Noua anvelopă Nokian Wetproof este inamicul acvaplanării!

Autor: Dan Mirea Publicat: 08 Oct. 2018, 11:23 Actualizat: 08 Oct. 2018, 11:24 Auto-Moto

Noua anvelopă Nokian Wetproof reprezintă o opțiune sigură, ideală pentru automobilele care circulă pe drumurile din Europa Centrală. Caracteristicile cele mai importante ale acestei anvelope sunt abilitatea excelentă de frânare pe carosabil ud și rezistența la acvaplanare, ceea ce fac condusul să fie mai ușor și mai confortabil chiar și în zilele ploioase. Noua generație de anvelope de vară Nokian Tyres beneficiază de tehnologia unică cu zone de siguranță, special dezvoltată pentru condițiile meteo variabile din timpul verii.

Despre Nokian Tyres

Nokian Tyres este cel mai nordic producător de anvelope din lume și una dintre cele mai sustenabile companii din industrie. Anvelopele Nokian Tyres oferă siguranță în orice tip de condiții, fiind de înaltă calitate, sigure și ecologice, pentru autovehicule, camioane și mașini de mare tonaj. Suntem cunoscuți, în special, pentru anvelopele noastre inovatoare de iarnă. Vianor este parte a grupului Nokian Tyres și este compania specializată pe mentenață și servicii pentru anvelope. În 2017, cifra de afaceri netă a Nokian Tyres a fost de aproximativ 1,6 miliarde euro, iar numărul angajaților a fost de 4.600. Nokian Tyres este listată la Nasdaq Helsinki Ltd. Pentru mai multe detalii despre companie, vă rugăm vizitați: www.nokiantyres.com

Anvelopa Nokian Wetproof, noul membru al familiei modernizate de anvelope de vară Nokian Tyres, oferă un echilibru perfect între confortul maxim și siguranța deplină. Nokian Wetproof oferă performanțe constante în zilele ploioase și un mai mare confort pentru condițiile precare de drum. Secretul din spatele echilibrului optim al proprietăților de rulare pe carosabil ud și pe uscat este noul concept Dual Zone Safety. Această tehnologie unică cu zone de siguranță asigură securitate și fiabilitate în toate condițiile de drum, în timp ce rezistența redusă la rulare îmbunătățește eficiența consumului de carburant și susține un stil de condus prietenos cu mediul.

Ca dovadă a excelenței, Nokian Wetproof a obținut calificativul TÃœV Performance Tire. Acesta este acordat de organizația independentă de testare TÃœV SÃœD și certifică faptul că Nokian Wetproof se ridică la nivelul competitorilor premium în ceea ce privește calitatea și performanța.

Noile anvelope Nokian Wetproof sunt disponibile pentru categoriile de viteză T (190km/h), H (210 km/h), V (240 km/h) și W (270 km/h), oferta completă de dimensiuni incluzând 46 de produse cu dimensiuni de la 14 până la 20 inchi. Aceste noi produse vor fi disponibile spre vânzare din primăvara anului 2019.

Testare riguroasă pentru siguranță superioară

Anvelopele de vară trebuie să ofere siguranță și fiabilitate de la începutul primăverii până la sfârșitul toamnei, ceea ce înseamnă că anvelopele de vară nu sunt un produs destinat unui singur sezon. Expertiza de specialitate a Nokian Tyres, siguranța durabilă și caracterul ecologic al produselor, garantează că noua anvelopă Nokian Wetproof va oferi performanță constant și drumuri fără griji în cele trei anotimpuri.

Atunci când te bucuri de zilele însorite și frumoase de vară, este ușor să uiti de pericolele la care te expun drumurile ude de la ploaie. Vremea schimbătoare este o caracteristica tipică verii, când se trece foarte repede de la călduri extreme la averse de ploaie. Aversele de ploaie pot duce la apariția efectului de acvaplanare, mai ales dacă apa se acumulează în cantitate mare pe șosea și în șanțurile formate în carosabil.

Conform unui studiu efectuat de Nokian Tyres, siguranța este cea mai importantă caracteristică pe care o iau cumpărătorii la achiziționarea anvelopelor. Șoferii europeni pun accent pe aderența anvelopelor, care trebuie să fie bună atât pe drumurile ude, cât și pe cele uscate. Pentru Nokian Tyres, siguranța a fost mereu baza dezvoltării produselor sale.

Nokian Wetproof oferă cea mai bună combinație de caracteristici pentru perfomanțe pe ambele tipuri de suprafețe, uscate și ude. Am reușit să îmbunătățim mult aderența la acvaplanare, ceea ce înseamnă că putem oferi mai multă siguranță pentru clienții care conduc pe șosele ude. Dezvoltarea a durat peste 4 ani și am testat zeci de prototipuri prin toată Europa„, explică Jarno Röytiö, Product Development Manager al Nokian Tyres.

Dual Zone Safety – Control total în timpul condusului pe drumuri ude și uscate

Pentru obținerea celor mai performante rezultate pe diferite condiții de drum, noua anvelopă Nokian Wetproof are o bandă de rulare asimetrică. Aceasta permite creșterea aderenței și oferă un echilibru mai bun între performanțele pe carosabile ude și pe cele uscate, de asemenea, crește rezistența și crește durata de utilizare a anvelopelor.

Pentru a asigura confort maxim și siguranță superioară, banda de rulare a anvelopei este împărțită în două zone funcționale. Această nouă tehnologie, numită Dual Zone Safety, oferă o combinație excelentă între performanțele pe suprafețe uscate și performanțele pe suprafețe ude. Zona pentru stabilitate, de pe partea exterioară a anvelopei, asigură o manevrabilitate mai bună, ceea ce duce la reacții mai precise la comenzile din volan. Pe de altă parte, zona de siguranță pe suprafețe ude, aflată pe partea interioară a anvelopei, sporește aderența și rezistența la acvaplanare pe drumurile ude.

Manevrabilitatea și caracteristicile excepționale de rulare pe ud sunt perfecționate prin conceptul Responsive Lock, care oferă sprijin nervurilor longitudinale și care, în același timp, permite trecerea eficientă a apei pe sub banda de rulare. Blocurile de pe banda de rulare sunt prevăzute cu elemente de interblocare, care acționează unul contra celuilalt în punctul de contact al anvelopei cu carosabilul. Acest nou design inovator mărește stabilitatea cursei fără a compromite siguranța pe carosabil ud.

Zona pentru stabilitate – Condus silențios și confortabil

Banda de rulare cu caneluri cu efect silențios reprezintă o inovație care are ca scop reducerea nivelului de zgomot exterior și interior al automobilului. Proeminențele, asemănătoare cu cele ale unei mingi de golf, reglează fluxul de aer și împiedică apariția sunetului neplăcut produs de anvelope. Designul, de asemenea, contribuie la reducerea rezistenței la aer și răcirea suprafeței anvelopei. Aceasta îmbunătățește rezistența la uzură și crește numărul de kilometri parcurși.

Zona specială de pe flancuri, cunoscută și ca Tehnologia Silent Sidewall, reprezintă o combinație unică între compusul de cauciuc și structura flancului, care permite reducerea nivelului de zgomot și a vibrațiilor în momentul contactului cu carosabilul. Acest lucru duce la un nivel redus de zgomot pentru șoferi și pasageri.

Wet Safety Zone – rezistența superioară la acvaplanare

Atunci când un lichid , cum ar fi apa, întâlnește o suprafață curbată, va încerca să urmeze froma acelei suprafețe. Acest fenomen, cunoscut și drept efectul Coandă, înseamnă că apa este direcționată astfel încât să urmeze curbura suprafeței în loc să se scurgă în linie dreaptă. În momentul în care în anvelopă se acumulează mai multă apă decât anvelopa poate suporta, apare efectul de acvaplanare. Tehnologia Nokian Tyres Coanda grăbește îndepărtarea apei prin direcționarea acesteia în afara anvelopei, ceea ce protejează eficient împotriva acvaplanării.

Compusul de cauciuc Aqua Hybrid reprezintă o altă inovație care are ca scop creșterea siguranței în condiții de ploaie. Acest amestec de cauciuc, de nouă generație, cu tipuri de polimeri avansați și structură de siliciu îmbunătățită, asigură o aderență excelentă pe carosabil ud și costuri reduse la carburant.

Siguranța circulației pe timp de ploaie este susținută și de șlefuirea canelurile principale. În felul acesta, anvelopa capătă un aspect elegant și, în același timp, facilitează îndepărtarea eficientă a apei de pe suprafața anvelopei.

Siguranță patentată

Pe banda de rulare este un indicator de siguranță a rulării (Driving Safety Indicator – DSI), care a fost patentat de Nokian Tyres. Câmpul informativ de pe flancuri crește și mai mult siguranța permițând înregistrarea presiunii corecte la umflare și poziția de montaj la înlocuirea anvelopelor. Un plus de confort și siguranță îl dă și spațiul suplimentar care se poate folosi pentru înregistrarea cuplului de strângere a prizoanelor.

Noua anvelopă Nokian Wetproof – Drumuri fără griji în zilele ploioase

 

  • Siguranță superioară pe carosabil ud
  • Confort maxim
  • Rezistența mică la rulare ceea ce duce la economisirea de carburant și facilitează protejarea mediul înconjurător

Informații principale:

Două zone de siguranță: Zona pentru stabilitate, care asigură o stabilitate și o manevrabilitate bună, conferind astfel reacții precise și fiabile la comenzile din volan. Zona de siguranță pe ud, care oferă o excelentă rezistență la acvaplanare, garantează o circulație sigură și fără griji pe drumurile ude de la ploaie.

Conceptul Responsive Lock: Canelurile de pe nervurile longitudinale sunt prevăzute cu elemente de interblocare, care acționează unul contra celuilalt în punctul de contact al anvelopei cu carosabilul. Acest design de interblocare oferă sprijin nervurilor longitudinale și permite îndepărtarea eficientă a apei de pe banda de rulare. Se obține astfel o mai bună rezistență la acvaplanare și se sporește stabilitatea în timpul condusului.

Compusul de cauciuc Aqua Hybrid: Siguranță sporită pentru vreme ploioasă. Acest amestec de cauciuc de nouă generație asigură o aderență excelentă pe carosabil ud și costuri reduse la carburant.

Tehnologia Nokian Tyres Coanda: Protecție eficientă împotriva acvaplanării. Blocurile de pe banda de rulare, permit îndepărtarea rapidă a apei din locul în care anvelopa întră în contact cu carosabilul.

Caneluri șlefuite. Stil și funcționalitate: apa este îndepărtată ușor și eficient de pe suprafața canelurilor principale, netede și șlefuite.

Bandă de rulare cu caneluri cu efect silențios: Confort sporit în timpul condusului. Proeminențele semi-circulare, asemănătoare cu cele ale unei mingi de golf, reglează fluxul de aer și împiedică apariția sunetului neplăcut produs de anvelope. De asemenea, designul reduce nivelul de zgomot din interiorul și exteriorul automobilului.

Tehnologie Silent Sidewall: Rezultatul unic al combinției dintre compusul de cauciuc și designul structural. Zona specială de pe flancul anvelopei ajută la diminuarea zgomotului și vibrațiilor care apar la contactul cu carosabilul.

 

Autor: Dan Mirea Publicat: 08 Oct. 2018, 11:23 Actualizat: 08 Oct. 2018, 11:24 Auto-Moto
Pe aceeași temă
S-au despărţit în mare secret! Fiul lor nu ştie nici acum...
S-au despărţit în mare secret! Fiul lor nu ştie nici acum...
Poliţist de frontieră, mort în condiţii violente. Bărbatul de 43 de ani, găsit în pat cu gâtul tăiat de flex
Poliţist de frontieră, mort în condiţii violente. Bărbatul de 43 de ani, găsit în pat cu gâtul tăiat de flex
VIDEO Misterul din deşert: Artă sau OZN? Un obiect bizar a fost descoperit în mijlocul pustietăţii
VIDEO Misterul din deşert: Artă sau OZN? Un obiect bizar a fost descoperit în mijlocul pustietăţii
HALUCINANT! Silviu Lung a inceput sa PLANGA IN HOHOTE in timpul meciului cu Galatasaray! A reusit MECIUL VIETII, dar a trebuit sa iasa la pauza! Ce s-a intamplat
HALUCINANT! Silviu Lung a inceput sa PLANGA IN HOHOTE in timpul meciului cu Galatasaray! A reusit MECIUL VIETII, dar a trebuit ...
Dacă simți „un gâdilici” în gât, virusul și-a croit deja calea în organismul tău. Cum scapi peste noapte de senzația neplăcută
Dacă simți „un gâdilici” în gât, virusul și-a croit deja calea în organismul tău. Cum scapi peste noapte de senzația ...
'Hm, 200 de lei?' Ireal ce au făcut doi bucureșteni beți într-un bordel din Centrul Vechi
'Hm, 200 de lei?' Ireal ce au făcut doi bucureșteni beți într-un bordel din Centrul Vechi
😳 Ce a pățit un bărbat după ce a făcut sex de 12 ori într-o noapte
😳 Ce a pățit un bărbat după ce a făcut sex de 12 ori într-o noapte
Ziua așteptată de toți românii! Orban ridică toate restricțiile!
Ziua așteptată de toți românii! Orban ridică toate restricțiile!
O DESCOPERIRE uriașă rescrie istoria. Cel mai mare FARAON a fost de fapt FEMEIE. De ce au vrut să o ȘTEARGĂ total din istorie
O DESCOPERIRE uriașă rescrie istoria. Cel mai mare FARAON a fost de fapt FEMEIE. De ce au vrut să o ȘTEARGĂ total din ...
E uluitor cu ce s-a ales această tânără după ce a activat câteva luni în industria filmelor pentru adulți. Nimeni nu se aștepta să se întâmple așa repede
E uluitor cu ce s-a ales această tânără după ce a activat câteva luni în industria filmelor pentru adulți. Nimeni ...
Carantină totală! Toți românii din aceste zone trebuie să respecte regulile. E obligatoriu
Carantină totală! Toți românii din aceste zone trebuie să respecte regulile. E obligatoriu
ȘOC! Topul bărbaților din showbizul românesc care și-au bătut crunt iubitele. Dragoste chiar este oarbă în cazul multora
ȘOC! Topul bărbaților din showbizul românesc care și-au bătut crunt iubitele. Dragoste chiar este oarbă în cazul multora
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Cine sunt cele mai dezbrăcate femei de pe Instagram
Cine sunt cele mai dezbrăcate femei de pe Instagram
De ce umblă un șofer cu un telefon mobil lipit cu scoci de stopul mașinii?
De ce umblă un șofer cu un telefon mobil lipit cu scoci de stopul mașinii?
Trecea pe lângă o piatră, când ochiul lui ager a observat ceva. A spart-o și a descoperit ceva epocal! / Cum a știut?
Trecea pe lângă o piatră, când ochiul lui ager a observat ceva. A spart-o și a descoperit ceva epocal! / Cum a știut?
Avertisment pentru hoţi, în limba română, în magazine din Anglia. Reacţia MAE: Profund discriminatoriu
Avertisment pentru hoţi, în limba română, în magazine din Anglia. Reacţia MAE: Profund discriminatoriu
Imagini INTERZISE cardiacilor! Vedete prinse în timp ce făceau amor în public
Imagini INTERZISE cardiacilor! Vedete prinse în timp ce făceau amor în public
Descoperire SF în statul american Utah: un inexplicabil monolit din metal a fost găsit în mijlocul deşertului VIDEO
Descoperire SF în statul american Utah: un inexplicabil monolit din metal a fost găsit în mijlocul deşertului VIDEO
DEZVĂLUIRI: De unde vin de fapt fructele şi legumele de la Lidl
DEZVĂLUIRI: De unde vin de fapt fructele şi legumele de la Lidl
Cum i-a explicat Victor Slav Sofiei, că ”mami și tati” sunt divorțați: ”Gestionează bine situația”! Fostul soț al Biancăi are acum o nouă relație 
Cum i-a explicat Victor Slav Sofiei, că ”mami și tati” sunt divorțați: ”Gestionează bine situația”! Fostul ...
Netflix şi Realness Institute vor lansa un laborator de dezvoltare a conţinutului pentru scriitorii africani
Netflix şi Realness Institute vor lansa un laborator de dezvoltare a conţinutului pentru scriitorii africani
Trei lucruri pe care trebuie să le faci când e frig afară, chiar dacă ai cauciucuri de iarnă
Trei lucruri pe care trebuie să le faci când e frig afară, chiar dacă ai cauciucuri de iarnă
FOTO. Alexandra Stan, apariție de infarct! Ținuta controversată, fără lenjerie intimă, a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Alexandra Stan, apariție de infarct! Ținuta controversată, fără lenjerie intimă, a lăsat la vedere prea mult
Apariția nemaivăzută a Anamariei Prodan! Cum putea să arăte în tinerețe, cu părul mult mai scurt
Apariția nemaivăzută a Anamariei Prodan! Cum putea să arăte în tinerețe, cu părul mult mai scurt
Cât plătește Antonia pensia alimentară pentru Maya. Fanii au rămas cu gura căscată când au aflat
Cât plătește Antonia pensia alimentară pentru Maya. Fanii au rămas cu gura căscată când au aflat