FOTO | Imposibilul este posibil pentru el. Paralizat de la brâu în jos, a terminat cu brio Raliul Sibiului şi visează departe!

29 iul 2019 1169 afişări Auto-Moto
FOTO | Imposibilul este posibil pentru el. Paralizat de la brâu în jos, a terminat cu brio Raliul Sibiului şi visează departe!
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

Are 36 de ani şi, de când se ştie, este fan al motorsportului. Până să înceapă să concureze, era zărit mereu în public. Impresiona de pe atunci prin dorinţa de a fi cât mai aproape de favoriţii săi. Acum, el a devenit unul dintre favoriţii publicului. Ciprian Lupu a devenit primul pilot aflat în scaun rulant care a încheiat vreodată o etapă din Campionatul Naţional de Raliuri.

S-a întâmplat în weekend la Sibiu, acolo unde Ciprian, avându-l copilot pe Radu Gurămultă, a încheiat făr incidente cei peste 120 de kilometri de probe speciale. Mai mult, a reuşit inclusiv podium la Clasa N12. Marea victorie rămâne exemplu pe care ni-l oferă tuturor. La aproape două decenii după incidentul care l-a lăsat pe viaţă într-un scaun rulant, Ciprian concurează cu succes atât în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, iar acum şi în cel de Raliuri.

„A fost incredibil pentru mine, această cursă mi-a oferit o senzaţie de libertate incredibilă. Deşi am deja aproape doi ani de când sunt pilot, acum am luat-o de la 0. Raliul nu se aseamănă cu niciuna dintre celelalte discipline. Este mult mai obositor. Înaintea etapei, chiar multă lume se temea că nu voi face faţă fizic, dar să ştii că am fost şi la petrecerea de final (n.r. Râde)”, povesteşte Ciprian prima sa experienţă în calitate de pilot de raliu.În 2017, acesta a făcut cursurile de pilotaj la Napoca Rally Academy, unde, printre traineri i-a avut pe Simone Tempestini şi Bogdan Marişca. Ei i-au fost aproape şi la Sibiu. „Mi-au dat sfaturi extrem de utile. Ca idee, mi-au zis să mă resetez de la tot ce am făcut la curse de viteză în coastă. M-a ajutat fiindcă mi-am dat seama că e puţin altfel. Am mers curat, nu am forţat şi principalul scop a fost să termin cu bine fiecare probă”, mai povesteşte pilotul.

Iar cursa de la Sibiu este doar începutul la raliuri pentru cel care se află al al doilea sezon în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop. „Am discutat cu Marco (n.r. Tempestini) încă de anul trecut şi am stabilit că Sibiul este cel mai potrivit pentru mine să debutez. Mă bucur că s-a terminat cu bine, mă simt extraordinar şi voi fi, cu siguranţă, şi la Transilvania Rally”, adaugă cel care a oferit tuturor o lecţie de curaj şi perseverenţă.„Este un exemplu şi pentru noi. Faptul că am putut să îl sprijinim pe Ciprian să îşi atingă ţelul ne onorează şi sunt convins că va mai face multe lucruri frumoase în motorsport”, îl laudă triplul campion naţional absolut la raliuri, Simone Tempestini.

Iar Ciprian continuă să viseze, aşa ca nimeni altul.  Ştie că e momentul lui. Ştie că va reuşi!
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.