C Clasă are Mercedes!

Autor: Daniel Remes Publicat: 19 Jul. 2013, 13:35 Actualizat: 19 Jul. 2013, 13:36 Auto-Moto

ProSport a testat de curând una dintre cele mai reușite mașini din clasa C: noul Mercedes Clasa C, o mașină fabuloasă, care are un preț de pornire de 33.511 euro, cu TVA inclus pentru un motor pe benzină 1.8 de 156 CP.

Agilitatea este o componentă cheie a Clasei C Limuzină. Modelul reproiectat prezintă numeroase inovații tehnice și o gamă largă de motorizări pentru a satisface practic toate cerințele de eficiență și performanță. Ar fi foarte greu să găsiți alt autovehicul care se poate adapta atât de rapid la preferințele și la stilul dumneavoastră de conducere.

O gamă de inovații tehnice asigură o experiență de conducere fără egal în această categorie de autovehicule. Acestea includ suspensia AGILITY CONTROL, dotare standard, cu sistem de amortizare selectivă, care adoptă automat o setare mai rigidă sau mai confortabilă pentru fiecare roată, în funcție de situația de conducere.

Pachetul de manevrare dinamică cu mod Sport, dotare opțională, oferă o experiență de conducere superioară. Cu o singură apăsare de buton puteți alege între o conducere deosebit de confortabilă și una sportivă și incitantă. Modul Sport reglează, de asemenea, rigiditatea sistemului de amortizare și amplifică reacția sistemului de accelerație. Alternativ, puteți alege modul Standard, pentru a vă bucura de o conducere confortabilă și deosebit de lină.

Produsul de bază al tehnologiei de transmisie Mercedes-Benz este noua transmisie automată 7G-TRONIC PLUS, optimizată din punct de vedere al eficienței. Cele șapte trepte de viteză pentru deplasare înainte asigură o turație optimă a motorului și schimbări practic imperceptibile ale treptelor. Datorită posibilității de a comuta într-o treaptă inferioară trecând peste mai multe trepte, transmisia 7G-TRONIC poate sări peste trepte individuale, permițând schimbări rapide.

 

Superbă la exterior…

 

Conceptul de design exterior al modelului Clasa C Limuzină se bazează pe elementele de stil Mercedes-Benz de ultimă generație. Acesta transmite abilitățile tehnice remarcabile ale autovehiculului, printr-o îmbinare eficientă de linii încordate și suprafețe netede generoase.  O încântare vizuală pentru fiecare privitor.

Partea frontală accentuată cu secțiuni ale caroseriei cu design nou, precum barele de protecție, farurile și capota motorului, are acum o prezență dominantă. Luminile diurne opționale sub forma unor bare cu LED-uri, cu cadrul cromat caracteristic, conferă o nouă dimensiune avangardistă exteriorului și sporesc siguranța printr-o vizibilitate mai mare. Autovehiculul este acum disponibil în patru noi culori pentru caroserie, iar lămpile spate cu LED-uri (dotare standard) reprezintă o completare atractivă. Aspectul dinamic și incitant al autovehiculului este desăvârșit de o gamă largă de jante din aliaj de diferite dimensiuni și designuri, pentru a oferi opțiuni suplimentare de personalizare.

Pachetul sport AMG, dotare opțională, suplimentează abilitățile sportive ale autovehiculului. Incluzând șorțul frontal, fustele laterale și șorțul spate AMG distincte, acest pachet sporește semnificativ caracterul dinamic al Clasei C.

 

…incintantă la interior

 

La fel de impresionant ca la exterior, designul este transpus și la interior într-o manieră incitantă. Panoul de instrumente conceput după un nou design este prevăzut cu un capac care se întinde peste toate instrumentele de bord, suprafețe cu finisaje de calitate premium și ornamente rafinate care accentuează designul pătrunzător al autovehiculului.

Interiorul se evidențiază printr-un panou de instrumente cu design nou, cu o boltă deasupra grupului de instrumente, suprafețe de înaltă calitate și ornamente elegante. Liniile de design și echipare ELEGANCE și AVANTGARDE includ instrumente ușor de citit, cu un ecran color TFT integrat.

Postul de conducere are un design deosebit de ergonomic. Scaunele confortabile se integrează uniform în conceptul de design. Noile materiale pentru tapițerie și noile culori conferă viață interiorului, incluzând ornamente de dimensiuni mari deasupra torpedoului (de exemplu din aluminiu sau lemn) și ornamente galvanizate pe orificiile de ventilație.

 

Atenție sporită asupra siguranței

 

Realmente niciun alt domeniu nu inspiră inginerii de la Mercedes-Benz mai mult decât cercetarea din domeniul tehnologiior noi de siguranță. Aceștia au oferit primul reper important privind siguranța încă din anii ”50, prin dezvoltarea celulei de siguranță pentru pasageri, inventată de Béla Barényi. În momentul de față aceasta este doar unul dintre numeroasele elementele ale conceptului de siguranță integrat, care apropie și mai mult autovehiculele Mercedes-Benz de idealul constructorului de călătorii fără accidente. Printre elementele care dau o siguranță mare la condus se numără următoarele:

– Asistent pentru menținerea vitezei 

– Lumini de frână adaptive (cu aprindere intermitentă)

– Sistem de Frână Adaptivă

– Sistem asistență la parcare PARKTRONIC (dotare opțională)

– Pachet asistență la parcare Driving Assistance Plus (dotare opțională)

– Asistent limitare viteză (dotare opțională)

– Sistem inteligent de iluminare cu faruri cu tehnologie LED (dotare opțională)

– Cameră video pentru mersul cu spatele (dotare opțională)

 – Pachet monitorizare bandă (dotare opțională)

         

Concepte prietenoase cu mediul

 

BlueEFFICIENCY de la Mercedes-Benz include tehnologii eficiente inovatoare, precum și pachete de măsuri revoluționare pentru optimizarea nivelurilor de consum și de emisii. Pentru modele Clasa C BlueEFFICIENCY au fost implementate o serie de măsuri. Printre acestea se numără:

– Funcție ECO start/stop

– Informații pentru șofer pentru un consum redus de combustibil

– Masă optimizată

– Management inteligent al energiei

– Anvelope optimizate pentru o rezistență la înaintare minimă

– Aerodinamică îmbunătățită

– Transmisie optimizată

 

Cinci motoare diesel super-puternice…

 

Mercedes Clasa C poate fi echipat cu cinci motoare pe motorină după cum urmează: 2.0 CDI de 136 CP, 2.2 CDI de 170 CP cutie manual și automată, 2.5 CDI de 204 CP cutie manual și automată, 3.0 CDI de 231 CP cutie automată, 3.5 CDI de 265 CP cutie manual și automată. Prețul de pornire este de 34.906 euro, iar vârful de gamă ajunge la 48.980 de euro, cu TVA inclus.

 

…și alte cinci de forță pe benzină

 

Pe benzină, Mercedes Clasa C are tot cinci motoare astfel: C 1.8 de 156 CP, C 2.0 de 184 CP, C 2.5 de 204 CP, C 3.5 de 306 CP, C 3.5 4M de 306 CP și C 63 AMG de 457 CP. Pe benzină, prețurile încep de la 33.511 euro, iar vârful de gamă ajunge la 75.020 euro, cu TVA inclus.

 

Daniel REMEȘ

Autor: Daniel Remes Publicat: 19 Jul. 2013, 13:35 Actualizat: 19 Jul. 2013, 13:36 Auto-Moto
Pe aceeași temă