BREAKING NEWS | Fiul lui Michael Schumacher a semnat cu Ferrari! Prima reacţie dinspre Mick Schumacher, care, la 19 ani, şi-a îndeplinit un vis

19 ian 2019 6270 afişări Auto-Moto
BREAKING NEWS | Fiul lui Michael Schumacher a semnat cu Ferrari! Prima reacţie dinspre Mick Schumacher, care, la 19 ani, şi-a îndeplinit un vis

Ferrari a emis un comunicat prin care a transmis că Mick Schumacher (19 ani), fiul celebrului Michael Schumacher (50 de ani), a semnat cu Scuderia, unde va face parte din programul destinat tinerilor piloţi, care se numeşte "Ferraroi Driver Academy". 

Mick Schumacher nu va renunţa la Formula 2, ci va continua să concureze, în timp ce va urma programul pregătit de Ferrari. Alături de Mick, în programul destinat tinerilor piloţi se mai află şi: Giuliano Alesiu, fiul lui Jean Alesi, Callum Ilott, care vor concura în F2, Marcus Armstrong şi Robert Swartzman, în Formula 3, Enzo Fittipaldi, nepotul lui Emerson, care va fi prezent în European Regional Formula, dar şi Gianluca Petecof. 

Mattia Binotto, noul şef de la Ferrari, l-a felicitat pe Mick şi a susţinut că noua "achiziţie" nu are legătură cu numele pe care-l poartă: "Îl cunosc de când s-a născut, iar pentru mine acest moment e special. L-am ales pentu talentul, personalitatea şi calităţile sale, pe care le-a demonstrat deja", a susţinut Binotto, despre campionul din Formula 3.

"Voi face tot ce e posibil şi voi învăţa pentru a ajunge să concurez în Formula 1. E evident că Ferrari are un loc special în inima mea, dar şi în inima familiei mele, astfel că sunt fericit pentru această şansă. Îi mulţumesc familiei mele, dar şi celor care m-au ajutat până acum", a declarat Mick Schumacher. 

Tatăl lui Mick, Michael Schumacher, a concurat pentru prima oară în Formula 1 în 1991, în Marele Premiu al Belgiei, sub egida echipei Jordan-Ford. La momentul respectiv, legendarul pilot avea 22 de ani. Până la momentul retragerii, în 2012, Schumacher a triumfat de şapte ori în "Marele Circ": 1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003 şi 2004.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.