FOTO Pilotul Luca Manca în stare gravă

8 ian 2010 12 afişări Auto-Moto
FOTO Pilotul Luca Manca în stare gravă Pilotul Luca Manca în stare gravă

Motociclistul italian Luca Manca (KTM 690 Rally), care a suferitieri, în etapa a şasea a Raliului Dakar 2010, o accidentare gravăse află în continuare în stare critică. El se află la clinica deneurochirurgie a spitalului Mutual din Santiago de Chile, după ceiniţial fusese transportat, de urgenţă, cu elicopterul, la spitalulEl Cobre. Pronosticul medicilor de la ambele clinici este rezervatîn cel priveşte pe pilotul de 29 de ani.

Aflat la primul său Dakar, Manca a suferit un accident grav lakilometrul 9,99 al probei speciale din cadrul etapei a şasea arally-raid-ului, care s-a disputat între localităţile chilieneAntofagasta şi Iquique. În urma căzăturii el a suferit o comoţiecerebrală, o fractură nazală şi o contuzie pulmonară. "Înacest moment nu se pune problema unei intervenţii chirurgicale.Creierul a fost afectat, a suferit o lovitură şi este foarteumflat. Nu poate fi operat, nici măcar atins, tot ce putem faceeste să controlăm tensiunea craniană. Este grav, dar este mult preadevreme pentru a fi foarte optimişti sau pesimişti. Pentru moment,starea lui este stabilă", a declarat Florence Pommerie,medicul Dakar-ului.

Luca Manca se afla pe locul nouă în clasamentul general lacategoria moto şi s-a remarcat în cursul zilei de miercuri, cândl-a ajutat pe Marc Coma, câştigătorul Dakar 2009, cu o roată, dupăce pneul spate al. ibericului a fost distrus.

În octombrie 2009 Luca Manca termina pe locul 2, RaliulFaraonilor, etapă din Campionatul Mondial de Rally-Raid.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.