08 Oct. 2018, 11:23 Actualizat: 08 Oct. 2018, 11:24 Auto-Moto

Noua anvelopă Nokian Wetproof reprezintă o opțiune sigură, ideală pentru automobilele care circulă pe drumurile din Europa Centrală. Caracteristicile cele mai importante ale acestei anvelope sunt abilitatea excelentă de frânare pe carosabil ud și rezistența la acvaplanare, ceea ce fac condusul să fie mai ușor și mai confortabil chiar și în zilele ploioase. Noua generație de anvelope de vară Nokian Tyres beneficiază de tehnologia unică cu zone de siguranță, special dezvoltată pentru condițiile meteo variabile din timpul verii.

Despre Nokian Tyres

Nokian Tyres este cel mai nordic producător de anvelope din lume și una dintre cele mai sustenabile companii din industrie. Anvelopele Nokian Tyres oferă siguranță în orice tip de condiții, fiind de înaltă calitate, sigure și ecologice, pentru autovehicule, camioane și mașini de mare tonaj. Suntem cunoscuți, în special, pentru anvelopele noastre inovatoare de iarnă. Vianor este parte a grupului Nokian Tyres și este compania specializată pe mentenață și servicii pentru anvelope. În 2017, cifra de afaceri netă a Nokian Tyres a fost de aproximativ 1,6 miliarde euro, iar numărul angajaților a fost de 4.600. Nokian Tyres este listată la Nasdaq Helsinki Ltd. Pentru mai multe detalii despre companie, vă rugăm vizitați: www.nokiantyres.com

Anvelopa Nokian Wetproof, noul membru al familiei modernizate de anvelope de vară Nokian Tyres, oferă un echilibru perfect între confortul maxim și siguranța deplină. Nokian Wetproof oferă performanțe constante în zilele ploioase și un mai mare confort pentru condițiile precare de drum. Secretul din spatele echilibrului optim al proprietăților de rulare pe carosabil ud și pe uscat este noul concept Dual Zone Safety. Această tehnologie unică cu zone de siguranță asigură securitate și fiabilitate în toate condițiile de drum, în timp ce rezistența redusă la rulare îmbunătățește eficiența consumului de carburant și susține un stil de condus prietenos cu mediul.

Ca dovadă a excelenței, Nokian Wetproof a obținut calificativul TÃœV Performance Tire. Acesta este acordat de organizația independentă de testare TÃœV SÃœD și certifică faptul că Nokian Wetproof se ridică la nivelul competitorilor premium în ceea ce privește calitatea și performanța.

Noile anvelope Nokian Wetproof sunt disponibile pentru categoriile de viteză T (190km/h), H (210 km/h), V (240 km/h) și W (270 km/h), oferta completă de dimensiuni incluzând 46 de produse cu dimensiuni de la 14 până la 20 inchi. Aceste noi produse vor fi disponibile spre vânzare din primăvara anului 2019.

Testare riguroasă pentru siguranță superioară

Anvelopele de vară trebuie să ofere siguranță și fiabilitate de la începutul primăverii până la sfârșitul toamnei, ceea ce înseamnă că anvelopele de vară nu sunt un produs destinat unui singur sezon. Expertiza de specialitate a Nokian Tyres, siguranța durabilă și caracterul ecologic al produselor, garantează că noua anvelopă Nokian Wetproof va oferi performanță constant și drumuri fără griji în cele trei anotimpuri.

Atunci când te bucuri de zilele însorite și frumoase de vară, este ușor să uiti de pericolele la care te expun drumurile ude de la ploaie. Vremea schimbătoare este o caracteristica tipică verii, când se trece foarte repede de la călduri extreme la averse de ploaie. Aversele de ploaie pot duce la apariția efectului de acvaplanare, mai ales dacă apa se acumulează în cantitate mare pe șosea și în șanțurile formate în carosabil.

Conform unui studiu efectuat de Nokian Tyres, siguranța este cea mai importantă caracteristică pe care o iau cumpărătorii la achiziționarea anvelopelor. Șoferii europeni pun accent pe aderența anvelopelor, care trebuie să fie bună atât pe drumurile ude, cât și pe cele uscate. Pentru Nokian Tyres, siguranța a fost mereu baza dezvoltării produselor sale.

Nokian Wetproof oferă cea mai bună combinație de caracteristici pentru perfomanțe pe ambele tipuri de suprafețe, uscate și ude. Am reușit să îmbunătățim mult aderența la acvaplanare, ceea ce înseamnă că putem oferi mai multă siguranță pentru clienții care conduc pe șosele ude. Dezvoltarea a durat peste 4 ani și am testat zeci de prototipuri prin toată Europa„, explică Jarno Röytiö, Product Development Manager al Nokian Tyres.

Dual Zone Safety – Control total în timpul condusului pe drumuri ude și uscate

Pentru obținerea celor mai performante rezultate pe diferite condiții de drum, noua anvelopă Nokian Wetproof are o bandă de rulare asimetrică. Aceasta permite creșterea aderenței și oferă un echilibru mai bun între performanțele pe carosabile ude și pe cele uscate, de asemenea, crește rezistența și crește durata de utilizare a anvelopelor.

Pentru a asigura confort maxim și siguranță superioară, banda de rulare a anvelopei este împărțită în două zone funcționale. Această nouă tehnologie, numită Dual Zone Safety, oferă o combinație excelentă între performanțele pe suprafețe uscate și performanțele pe suprafețe ude. Zona pentru stabilitate, de pe partea exterioară a anvelopei, asigură o manevrabilitate mai bună, ceea ce duce la reacții mai precise la comenzile din volan. Pe de altă parte, zona de siguranță pe suprafețe ude, aflată pe partea interioară a anvelopei, sporește aderența și rezistența la acvaplanare pe drumurile ude.

Manevrabilitatea și caracteristicile excepționale de rulare pe ud sunt perfecționate prin conceptul Responsive Lock, care oferă sprijin nervurilor longitudinale și care, în același timp, permite trecerea eficientă a apei pe sub banda de rulare. Blocurile de pe banda de rulare sunt prevăzute cu elemente de interblocare, care acționează unul contra celuilalt în punctul de contact al anvelopei cu carosabilul. Acest nou design inovator mărește stabilitatea cursei fără a compromite siguranța pe carosabil ud.

Zona pentru stabilitate – Condus silențios și confortabil

Banda de rulare cu caneluri cu efect silențios reprezintă o inovație care are ca scop reducerea nivelului de zgomot exterior și interior al automobilului. Proeminențele, asemănătoare cu cele ale unei mingi de golf, reglează fluxul de aer și împiedică apariția sunetului neplăcut produs de anvelope. Designul, de asemenea, contribuie la reducerea rezistenței la aer și răcirea suprafeței anvelopei. Aceasta îmbunătățește rezistența la uzură și crește numărul de kilometri parcurși.

Zona specială de pe flancuri, cunoscută și ca Tehnologia Silent Sidewall, reprezintă o combinație unică între compusul de cauciuc și structura flancului, care permite reducerea nivelului de zgomot și a vibrațiilor în momentul contactului cu carosabilul. Acest lucru duce la un nivel redus de zgomot pentru șoferi și pasageri.

Wet Safety Zone – rezistența superioară la acvaplanare

Atunci când un lichid , cum ar fi apa, întâlnește o suprafață curbată, va încerca să urmeze froma acelei suprafețe. Acest fenomen, cunoscut și drept efectul Coandă, înseamnă că apa este direcționată astfel încât să urmeze curbura suprafeței în loc să se scurgă în linie dreaptă. În momentul în care în anvelopă se acumulează mai multă apă decât anvelopa poate suporta, apare efectul de acvaplanare. Tehnologia Nokian Tyres Coanda grăbește îndepărtarea apei prin direcționarea acesteia în afara anvelopei, ceea ce protejează eficient împotriva acvaplanării.

Compusul de cauciuc Aqua Hybrid reprezintă o altă inovație care are ca scop creșterea siguranței în condiții de ploaie. Acest amestec de cauciuc, de nouă generație, cu tipuri de polimeri avansați și structură de siliciu îmbunătățită, asigură o aderență excelentă pe carosabil ud și costuri reduse la carburant.

Siguranța circulației pe timp de ploaie este susținută și de șlefuirea canelurile principale. În felul acesta, anvelopa capătă un aspect elegant și, în același timp, facilitează îndepărtarea eficientă a apei de pe suprafața anvelopei.

Siguranță patentată

Pe banda de rulare este un indicator de siguranță a rulării (Driving Safety Indicator – DSI), care a fost patentat de Nokian Tyres. Câmpul informativ de pe flancuri crește și mai mult siguranța permițând înregistrarea presiunii corecte la umflare și poziția de montaj la înlocuirea anvelopelor. Un plus de confort și siguranță îl dă și spațiul suplimentar care se poate folosi pentru înregistrarea cuplului de strângere a prizoanelor.

Noua anvelopă Nokian Wetproof – Drumuri fără griji în zilele ploioase

 

  • Siguranță superioară pe carosabil ud
  • Confort maxim
  • Rezistența mică la rulare ceea ce duce la economisirea de carburant și facilitează protejarea mediul înconjurător

Informații principale:

Două zone de siguranță: Zona pentru stabilitate, care asigură o stabilitate și o manevrabilitate bună, conferind astfel reacții precise și fiabile la comenzile din volan. Zona de siguranță pe ud, care oferă o excelentă rezistență la acvaplanare, garantează o circulație sigură și fără griji pe drumurile ude de la ploaie.

Conceptul Responsive Lock: Canelurile de pe nervurile longitudinale sunt prevăzute cu elemente de interblocare, care acționează unul contra celuilalt în punctul de contact al anvelopei cu carosabilul. Acest design de interblocare oferă sprijin nervurilor longitudinale și permite îndepărtarea eficientă a apei de pe banda de rulare. Se obține astfel o mai bună rezistență la acvaplanare și se sporește stabilitatea în timpul condusului.

Compusul de cauciuc Aqua Hybrid: Siguranță sporită pentru vreme ploioasă. Acest amestec de cauciuc de nouă generație asigură o aderență excelentă pe carosabil ud și costuri reduse la carburant.

Tehnologia Nokian Tyres Coanda: Protecție eficientă împotriva acvaplanării. Blocurile de pe banda de rulare, permit îndepărtarea rapidă a apei din locul în care anvelopa întră în contact cu carosabilul.

Caneluri șlefuite. Stil și funcționalitate: apa este îndepărtată ușor și eficient de pe suprafața canelurilor principale, netede și șlefuite.

Bandă de rulare cu caneluri cu efect silențios: Confort sporit în timpul condusului. Proeminențele semi-circulare, asemănătoare cu cele ale unei mingi de golf, reglează fluxul de aer și împiedică apariția sunetului neplăcut produs de anvelope. De asemenea, designul reduce nivelul de zgomot din interiorul și exteriorul automobilului.

Tehnologie Silent Sidewall: Rezultatul unic al combinției dintre compusul de cauciuc și designul structural. Zona specială de pe flancul anvelopei ajută la diminuarea zgomotului și vibrațiilor care apar la contactul cu carosabilul.

 

Autor: Dan Mirea Publicat: 08 Oct. 2018, 11:23 Actualizat: 08 Oct. 2018, 11:24 Auto-Moto
Pe aceeași temă
EXCLUSIV. Bomba in Romania: au divortat in mare secret! EL deja are o noua iubita! Surpriza: cu cine s-a cuplat
EXCLUSIV. Bomba in Romania: au divortat in mare secret! EL deja are o noua iubita! Surpriza: cu cine s-a cuplat
Arta seducţiei în cel mai controversat manual erotic din secolele trecute
Arta seducţiei în cel mai controversat manual erotic din secolele trecute
Supermodelul Cara Delevingne:
Supermodelul Cara Delevingne: "Sunt pansexuală, mereu m-am simţit diferită". Ce presupune această orientare
100 de milioane de euro intr-o masina de 5000! Isi tin bijuteriile in garaj si merg cu cea mai SARACA din parcare. Imaginea ZILEI! Cum au fost surprinsi Man si Coman dupa meci
100 de milioane de euro intr-o masina de 5000! Isi tin bijuteriile in garaj si merg cu cea mai SARACA din parcare. Imaginea ...
TEST: Calculează-ţi coeficientul sexual!
TEST: Calculează-ţi coeficientul sexual!
Topul divelor surprinse cu zonele intime la vedere! Imagini demne de filme pentru adulți
Topul divelor surprinse cu zonele intime la vedere! Imagini demne de filme pentru adulți
50 de poze perfecte făcute la ţanc. Sunt cele mai tari pe care le vei vedea vreodată
50 de poze perfecte făcute la ţanc. Sunt cele mai tari pe care le vei vedea vreodată
Orban, surprins în Centrul Vechi: "Merg la terasă"
Orban, surprins în Centrul Vechi: "Merg la terasă"
Imagini INTIME cu scene de nuditate dintr-o lume CENZURATĂ
Imagini INTIME cu scene de nuditate dintr-o lume CENZURATĂ
VIDEO PAPARAZZI / Gigi Becali, mâinile la ochi! Imagini în premieră cu fiica cea mică a milionarului și.. noul ei iubit! În ce ipostază incendiară au fost surprinși cei doi porumbei 
VIDEO PAPARAZZI / Gigi Becali, mâinile la ochi! Imagini în premieră cu fiica cea mică a milionarului și.. noul ei iubit! ...
Nelu Tătaru aruncă bomba: Numărul deceselor de COVID nu e cel real! Cum s-a ajuns aici
Nelu Tătaru aruncă bomba: Numărul deceselor de COVID nu e cel real! Cum s-a ajuns aici
Lecția pe care le-a dat-o Ion Țiriac nemților. Nu vor uita niciodată vorbele lui
Lecția pe care le-a dat-o Ion Țiriac nemților. Nu vor uita niciodată vorbele lui
ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă între China şi România? Beijingul a provocat României cel mai mare DEFICIT. Dezvăluiri despre dependenţa faţă de chinezi
ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă între China şi România? Beijingul a provocat României cel mai mare DEFICIT. Dezvăluiri ...
O femeie şi-a scos 6 coaste ca să arate ca personajul preferat din desenele animate
O femeie şi-a scos 6 coaste ca să arate ca personajul preferat din desenele animate
Dacia Sandero III, în testele finale pe șoselele din România! Uită tot ce știai despre mașina noastră națională!
Dacia Sandero III, în testele finale pe șoselele din România! Uită tot ce știai despre mașina noastră națională!
A mers la spital cu dureri mari. La radiografie, medicul a rămas perplex
A mers la spital cu dureri mari. La radiografie, medicul a rămas perplex
Momente de panică MAXIMĂ la concertul Deliei. Şcena a luat FOC! Ce a făcut artista. VIDEO
Momente de panică MAXIMĂ la concertul Deliei. Şcena a luat FOC! Ce a făcut artista. VIDEO
TAROM lanseaza curse spre Constanța din Timișoara, Oradea și Cluj
TAROM lanseaza curse spre Constanța din Timișoara, Oradea și Cluj
Ioana Ginghină a rupt tăcerea despre divorț! Vedeta a vrut să le spună tuturor prin ce a trecut după despărțire. "Nu mi-a fost ușor"
Ioana Ginghină a rupt tăcerea despre divorț! Vedeta a vrut să le spună tuturor prin ce a trecut după despărțire. ...
Noi detalii ce au șocat o lume întreagă au ieșit la iveală! Familia Regală, implicată în moartea Prințesei Diana! Aceștia au vrut să o reducă la tăcere. Cu ce voia Prințesa să îi dea în vileag
Noi detalii ce au șocat o lume întreagă au ieșit la iveală! Familia Regală, implicată în moartea Prințesei Diana! ...
Descoperire extraordinară făcută de cercetători despre COVID-19. ”Va fi gata în septembrie”
Descoperire extraordinară făcută de cercetători despre COVID-19. ”Va fi gata în septembrie”
PAPARAZZI / Daniel Pancu, dovada că are o nouă relație! Fostul fotbalist s-a mutat cu iubita! Sportivul e în stare de orice pentru Andra Teodorescu, chiar și să încalce legea!
PAPARAZZI / Daniel Pancu, dovada că are o nouă relație! Fostul fotbalist s-a mutat cu iubita! Sportivul e în stare ...
Nelu Tătaru: Am fost nebulizat, de aceea nu am luat COVID-19. Secretul Ministrului
Nelu Tătaru: Am fost nebulizat, de aceea nu am luat COVID-19. Secretul Ministrului
George Clooney spune că rasismul este „Pandemia noastră”
George Clooney spune că rasismul este „Pandemia noastră”
Acestea sunt cele mai bune mașini second-hand pe care le poți cumpăra. Nu se strică orice-ai face!
Acestea sunt cele mai bune mașini second-hand pe care le poți cumpăra. Nu se strică orice-ai face!
Șocant! Anamaria Prodan a scos pistolul la bărbații care au intrat peste ea în birou! 'Care se apropie, vedem!'
Șocant! Anamaria Prodan a scos pistolul la bărbații care au intrat peste ea în birou! 'Care se apropie, vedem!'
Lovitură dură pentru Viorica și Ioniță din Clejani! Probleme mari de sănătate după scandalul Margheritei cu drogurile
Lovitură dură pentru Viorica și Ioniță din Clejani! Probleme mari de sănătate după scandalul Margheritei cu drogurile