Motociclistul care i-a tras frâna rivalului la peste 200 km/h a rupt tăcerea: "Este adevărat că am un caracter impulsiv"

11 sep 2018 5436 afişări Auto-Moto
Motociclistul care i-a tras frâna rivalului la peste 200 km/h a rupt tăcerea: "Este adevărat că am un caracter impulsiv"

Pilotul italian, Romano Fenati, a vorbit după ce a fost dat afară de echipa sa în urma gestului inconştient de a trage frâna de mână a rivalului Stefano Manzi în turul al şaptelea al cursei de la clasa Moto2.

"Vreau să-mi cer scuze întregii lumi a sportului. În această dimineaţă, cu mintea limpede, îmi doream ca toată această situaţie să fie doar un vis urât. Am privit în urmă la acele momente şi îmi dau seama că am făcut un gest mizerabil! Eu nu sunt genul acesta de om. Un bărbat adevărat ar fi continuat cursa şi nu ar fi răspuns la nicio provocare. Criticile pe care le-am primit sunt corecte şi înţeleg indignarea apărută în ceea ce priveşte comportamentul meu" a precizat Fenati într-un comunicat publicat pe site-ul său oficial.

"Vreau să le cer scuze tuturor celor care au crezut în mine şi celor care s-au simţit răniţi de acţiunile mele. A ieşit la suprafaţă o imagine oribilă a mea. Eu nu sunt aşa şi cei care mă cunosc cu adevărat ştiu asta. În toată cariera mea am fost un pilot cuminte. Sezonul trecut am fost unul din puţinii care nu a primit nicio penalizare. Nu am pus niciodată viaţa unui alt pilot în pericol, ba din contră. Am fost mereu conştient că există piloţi cu un stil ciudat şi periculos pe pistă" a continuat pilotul.

"Este însă adevărat, din păcate, că am un caracter impulsiv. Intenţia mea nu a fost însă să-i fac rău, ci doar să-l fac să înţeleagă că modul în care s-a comportat a fost unul periculos pentru mine şi eu aş putea face aceleaşi greşeli pe care le-a făcut el. Nu vreau să-mi justific gestul, pentru că un asemenea lucru nu se poate justicia. Vreau doar să-mi cer iertare tuturor. Acum am timp să mă gândesc la tot ce s-a întâmplat şi să-mi limpezesc gândurile" a încheiat Fenati.

În timpul turului al şaptelea al Marelui Premiu de la Misano, San Marino, Romano Fenati, un italian de 22 de ani, a avut un moment de nebunie în care a încercat să apese frâna rivalului său, Stefano Manzi, într-un moment în care ambii prinseseră peste 200km/h. Din fericire, Manzi a păstrat controlul motocicletei, dar Fenati nu a fost iertat.

Nu este prima oară când Fenati este implicat într-un asemenea moment. În 2015, când concura la Moto3, a fost penalizat pentru că l-a lovit cu piciorul pe finlandezul Niklas Ajo, în timpul turului de încălzire.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.