Niki Lauda îmbătrâneşte cam urât

18 feb 2009 163 afişări Auto-Moto
Niki Lauda îmbătrâneşte cam urât Cu Natascha Kampusch, supravieţuitoarea thriller-ului care a înfricoşat Austria

Austriacul Niki Lauda, de trei ori învingător în Formula 1, are o problemă cu piloţii din zilele noastre, privilegiind, în schimb, viaţa de pe circuitele tinereţii sale. "Mă uit la acest Lewis Hamilton şi nu văd acea privire şi acel comportament care îi caracterizau pe bătrânii Formulei 1.

Sincer vă spun, unica sa carismă se cheama Nicole Scherzinger. Pe vremea mea, moartea era cea care te bântuia cel mai adesea, trebuia să iei asta în calcul la debutul fiecărei curse", Lauda dixit.

"Lauda" de sine...


Profitând de apropierea zilei sale de naştere, 22 februarie, atunci când Niki îşi va sărbători 62 de ani de viaţă, revista "Austrian Times", l-a intervievat pe cel care a fost, ani la rând, cel mai important om din ţara sa natală, Austria. Omul nu a scăpat ocazia să vorbească despre trecut şi despre prezent, dar este clar că priveşte înapoi cu o oarecare mânie. "Sunt un tip care mi-am trăit viaţa şi am fost, dintotdeauna, un om sentimental. De exemplu, plâng ca un copil, chiar şi acum, atunci când văd filme emoţionante legate de lumea sportului şi, din acest punct de vedere, pelicula 'Million Dollar Baby' este cea care mă întristează cel mai mult. Dar şi atunci când conduc şi ascult o romanţă la radio trec prin aceeaşi stare" spune el, zâmbind amar, după cum ţine neapărat să precizeze jurnalistul din ţara valsului.

Cu Moartea mereu primprejur


Referindu-se la driverii de astăzi, austriacul nu arată decât un profund dispreţ pentru aceştia. "Adică, voi îi numiţi piloţi? Pe vremea când concuram şi eu cred că ei erau buni să fie, eventual, şoferi de taxi. Păi, noi conduceam coşciuge pe patru roţi, o vedeam pe Doamna cu coasa la fiecare curbă, nu am avut onoarea să mă urc în plăcintele de azi în care, probabil, poţi chiar viziona un film în timpul cursei. Tipii aceştia nu au condus decât pe pista de karting şi se urcă într-un Ferrari. Păi, ei habar nu au ce-i aia maşină sau mecanică. Cred că dacă frânează, accelerează şi învârt de volanul acela sunt mari genii. Să fim serioşi..."

Iarba Dracului

Referitor la teribilul accident în care a ars ca o lumânare şi a trebuit să-i fie refăcută faţa, consideră că a avut noroc. "Nu numai că am avut baftă, dar am putut să merg înainte. O singură dată, în schimb, mi s-a întâmplat ceva ce m-a înspăimântat. Fumasem "iarbă", eram în Spania şi am avut un coşmar îngrozitor. Se făcea că eram undeva, sus, şi mă vedeam pe mine însumi arzând ca o torţă, la Nurburgring. A fost prima şi ultima oară când am prizat haşiş", a încheiat sexagenarul.

PS. Pentru conformitate, am ataşat video-ul care prezintă accidentul teribil căruia i-a supravieţuit Lauda. Poate că exagerează puţin, dar văzând imaginile parcă suntem tentaţi să-i dăm dreptate.

 

articol de Octavian METONI

 

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.