Cele mai noi modele de anvelope de vară. Nokian Powerproof permite ca suprafața de contact să-și păstreze performanța în cele mai dure condiții

Autor: Dan Mirea Publicat: 08 Oct. 2018, 11:30 Actualizat: 08 Oct. 2018, 12:11 Auto-Moto

Noua anvelopă de vară Nokian Powerproof face față tuturor fenomenelor meteorologice specifice verii. Manevrabilitatea extrem de stabilă și reacțiile firești la comenzile din volan asigură o cursă fără griji atât la schimbarea benzilor de circulație la viteze mari, cât și la frânări bruște.

Nokian Powerproof este un excelent exemplu al noii generații de anvelope de vară Nokian Tyres concepute pentru piețele din Europa Centrală. Nokian Powerproof oferă calitate, permite o cursă ușoară și face parte din cea mai performantă categorie de anvelope pentru automobile: categoria UHP. Gama vastă de dimensiuni include 51 de produse, cu indici de viteză W (270 km/h) și Y (300 km/h). Aceste noi produse vor fi disponibile publicului larg din primăvara anului 2019.

Conceptul cu Dual Zone Safety, dezvoltat de către cel mai nordic producător de anvelope din lume, permite ca suprafața de contact a anvelopei Nokian Powerproof să-și păstreze performanța atât pe autostrăzile ude, cât și pe drumurile încinse de soare. Campionul mondial F1, Mika Häkkinen, prin cunoștințele de specialitate și experiența sa, a contribuit și el la testarea acestui produs premium, care prezintă excelente caracteristici de manevrabilitate.

Noua structură puternică asigură durabilitatea acestei anvelope de vară, concepută pentru viteze mari. Calificativul de performanță pentru anvelope, primit de la organizația independentă de testare TÃœV SÃœD, susțin performanțele versatile și complexe. 

Conducătorii auto cer stabilitate și siguranță în condiții extreme

Condițiile meteo variabile din timpul verii și diferitele suprafețe rutiere din Europa reprezintă o provocare pentru șoferi. Variațiile de temperatură, de peste 40°C între zilele de primăvară rece și cele calde de vară, combinate cu furtuni spontane, necesită anvelope de vară care se pot adapta la diferite condiții de rulare.

Conform unui studiu pe consumatori efectuat de compania Nokian Tyres, șoferii din Europa apreciază la anvelopele de vară mai ales buna aderență pe suprafețele ude și stabilitatea în timpul cursei. Posesorii de automobile sport caută în special siguranța în condiții meteo extreme.

Conceptul Dual Zone Safety de securitate asigură o suprafață de contact optimă

Dezvoltarea anvelopei Nokian Powerproof s-a desfășurat pe o perioadă de patru ani, acordându-se o atenție sporită siguranței și preciziei manevrabilității chiar și la viteze mari. Aspectul stilat ale acestui produs premium este exprimat printr-un design scandinav expresiv și funcțional. 

Siguranța stă întotdeauna în centrul filosofiei noastre în domeniul dezvoltării produselor. Acest concept unic Dual Zone Safety asigură noii anvelope Nokian Powerproof o suprafață de contact optimă. Șoferul poate să simtă stabilitatea anvelopei pe carosabil, felul în care aceasta se adaptează denivelărilor și felul în care reacționează la comenzile din volan, în special pe carosabile uscate și pe cele ude, o caracteristică indispensabilă pentru a păstra siguranța în timpul virajelor bruște„, spune Jarno Röytiö, Development Manager al Nokian Tyres.

Zona pentru stabilitate, parte a acestui concept cu două zone de siguranță, aflată pe partea exterioară a flancului anvelopei, asigură o manevrabilitate precisă. Blocurile benzii de rulare, în combinație cu designul canelurilor înclinate, care, datorită acestui tip de pozitiționare, rezistă și unor forțe laterale mari, asigură o manevrabilitate precisă pe asfaltul uscat și la viteze ridicate.

Zona de siguranță pe suprafețe ude, aflată pe partea interioară a anvelopei, crește siguranța pe carosabilele ude datorită optimizării aderenței împreună cu manevrabilitatea firească și stabilă. Canelurile trapezoidale de scurgere separă nervura centrală și nervura de pe flancul interior. Acest design de dispersare a bazei canelurilor permite o protecție eficientă împotriva acvaplanării, prin intermediul acumulării apei și distribuirii rapide a acesteia din locul în care anvelopa intră în contact cu carosabilul.

Interacțiunea eficientă dintre blocurile benzii de rulare și canelurile de pe flancul exterior, susține rezistența activă împotriva acvaplanării. Capetele canelurilor din blocurile benzii de rulare sunt extinse și au canturi striate. Aceste caneluri de scurgere facilitează dispersia apei.

Canelurile principale, late și șlefuite, susțin și ele dispersia eficientă a apei, ceea ce crește și mai mult siguranța în trafic pe timp de ploaie.  

  

O nouă structură rezistentă a compusului de cauciuc Dynamic Grip, pentru o aderență maximă

Aspectul acestei anvelope moderne de vară este dominat de trei nervuri principale late și robuste. Nervurile, care sunt foarte importante pentru a obține reacții precise la comenzile volanului la viteze mari, au un design compact și elegant. Noua structură robustă și rezistentă a fost dezvoltată special pentru viteze mari, oferind o stabilitate excepțională încă de la primele zile de primăvară până la sfârșitul verii, când asfaltul este încins.

Banda de rulare, concepută pentru condiții dificile și viteze mari, are în structură mai mulți compuși de cauciuc. Lanțurile moleculare și polimerii funcționali din amestecul de cauciuc Dynamic Grip creează o structură densă și elastică, care asigură o mai bună aderență și rezistență comparativ cu generațiile anterioare de anvelope. Structura în mai multe straturi a benzii de rulare reduce rezistența la rulare a anvelopei Nokian Powerproof, ceea ce contribuie la o economie de carburant.

Noua bandă de rulare și noua structură ne-au permis să creăm o suprafață de contact care să asigure reacții firești și previzibile la comenzile din volan, atât pe timp de ploaie, cât și atunci când vremea este însorită. Contactul este mult mai stabil și mai dinamic decât era înainte, ceea ce rezultă într-o aderență excepțională și o rezistență mai mare, atât pe autostrăzi, cât și pe drumurile de munte mai puțin întreținute„, explică Tyres J. Röytiö, Development Manager al Nokian.

Un program complex de testare la nivel european

Pe lângă testările complexe din laborator și în spații închise, la dezvoltarea produsului s-au utilizat și modelarea computerizată și camerele video de mare viteză. Testarea în condiții reale de drum s-a desfășurat în Germania, Cehia, Spania, Portugalia și Finlanda. Rezistența noului produs a fost îmbunătățită în baza unui program de testare strict, realizat sub soarele fierbinte din Spania. Pe de altă parte, pistele de testare de mare viteză din Germania și Spania au avut rolul de a perfecționa proprietățile anvelopei în condiții extreme și la viteze mari.

„Noua anvelopă Nokian Powerproof are reacții incredibile la comenzile din volan. Aceasta este principala caracteristică pe care trebuie să o dețină o anvelopă de calitate. Dacă anvelopa vă oferă încredere atunci când conduceți, atunci ea vă oferă și siguranță”, spune Mika Häkkinen, dublu campion mondial în Formula 1, care a contribuit la testarea și dezvoltarea anvelopei, datorită expertizei sale profesionale.

Confort sporit în timpul condusului

Fluența și previzibilitatea în timpul condusului sunt cerințe indispensabile pentru a asigura confort în timpul șofatului. Noua anvelopă Nokian Powerproof face față diferitelor suprafețe de carosabil, oferind siguranță, confort și rulare silențioasă.

Proeminențele semi-circulare de pe pereții nervurilor longitudinale, asemănătoare profilului unei mingi de golf, sporesc confortul cursei. Banda de rulare cu caneluri cu efect silențios este o inovație care are ca scop reducerea nivelului de zgomot exterior și interior al automobilului. Zona talonului este din compusul de cauciuc Clinch, care asigură o cursă silențioasă și constantă, sporind confortul și economia de carburant.  

Confort și siguranță patentate

Pe lângă indicatorul de adâncime a benzii de rulare (DSI – Driving Safety Indicator), care este patentat de Nokian Tyres, expert al condițiilor variabile, are pe banda de rulare și un indicator de acvaplanare. Este vorba despre pictograma picăturii, care dispare în momentul în care adâncimea benzii de rulare scade sub 4 milimetri, când apare riscul de acvaplanare. Câmpul informativ permite înregistrarea presiunii corecte la umflare și poziția de montaj la înlocuirea anvelopelor.

Noua anvelopă Nokian Powerproof – Un drum fără griji chiar și în timpul virajelor bruște
 

  • Manevrabilitate precisă și stabilă la viteze mari
  • Aderență excelentă pe suprafețe ude
  • Plăcerea de a conduce

 

Descărcați fotografii și videoclipuri despre produs

Mai multe informații:

Nokian Tyres – cel mai nordic producător de anvelope din lume și inventatorul anvelopei de iarnă

www.nokiantyres.com/company/about-us/history/


Două zone de siguranță. Stabilitate și manevrabilitate precisă pe carosabile uscate și ude. Zona de stabilitate de pe flancul exterior sporește manevrabilitatea, în timp ce zona de siguranță pe ud, de pe flancul interior, sporește aderența și rezistența la acvaplanare pe drumurile ude.

Zonă pentru stabilitate. Manevrabilitate precisă. Structura nouă, rezistentă, banda de rulare dezvoltată, blocurile masive de pe banda de rulare și designul cu caneluri înclinate cu canturi oblice, asigură reacții precise în timpul condusului și o cursă deplin controlată pe asfalt uscat.

Zona de siguranță pe ud. O aderență eficientă pe drumuri ude. Canelurile trapezoidale de scurgere separă nervura centrală și nervura de pe flancul interior. Acest design de dispersie al bazei  canelurilor permite o protecție eficientă împotriva acvaplanării, prin intermediul acumulării apei și dispersiei rapide a acesteia din locul în care anvelopa este în contact cu carosabilul. Rezistența activă la acvaplanare este susținută și de canelurile de scurgere. Capetele canelurilor din blocurile benzii de rulare, pe partea interioară, sunt extinse și au canturi striate pentru a dispersa și mai rapid apa.

Compusul de cauciuc Dynamic Grip. O aderență fiabilă pe uscat și ud. Lanțurile moleculare și polimerii funcționali creează o structură densă și elastică, care asigură o aderență fiabilă chiar și la viteze mari. În același timp, structura în mai multe straturi a benzii de rulare reduce rezistența la rulare a anvelopei.

Bandă de rulare cu caneluri cu efect silențios. Un confort mai mare în cursă. Proeminențele semi-circulare de pe pereții nervurilor longitudinale, care amintesc de profilul mingii de golf, sporesc confortul cursei. O inovație care are ca scop reducerea nivelului de zgomot exterior și interior al automobilului, reducerea rezistenței la aer și răcirea suprafeței anvelopei, crescându-i astfel și rezistența la uzură.

Compusul special de cauciuc Clinch. Un nivel de zgomot mai mic și o mai mică rezistență la rulare. Acest compus de cauciuc exercită o presiune elastică pe gulerul jantei și crește rezistența în zona talonului anvelopei. În același timp, această inovație reduce nivelul de zgomot interior și rezistența la rulare.    

Caneluri șlefuite. Stil și funcționalitate: apa este deviată ușor și eficient de pe suprafața canelurilor principale, netede și șlefuite.

 

Autor: Dan Mirea Publicat: 08 Oct. 2018, 11:30 Actualizat: 08 Oct. 2018, 12:11 Auto-Moto
Pe aceeași temă
Nu e banc! Ce i-a cerut Daniela Crudu unui chirurg estetician: „Domnule doctor, vreau să îmi scoateți…” A fost imediat refuzată
Nu e banc! Ce i-a cerut Daniela Crudu unui chirurg estetician: „Domnule doctor, vreau să îmi scoateți…” ...
Închisoare cu executare după ce a cumpărat un telefon de pe Emag şi nu l-a mai plătit
Închisoare cu executare după ce a cumpărat un telefon de pe Emag şi nu l-a mai plătit
DOLIU IN PNL! A facut infarct la birou. Medicii nu au mai avut ce sa-i faca
DOLIU IN PNL! A facut infarct la birou. Medicii nu au mai avut ce sa-i faca
Un cuplu dintr-un stat musulman a fost arestat pentru o filmare. Gestul pentru care au fost acuzaţi de „fărădelegi imorale” | VIDEO
Un cuplu dintr-un stat musulman a fost arestat pentru o filmare. Gestul pentru care au fost acuzaţi de „fărădelegi imorale” ...
Barcelona da lovitura iernii! Catalanii sunt la un pas sa aduca un super jucator de 90 de milioane! Anuntul momentului
Barcelona da lovitura iernii! Catalanii sunt la un pas sa aduca un super jucator de 90 de milioane! Anuntul momentului
IMAGINI FIERBINȚI! Top 30 cele  mai sexy poze cu Gina Pistol!
IMAGINI FIERBINȚI! Top 30 cele mai sexy poze cu Gina Pistol!
Ca să ai partide de sex memorabile, fă acest lucru extrem de simplu
Ca să ai partide de sex memorabile, fă acest lucru extrem de simplu
Mașina asta a fost FURATĂ înainte să fie lansată. Prea frumoasă pentru a circula pe șosea!
Mașina asta a fost FURATĂ înainte să fie lansată. Prea frumoasă pentru a circula pe șosea!
VIDEO Un curier a scuipat pe o pizza înainte să o livreze. Pedeapsa uriaşă pe care o riscă
VIDEO Un curier a scuipat pe o pizza înainte să o livreze. Pedeapsa uriaşă pe care o riscă
Un tânăr corporatist s-a dus să îşi ia o cafea de la aparatul din birou. A apăsat butonul, a aşteptat să ia paharul. Habar nu avea că el de fapt urma să bea...
Un tânăr corporatist s-a dus să îşi ia o cafea de la aparatul din birou. A apăsat butonul, a aşteptat să ia paharul. ...
BARBAR! O tânără frumoasă cu un soţ foarte gelos a fost obligată să facă asta în TIMPUL sexului
BARBAR! O tânără frumoasă cu un soţ foarte gelos a fost obligată să facă asta în TIMPUL sexului
"Îmi pare rău că iubitul tău se uită ..." Incredibil cum a ieşit pe stradă această tânără. Ce le transmite femeilor
BOMBA sexy care a rupt tăcerea despre un milionar iubit de români! Declaraţii incendiare despre soţia lui
BOMBA sexy care a rupt tăcerea despre un milionar iubit de români! Declaraţii incendiare despre soţia lui
Sfidarea supremă pentru Dragnea! Marele său dușman revine în PSD
Sfidarea supremă pentru Dragnea! Marele său dușman revine în PSD
Înregistrare audio BOMBĂ, în cazul Caracal! Luiza, scoasă din țară de această femeie?!?
Înregistrare audio BOMBĂ, în cazul Caracal! Luiza, scoasă din țară de această femeie?!?
Casa Cristinei Topescu, DESIGILATA! Ce a aparut ACUM in fata usii! Vecinii NU vor UITA prea curand IMAGINILE - VIDEO
Casa Cristinei Topescu, DESIGILATA! Ce a aparut ACUM in fata usii! Vecinii NU vor UITA prea curand IMAGINILE - VIDEO
Pregătiţi-vă! Salariile explodează! Creşteri de 600 de lei la salariu pentru români
Pregătiţi-vă! Salariile explodează! Creşteri de 600 de lei la salariu pentru români
Armin Nicoară a dat adevărul pe față! Care este adevărul despre relația cu Vlăduța Lupău: „Eu, ca bărbat, nu o să mă laud”
Armin Nicoară a dat adevărul pe față! Care este adevărul despre relația cu Vlăduța Lupău: „Eu, ca bărbat, nu ...
Un mare site pornografic a introdus această nouă CATEGORIE pentru a testa apele. Acum nu mai face faţă cererii. „Ne pică SERVERELE!”
Un mare site pornografic a introdus această nouă CATEGORIE pentru a testa apele. Acum nu mai face faţă cererii. „Ne ...
Coronavirusul din Wuhan. Imagini cu asiatici mâncând supă de liliac au declanşat polemici pe reţelele de socialiazare. VIDEO
Coronavirusul din Wuhan. Imagini cu asiatici mâncând supă de liliac au declanşat polemici pe reţelele de socialiazare. ...
Program bănci  24 ianuarie BCR, Transilvania, BRD, ING, Unicredit, CEC, Alpha, Garanti, Raiffeisen
Program bănci 24 ianuarie BCR, Transilvania, BRD, ING, Unicredit, CEC, Alpha, Garanti, Raiffeisen
„Iarna pe dos”! ANM a făcut anunţul: Cum va fi vremea în acest weekend
„Iarna pe dos”! ANM a făcut anunţul: Cum va fi vremea în acest weekend
Misha nu a mai suportat și a RUPT tăcerea! Care este adevărul despre relația ei cu Connect-R. Fanii nu se așteptau la așa ceva
Misha nu a mai suportat și a RUPT tăcerea! Care este adevărul despre relația ei cu Connect-R. Fanii nu se așteptau la ...
Anunțul momentului: s-a aflat ADEVĂRUL! Cameron Diaz nu putea să aibă copii, așa că a apelat la o mamă-surogat! O altă vedetă cunoscută i-a sărit în ajutor
Anunțul momentului: s-a aflat ADEVĂRUL! Cameron Diaz nu putea să aibă copii, așa că a apelat la o mamă-surogat! O ...
Primul soț al Mihaelei Rădulescu, declarații incendiare: „Am prins-o cu…”
Primul soț al Mihaelei Rădulescu, declarații incendiare: „Am prins-o cu…”
A modificat un LOGAN și acum conduce o mașină de 300 CP. Ce a schimbat la mașină
A modificat un LOGAN și acum conduce o mașină de 300 CP. Ce a schimbat la mașină
FOTO. Loredana Chivu, apariție INTERZISĂ cardiacilor pe internet! Și-a pozat corpul fără jenă, iar fanii au atacat-o dur
FOTO. Loredana Chivu, apariție INTERZISĂ cardiacilor pe internet! Și-a pozat corpul fără jenă, iar fanii au atacat-o dur
Oana Zăvoranu FACE PRAF O VEDETĂ: 'Mogula frumuseții… really? Bine că măcar operațiile sunt totuși ok, nu ca la pocnitori'
Oana Zăvoranu FACE PRAF O VEDETĂ: 'Mogula frumuseții… really? Bine că măcar operațiile sunt totuși ok, nu ca la ...
Dr. Florin Ioan Bălănică: despre obezitate şi efectele sale grave INTERVIU EXCLUSIV
Dr. Florin Ioan Bălănică: despre obezitate şi efectele sale grave INTERVIU EXCLUSIV