Atmosferă incredibilă la etapa de drift de pe Transalpina: sute de oameni au înfruntat furtuna

18 iun 2018 943 afişări Auto-Moto
Atmosferă incredibilă la etapa de drift de pe Transalpina: sute de oameni au înfruntat furtuna

Aproape 1.000 de oameni au rămas pe traseul de concurs la a treia etapă din Campionatul Naţional de Drift, care s-a desfăşurat în weekend pe Transalpina, în ciuda faptului că o furtună a lovit zona în cursul zilei de duminică.

Runda a fost câştigată de ungurul Norbert Zamecs, care a reuşit astfel să îşi ia revanşa după ce în urmă cu două luni, Iulian Jumuga se impunea în etapa comună româno-ungară se impunea pe circuitul de la Mariapocs. Podiumul de pe Transalpina a fost completat de Cătălin Trifan şi Iulian Jumuga, rezultat care îl aşează pe acesta din urmă în fotoliul de lider al campionatului.

De altfel, runda desfăşurată pe traseu montan a relansat lupta pentru titlu. Jumuga are 242 de puncte după trei etape, Trifan este pe 2 cu 211, în timp ce campionul şi liderul en-titre Călin Ciortan are 209 puncte. Pe Transalpina, Ciortan a fost nevoit să abandoneze în Top 16 din cauza unei probleme tehnice la motor.

Nu mai puţin de 43 de piloţi din România, Bulgaria, Ungaria şi Polonia au luat startul la această rundă. Duminică, atunci când au avut loc battle-urile, o furtună puternică a lovit zona, însă aproape 1.000 de spectatori au preferat să rămână pentru a urmări până la final concursul de drift.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.